ora: 17:54, 10 iul 2013 3874
Autor: Cristina Aramă

Doctorii vor fi obligați să facă parte din Colegiul Medicilor


Doctorii vor fi obligați să facă parte din Colegiul Medicilor
poză simbol
Foto: enational.ro
Astăzi, 10 iulie, în cadrul ședinței Executivului a fost aprobat proiectul unei hotărâri cu privire la crearea și organizarea Colegiului Medicilor, notează UNIMEDIA.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, doctorii vor fi obligați să devină membri ai Colegiului, în caz contrar nu vor mai avea dreptul să activeze. Această sintagmă  a generat numeroase controverse între medici, societatea civilă și chiar la nivel de minister.

De asemenea, Usatîi susține că această instituție va fi succesoarea Ligii Medicilor, care a fost constituită la sfârşitul anilor '80. Sursa a reiterat necesitatea creării acestei instituții, întrucât în prezent aceste împuterniciri sunt îndeplinite de către Ministerul Sănătății.

„Nu avem o astfel de organizație. Iar Colegiul Medicilor este o instituție obștească care va avea niște atribuții foarte importante. În cadrul acestuia vor activa și avocați care vor avea ca scop fie de a proteja sau de a aduce anumite învinuiri medicilor vizați. Colegiul Medicilor va fi constituit conform rigorilor şi practicilor internaţionale din domeniu, va fi asemănător cu cel din Franța, România și Ungaria. De asemenea, instituția va avea dreptul de a aplica nu doar niște măsuri administrative. Dacă un medic nu va întruni cerințele necesare acesta va putea fi chiar exclus din cadrul organizației, astfel va fi privat de dreptul de a activa. Instituția va îmbunătăți sistemul de sănătate”, a declarat Usatîi.

În aceași ordine de idei, ministrul Sănătății a menționat că medicii vor trebui să achite o cotezație la înregistrare în calitate de membru al Colegiului.

Potrivit ministrului Justiţiei, Oleg Efrim, acest lucru nu vine în contradicţie cu legislaţia în vigoare.

Pentru a intra în vigoare, proiectul urmează să fie aprobat în cadrul ședinței plenului Parlamentului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (1)
  Mai prost ministru ca usatii nu a fost niciodata la minister!!!
  Unde scrie ca licenta ta nu e valabila daca nu esti membru in vre-o organizatie?
  Mai platim cotizatii sindicale, si cu ce ne ajuta sindicatele?
  Usatii da-ti demisia!!!!!
  • 0 (0)
   colegiul medicilor exista in majoritatea tarilor si are drept scop protectia pacientii de erorile medicilor, este o organizatie care se v-a ocupa in primul rind de sanctionarea erorilor medicale, inclusiv dreptul de a exclude din practica medicii care nu vor face cerintilor profesionale
 • 0 (0)
  Vreau sa spun doar atat, cate cazuri de malpraxis au fost in Romania? Cate judecate de colegiul medicilor si cate s-au soldat cu adevarata justitie. Nici macar unu!
  Nu apara pacientii ei isi ascund unul aluia greselile.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA