(doc/foto) Ofițerii PCCOCS au publicat imagini de la reținerea ex-deputatului PD, Iurie Bolboceanu și o convorbire telefonică descifrată

Ex-deputatul PD, Iurie Bolboceanu a fost reținut la data de 17 martie și este învinuit de spionaj și trădare de patrie. 

Bolboceanu a fost prins în flagrant în timp ce era la o întâlnire cu ofițerul care activa în Moldova sub acoperire diplomatică.

(doc/foto) Ofițerii PCCOCS au publicat imagini de la reținerea ex-deputatului PD, Iurie Bolboceanu și o convorbire telefonică descifrată
(Foto: PCCOCS)

Fostul demnitar a fost racolat, acum câțiva ani, de serviciile străine secrete și periodic transmitea informații cu caracter secret.

Despre acest lucru au anunțat reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate.

Pub

Tot ei au publicat câteva poze de la reținerea ex-deputatului, însoțite de un comunicat de presă și o înregistrare a unor convorbiri descifrate sub formă de text. În descifrarea de mai jos, fostul deputatul Iurie Bolboceanu este menționat cu „M”, iar agentul „Sașa” - „O”.

Din descifrările făcute putem observa că agentul „Sașa” încerca să-l convingă pe deputat să facă o promisiune. 

„Doar promiteți, promiteți și nu faceți nimic. Puteți să scrieți măcar pe internet. Analizați propunerea, cunoștințele dvs trebuie utilizate”, spune agentul Sașa. 

Fostul deputat încearcă să refuze însă propunerea.

UNIMEDIA amintește că în urma perchezițiilor, la domiciliul lui Iurie Bolboceanu, au fost găsiți 23 de mii de dolari, bani pe care i-ar fi primit drept remunerare pentru informațiile divulgate și un telefon mobil destinat pentru discuțiile cu agentul străin. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub