ora: 13:41, 04 apr 2013 5394
Autor: Cristina Aramă

Dodon avertizează: Marinuța e pasibil de dosar penal. Marinuța: Șevciuk să mă judece?


Dodon avertizează: Marinuța e pasibil de dosar penal. Marinuța: Șevciuk să mă judece?
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
„Ministrul Apărării în exercițiu, Vitalie Marinuța este utilizat de unele forțe care încearcă să instige la un nou conflict militar de pe Nistru”. Afirmația a fost făcută de liderul PSRM, Igor Dodon, după ce acum două zile Marinuța  a publicat un articol pe blogul său în care a subliniat că regimul separatist tot mai insistent sperie populația cu un nou posibil conflict armat, notează UNIMEDIA.

„Bănuim că unele forţe încearcă, prin intermediul ministrului apărării liberal Marinuţa, să instige la un nou conflict militar pe Nistru. Declaraţiile de acum câteva zile ale lui Marinuţa se aseamănă cu unele declaraţii din 1992, care au provocat Războiul de pe Nistru. Pentru aşa ceva Marinuţa e pasibil de dosar penal şi ar trebui să intre în vizorul structurilor de securitate ale statului”, a scris Dodon pe rețeaua de socializare facebook. 

În replică, ministrul în exercițiu a ținut să menționeze că aceste acuzații nu au nici o logică. „Nu cumva ar trebuie mă judece Șevciuk? Acum, după 21 de ani trebuie să spunem lucrurilor pe nume”, a subliniat Marinuța. 

Într-o postare pe blogul său personal, ministrul Apărării, Vitalie Marinuța a menționat că regimul separatist tot mai insistent sperie populația cu un nou posibil conflict armat. „Prin această metodă Șevciuc motivează și sumele enorme cheltuite pentru așa numitele structuri de forță. Mai mult, în ultima perioadă administrația neconstituțională de la Tiraspol instalează nelegitim posturi de control atît în zona de securitate cît și în afara ei, aplică forța fizică în relațiile cu polițiștii moldoveni, brutalizează populația civilă, interzic accesul observatorilor străini în zona de securitate, etc. Intensitatea aplicațiilor militare și a tragerilor de luptă în așa numitele forțe armate separatiste în ultimii ani a sporit considerabil, în special fiind folosite scenarii de forțare a râului Nistru și alte elemente ale luptelor de ofensivă”, opinează Marinuţa.

Totodată, sursa susține că liderul tiraspolean ultimativ cere de la Federația Rusă o abordare mai îndrăzneață a problemelor și perspectivelor din Transnistria. „Aceasta ar însemna recunoașterea regiunii transnistrene ca stat suveran sau ca regiune a Federației Ruse, renunțarea la poziția oficială a Rusiei cu referință la unitatea statului Republica Moldova, implicarea directă în treburile unui stat suveran, încălcarea dreptului internațional. Nu prea multe cere un președinte de raion?”, a scris acesta.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +14 (14)
  Marinuţă spune o realitate, iar Dodon îşi face meseria de şobolan.
  • +9 (9)
   Ce să spun Coincidenta sau nu dar Dodon spune aceleasi lucruri ca si Ghimpu , poate ca da e o coincidenta sau poate e acelasi ordin primit de la aceeasi persoana doar ca ordonat la persoane diferite
   • +5 (5)
    Mda...e clar ca Marinuta nu s-a impartit cu Ghimpu si din aceasta cauza este atacat din mai multe parti.
    • 0 (0)
     NIMIC DE MIRARE, DONDON E DINTR-O FAMILIE DE HAHOŞI ŞI ORICE NU SA PRODUCE EL E CONTRA MOLDOVENILOR BĂŞTINAŞI,DOAR CA CEI VENETICI SE DOREŞTE -MOLDOVAN- NICI MĂCAR "MOLDOVEAN"
 • +8 (8)
  Bai dodon, tat-to si mata erau drogati in acel moment cind te-o facut! Tu mai ai ga-n-donule sa-ti bati joc de noi cei din Moldova? Iuda iscaoriteanul l-a vindut pe Isus cu 30 de arginti, iar tu Dodon - Condom ai plati chiar tu numai sa ne vezi pe noi moldovenii inrobiti.
 • +8 (8)
  DODON SA SATURAT SA-L PUPE IN C... PE CHIRTOACA SI SA APUCAT DE MARINUTA ,CE SA FACEM ASA ESTE EL PE UNII II PUPA DAR PE ALTII II LINGE,E UN FEL DE LESBIC MOLDOBOU.
 • +7 (7)
  Da tu Dondoane demult trebuia să fii în puşcărie pentru furt din averea statului. Şi iaca nu ştiu de ce încă umbli dezlegat.
  Las-o s-o spună alţii, numai nu tu.
 • +5 (5)
  Adevarul ese acum la suprafata si este clar cui Dodon ii duce oala. Marinuta are dreptate ca atare dar in tara noastra este organ specializet pe probleme de reintegrare si vicepremier la tema, ia Marinuta ar trebui sa se fereasca de aprecieri pen aceasta tema. Dar oricum Marinuta este bravo ca atinge tema pentru ca altii parca au uitat de separatisti
 • +5 (5)
  tamam ca tu mai dodoane provoci conflict cu asa declaratii !!!
 • +6 (6)
  Dodoloae-mega-oaie stearpa, nu sta pe cuptor. N-ai decat sa dai o raita la Tiraspolea. Ia-l si pe fanariotul Ghimp, cu tot cu bicicleta si stick-uri. Dupa aia o sa vedem noi cu cati peri in capatinele voastre bostera ve-ti ajunge la Chisinau.
 • +5 (5)
  Dodon e etalonul moldovenistilor care pupa rusii in cur... E cel mai scarbos de pe scena politica din RM... Prefer 10 voronini in locul lui dodon... Daca era dodon in locul lui voronin apoi demult ar fi semnat memorandumul cozzac si alte rahaturi bagate de rusi... Cred ca celora din satul lui de bastina le este rusine ca au asa consatean... MARE P*DARAZ.
  Marinutza a spus doar niste lucrusi ce se intampla in realitate nimic mai mult... Da gadndonul de dodon trebuie sa-si motiveze stapanii de la moscova sa ii achite ruble.
 • +5 (5)
  Dodon acesta nu pre este in abilitat moral sa se dea cu parerea caci el fuge des pe la Moscova nui clar in ce scop si pina acum nimic din urma lui la unirea tarii. In schimb Marinuta este un actor des prin presa cu diferendul nostru nenorocit si are idei remarcabile ce merita luate in seama
 • +5 (5)
  Dodon este un tradator de neam, un aparator ale intereselor rusesti in RM si nu va fi credibil niciodata pentru adevaratii cetateni ai acestui meleag.
  Mancurtii!
 • +3 (3)
  desteptul asta de dodon ar trebui bagat la puscarie si sa i se retraga imunitate pentru atatarea vrajbei in moldova .
 • +3 (3)
  Dodon face niste aberatii pentru a se afirma in politica, fara a cunoaste starea reala a lucrurilor. Marinuta este versat deoarece cunoaste subiectul destul de bine.
 • +3 (3)
  Mai Dodone, mai citeste mass-media transnistreana si te vei convinge de propaganda separatista ce o promoveaza Shevciuc !!! Cit de Marinuta, sa-i dea D-l puteri sa reziste la asa atacuri prostesti.
 • +5 (5)
  E corect sa facem ca Marinuta toti, sa spunem lucrurilor pe nume, nu sa ne ascundem prin tufari ca altii care umbla de la un partid la altul...
 • +5 (5)
  In timp ce Marinuta evalueaza situatia reala a lucrurilor, Dodon insusi provoaca conflicte prin declaratiile sale aberante
 • +1 (1)
  dodon are astampar umbla cu prostolojii
 • 0 (0)
  Eu sint din Arad(RO),deci nicedecum platit de vreo forta straina!!!Daca este sa urasc pe cineva din politica moldoveneasca,acest cineva ar fi cu siguranta Tov,Dodon,care pe blogul lui criticii ca mine,el nu-i publica!!!Inchei,ca altfel ma ia cu fuori(injuraturi)!!!
 • 0 (0)
  de erau anticipate, Dodon trebuia sa-si caute de lucru...
 • 0 (0)
  Cred ca intr-o buna zi in DODON va crapa fierea in el din cauza URII imnese pe acre o nutreste fata de romani. La asta i-a intrat la cap ca fiind odata ministru _(de finante?) in guvernul lui Voronin, daca o fi sa fie Romanie si-n Basarabia, el nu mai ajunge niciodata sa fie cineva !!Cel mult daca ajunge vrun contabil pe undeva, dupa cat e de bine pregatit in stiintele economice facute cu economia socialista sub perina !! Si-atunci ce isi zice omul cel tampit ? Cu romanii? mai bine mort !! Cu Romania ? niciodata !! Iar rezultaul se vede prin sabotarea cu orice mijloace si cu orice ocazie insesi ideii de roman si Romania!! Iar mama-sa profesoara de limba si literatura romana !!! Culmea culmiilor!! Asa ceva ,probabil ,doar in RM se poate intampla !!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA