(doc) Usatîi susține că are trei dosare penale intentate pe numele său

Renato Usatîi susține că organele de drept au intentat pe numele său trei dosare penale. Acesta a postat pe rețeaua de socializare Facebook mai multe copii ale documetelor care ar confirma acest lucru, notează UNIMEDIA.

(doc) Usatîi susține că are trei dosare penale intentate pe numele său
Renato Usatîi (Foto: UNIMEDIA)

Potrivit sursei, primul dosar a fost deschis în baza unei plângeri înaintate de către jurnalistul Anatolie Durbală. Prezentatorul Jurnal TV, Anatol Durbală, susține că a fost intimidat și amenințat de Renato Usatâi la telefon după ce ultimul a fost vizat în cadrul emisiunii de satiră de la „Ora de Ras”.

Pub

În cel de-al doilea dosar, Usatîi este cercetat pentru contrabandă de valută și evaziune fiscală. Potrivit autorităţilor, politicianul ar fi cheltuit mai mulţi bani decât ar fi declarat la intrarea în ţară. Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni TV că are afaceri doar în Rusia și că toate veniturile sale le încasează în Federația Rusă, iar banii în numerar îi transportă în țară. De asemenea, Usatîi a plătit sute de mii de lei pentru servicii de publicitate cu imaginea sa, bani care provin dina ctivități necontabilizate și nedeclarate organelor de resort.

Potrivit documentelor, politicianul este proprietarul următoarelor mijloace de transport: Mitsubishi Pajero, Rolls-Roys Ghost, Land Rover R, Toyota Land Cruiser. În perioada anilor 2010-2013, conform datelor FISC, Renato Usatîi nu a fost înregistrat în calitate de fondator sau administrator la niciun agent economic rezident, doar a deținut o patentă de întreprinzător, nu a obținut venituri salariale și nu a depus declarația persoanei fizice cu privire la venit.

Al treilea dosar a fost intentat după ce Usatîi ar fi făcut dezvăluiri despre presupusele activităţile ilegale şi încălcările Comisarului de Bălţi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub