Dodon a stabilit întâlnire cu Timofti. AIE: Nu are motive să respingă această candidatură

Igor Dodon nu are argumente pentru a respinge candidatura lui Nicolae Timofti, iar prin faptul că lasă răspunsul pe ultima sută de metri, nu face decât să dea mai multă importanţă partidului său. De această părere sunt invitaţii de ieri a emisiunii ÎnProfunzime la ProTV, vicepreşedinţii PL şi PLDM, Ion Hadârcă şi Valeriu Streleţ şi preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.
Dodon a stabilit întâlnire cu Timofti. AIE: Nu are motive să respingă această candidatură
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

"Eu nu văd impedimente ca dl Timofti să nu fie acceptat de Dodon. Candidatul e înregistrat şi eu cred că în curând vor fi spulberate ultimele temeri",  spune Hadârcă.


Acesta a fost completat de Valeriu Streleţ, care a menţonat că socialistul nu ar avea argumete să respingă candidatura AIE şi asta pentru că de fiecare dată, Alianţa a ţinut cont  de solicitărie lui Dodon în ce priveşte candidatura la funcţia de preşedinte.

"Dodon vrea să dea mai multă importanţă partidului său,  că are votul decisiv.  El face totul corect, pentru mine e importantă poziţa finală. Eu aştept că el va vota", spune Diacov.

Pe de altă parte, în cadrul unei intervenţii telefonice, Dodon a declarat că a aflat de candidatura AIE abia ieri şi tot ieri a discutat cu Nicolae Timofti la telefon. "Am convenit la o întrevedere sau mâine sau miercuri, evident cu invitarea presei", a menţionat acesta. 

UNIMEDIA precizează că anterior, Igor Dodon a declarat că decizie finală privind candidatura lui Nicolae Timofti va fi luată de consiliul republican al Partidului Socialiștilor. Acesta a solicitat o întrevedere şi cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, pentru a se consulta cu el referitor la acţiunile ulteriorare.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub