ora: 17:57, 20 mar 2017 15690
Autor: Anișoara Focșa

(doc/foto) Ofițerii PCCOCS au publicat imagini de la reținerea ex-deputatului PD, Iurie Bolboceanu și o convorbire telefonică descifrată


(doc/foto) Ofițerii PCCOCS au publicat imagini de la reținerea ex-deputatului PD, Iurie Bolboceanu și o convorbire telefonică descifrată
Foto: PCCOCS

Ex-deputatul PD, Iurie Bolboceanu a fost reținut la data de 17 martie și este învinuit de spionaj și trădare de patrie. 

Bolboceanu a fost prins în flagrant în timp ce era la o întâlnire cu ofițerul care activa în Moldova sub acoperire diplomatică.

Fostul demnitar a fost racolat, acum câțiva ani, de serviciile străine secrete și periodic transmitea informații cu caracter secret.

Despre acest lucru au anunțat reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate.

Tot ei au publicat câteva poze de la reținerea ex-deputatului, însoțite de un comunicat de presă și o înregistrare a unor convorbiri descifrate sub formă de text. În descifrarea de mai jos, fostul deputatul Iurie Bolboceanu este menționat cu „M”, iar agentul „Sașa” - „O”.

Din descifrările făcute putem observa că agentul „Sașa” încerca să-l convingă pe deputat să facă o promisiune. 

„Doar promiteți, promiteți și nu faceți nimic. Puteți să scrieți măcar pe internet. Analizați propunerea, cunoștințele dvs trebuie utilizate”, spune agentul Sașa. 

Fostul deputat încearcă să refuze însă propunerea.

UNIMEDIA amintește că în urma perchezițiilor, la domiciliul lui Iurie Bolboceanu, au fost găsiți 23 de mii de dolari, bani pe care i-ar fi primit drept remunerare pentru informațiile divulgate și un telefon mobil destinat pentru discuțiile cu agentul străin. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  nu-mi vine sa cred ca timp de 25 de ani a fost gasit doar unu
  la cat de bine ne merge as zice ca majoritatea sunt asa
  ___________________
  nu ar mira deloc ca toti vorbitorii de limba rusa
  din parlament au legaturi cu gbasnicii
 • +2 (2)
 • +2 (4)
  " - И прислушиваться. К нашему мнению прислушиваются, президент прислушивается." Adica e implicat si presedintele Dodon in afacerea lui "007" ? Nu-i de mirare,doar Dodon se duce foarte des la Moscova.Daca nu e oprit la timp,ne vinde rusilor pe vecie !
  • 0 (4)

   care Dodon? descifrarea e din inaintea alegerilor, ei discutau eventualele proteste in legatura cu alerile prezidentiale

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA