ora: 08:11, 13 mar 2012 9304
Autor: Ana Rîmbu

Dodon a stabilit întâlnire cu Timofti. AIE: Nu are motive să respingă această candidatură


Dodon a stabilit întâlnire cu Timofti. AIE: Nu are motive să respingă această candidatură
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Igor Dodon nu are argumente pentru a respinge candidatura lui Nicolae Timofti, iar prin faptul că lasă răspunsul pe ultima sută de metri, nu face decât să dea mai multă importanţă partidului său. De această părere sunt invitaţii de ieri a emisiunii ÎnProfunzime la ProTV, vicepreşedinţii PL şi PLDM, Ion Hadârcă şi Valeriu Streleţ şi preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

"Eu nu văd impedimente ca dl Timofti să nu fie acceptat de Dodon. Candidatul e înregistrat şi eu cred că în curând vor fi spulberate ultimele temeri",  spune Hadârcă.


Acesta a fost completat de Valeriu Streleţ, care a menţonat că socialistul nu ar avea argumete să respingă candidatura AIE şi asta pentru că de fiecare dată, Alianţa a ţinut cont  de solicitărie lui Dodon în ce priveşte candidatura la funcţia de preşedinte.

"Dodon vrea să dea mai multă importanţă partidului său,  că are votul decisiv.  El face totul corect, pentru mine e importantă poziţa finală. Eu aştept că el va vota", spune Diacov.

Pe de altă parte, în cadrul unei intervenţii telefonice, Dodon a declarat că a aflat de candidatura AIE abia ieri şi tot ieri a discutat cu Nicolae Timofti la telefon. "Am convenit la o întrevedere sau mâine sau miercuri, evident cu invitarea presei", a menţionat acesta. 

UNIMEDIA precizează că anterior, Igor Dodon a declarat că decizie finală privind candidatura lui Nicolae Timofti va fi luată de consiliul republican al Partidului Socialiștilor. Acesta a solicitat o întrevedere şi cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, pentru a se consulta cu el referitor la acţiunile ulteriorare.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Se uita ca algerea o fac nu liderii de partid dar DEPUTATII si conducerea parlamentului e obligata sa asigure ca alegerea fiecarui deputat sa fie LIBERA, NEINFLUENTATA de nimeni, nedictat de persoane din afara parlamentului, inclusiv de lidrri de partid. Nimeni nu poate lipsi deputatii de a-si exprima liber optiunea sa proprie, indiferent din care partid ar face parte. Partidele care viciaza actul votarii se cer excluse din campania electorala.
  • 0 (0)
   Nicolae Timofti pare a fi om bun, dar este necesar sa treaca testele in fata socialistilor
   • 0 (0)
    apropo, Mocanu zice ca Nocolae timofti este omul lui Plahotniuc
 • 0 (0)
  Liderii de partide poarta raspundere pentru DEMOCRATIA interna de partid, este fraudulos ca liderii sa numeasca candidatii in deputati sau la Presedentie fara a organiza mai intai alegeri in interiorul partidului la etapele locale, pe circumscriptii de partid municipale, raionale sau zonale cu candidati care sa CONCUREZE LIBER si TRANSPARENT intre ei si sa treaca in final prin ETAPA NATIONALA de alegeri a fiercrui partid. Acum deputatii ar trebui sa voteze candidaturile iesite invingatoare in fiecare partid.
  • +2 (2)
   testul nr 3, l-a trecut? ala cu statalitatea?
   • +4 (4)
    eu tin minte cum Ghimpu nu era de gasit dupa declaratiile sale, acuma a venit timpul ca Dodon sa-si spuna cuvintul, sa vedem ce va fi.
    • +1 (1)
     il tot cauta si il tot bat jurnalistii la cap pe Dodon, din pamint il cauta pentru a da careva declaratii, si s anu zica AIE ca Dodon nu are ce spune rau despre Timofti, da Gmpu cum spunea despre Bacalu?
     • 0 (0)
      bine ca se poate de ajuns la un compromis, ma bu cenzurat chiar
 • 0 (0)
  Ceea ce spuneţí mai sus este foarte adevărat, dar pentru un Stat de drept, în cazul nostru avem un sta al lui Filat, Lupu şi Ghimpu. frică îmi este că dacă va fi ales Timofti, faţă de care am tot respectul, va fi instalată o supradictatură. Dictatura lui Filat.
  De Ghimpu nici nu vorbesc, după... el cu PL va fi trimis la urna cu deşeuri plotice.
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (1)
   Mai bine astepti anticipate???sau ai vrut sa spui mai bine astepti revenirea comunistilor???
   • +1 (1)
    De revenirea comunistilor e vinovata in primul rind AIE. Trei ani sau certat si au aratat cu degetul unul la altul. Nici vorba de reforme. Lumea saraceste.....
    • +1 (1)
     Ba si ce are aratatul degetilor cu zituatia data,de asta si exista democratie unde mai multe forte se contrazic,dar pina la urma se ajunge la un numitor comun,noua nu ne trebuie dictatura,asa ca in situatia data cand sa identificaT SI SA INAINTAT CANDIDATUL si un partid nu este deacord sa voteze atunci el va purta toata vina pt anticipate si revenirea PCRM la putere
   • 0 (2)
    dar de ce crezi ca PCRM va revine la putere?
 • 0 (0)
  Cum nu are de ce sal respinga ... na facut nimic in CSM pentru a lupta cu coruptia intre judecatori, na demis pe nimeni care a participat si mai participa la atacuri raider.

  Ce fel de om e acesta?? Inca o prostituata de ale lui Plahis?
 • +1 (1)
  Dodon face un lucru corect, daca Timofti nu respecta Constitutia, sau va fi un presedinte proAIE, dar nu pro-popor, n-avem nevoie de asa putere.
 • 0 (2)
  E evident că Dodon încearcă să-şi mărească importanţa. El se asigură pentru campania electorală viitoare. Dar dacă nu va vota candidatul AIE va deveni cadavru politic.
 • 0 (0)
  Dodon va actiona in interesul societatii. Veti vedea ca decizia lui ne va multumi
 • 0 (0)
  Trebuie pus Sturaza presedinte si toti hotii de la conducerea Moldovei au sa stea la inchisoare,acolo unde le este locul
 • 0 (0)
  GHIMPU PRESEDINTE!!!!!!!!
 • 0 (0)
  Bun-rău, dar la moment altceva nu-i de făcut. Trebuie ales N.Timofti. Dacă voroniştii.la timpul lor, nu schimbau modul de alegere a preşedintelui acum noi ne gîndeam pe cine să alegem peste doi ani.E clar, N.Timofti, cu toate că nu-i din partidele lor, dar este al lor şi le va apăra interesele. Preşedintele trebuie ales de popor şi GATA.
 • 0 (0)
  Pt Dodon motivul orcand se va ivi odata cu trecerea pragului valutar impus in aceste conditii. Sa vedem cum isi va face efect milionul comunistilor.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA