ora: 15:19, 26 iun 2014 4149
Autor: Cristina Aramă

(doc) Usatîi susține că are trei dosare penale intentate pe numele său


(doc) Usatîi susține că are trei dosare penale intentate pe numele său
Renato Usatîi
Foto: UNIMEDIA

Renato Usatîi susține că organele de drept au intentat pe numele său trei dosare penale. Acesta a postat pe rețeaua de socializare Facebook mai multe copii ale documetelor care ar confirma acest lucru, notează UNIMEDIA.

Potrivit sursei, primul dosar a fost deschis în baza unei plângeri înaintate de către jurnalistul Anatolie Durbală. Prezentatorul Jurnal TV, Anatol Durbală, susține că a fost intimidat și amenințat de Renato Usatâi la telefon după ce ultimul a fost vizat în cadrul emisiunii de satiră de la „Ora de Ras”.

În cel de-al doilea dosar, Usatîi este cercetat pentru contrabandă de valută și evaziune fiscală. Potrivit autorităţilor, politicianul ar fi cheltuit mai mulţi bani decât ar fi declarat la intrarea în ţară. Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni TV că are afaceri doar în Rusia și că toate veniturile sale le încasează în Federația Rusă, iar banii în numerar îi transportă în țară. De asemenea, Usatîi a plătit sute de mii de lei pentru servicii de publicitate cu imaginea sa, bani care provin dina ctivități necontabilizate și nedeclarate organelor de resort.

Potrivit documentelor, politicianul este proprietarul următoarelor mijloace de transport: Mitsubishi Pajero, Rolls-Roys Ghost, Land Rover R, Toyota Land Cruiser. În perioada anilor 2010-2013, conform datelor FISC, Renato Usatîi nu a fost înregistrat în calitate de fondator sau administrator la niciun agent economic rezident, doar a deținut o patentă de întreprinzător, nu a obținut venituri salariale și nu a depus declarația persoanei fizice cu privire la venit.

Al treilea dosar a fost intentat după ce Usatîi ar fi făcut dezvăluiri despre presupusele activităţile ilegale şi încălcările Comisarului de Bălţi.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (10)
  astea sunt doar citeva dinytre celelalte pe care le mai are ascunse, la cite huliganii a facut, tre sa-i fie plin seiful cu dosare penale, mai mult, cosmaruri tre sa aiba noaptea, oligarhul
  • +1 (9)
   astea sunt doar citeva dintre cele inventate !!! prea evidenta e frica lor, poporul il place pe Renato!! si din aces motiv ei se straduie sa-i strice reputatia....dar din propriile convingeri stim cit de fecetiv la noi activeaza organele de drept si cum pot aparea dosare din nimic si pot disparea la fel)
   • -1 (7)
    Daca macar si laba sa-i faci nu numai sa-l placi, da el deja trebuia sa stea la dubala nu numai dosare sa aiba!
    • 0 (8)
     Din sondaje vedem ca mai mult de 1,5 % Renato nu are sustinere.
     Daca tu crezi ca 1.5 % asta-i poporul, atunci mult succes ,,partidului Vostru"
     • -2 (6)
      Portalul rus crimerussia.ru îl descrie pe Renato Usatâi ca fiind un „celebru bancher, originar din Moldova, cu „moravuri” de atac raider, un mecenat grijuliu, patriot și pur și simplu un om bun din cadrul unei grupări criminale”.
      • -3 (5)
       Uitaţi-vă cum arată aceşti Hoţi. Parcă de o mamă sunt făcuţi.
       graşi, rotunzi la faţă şi cu ochii înguşti. Şânge pur a hoardei tătaro-mongole.
       • +2 (2)
        Măcar el mănîncă pe banii proprii, nu a poporului. Mai trist să uit cum unii au întrat în politică cu fețe strîmte, da peste cîteva ani au mîncat obrajii mai mari decît Renato are.
     • +1 (1)
      Cu acele sondaje poți numai să ștergi curul))
 • -1 (9)
  curind o sa ne fie frica sa mergem pe strada din cauza unor astfel de idioti cu bani grosi in buzunar la cite minicuni spune, numai cred ca are doar 3 dosare penale si mai vrea s afie votat, sa aiba partidul sau,vai de capul nostru,dechideti ochii oameni buni
  • +3 (5)
   Da ce, acuma plimbi pe străzile fără frică? Dacă ești un bandit, atunci da, acum plimbi fără grijă, dar în căz că Usatîi va veni la putere, n-o să poți))
 • -2 (6)
  pai, daca unora nu le place cind le scoti adevarul iveala, te ameninta si vor sa se fc auzit doar ceea ce ei vor, cind ai mai aparut si tu si ce vrei de la biata tara,care se zbate intr-o lupta de integrare
 • +2 (6)
  vrea ceea ce nu au facut multi -vrea un viitor frumos pentru tara
 • +4 (6)
  vai ce oameni proshti exista :D sa fi fost el asa un mare infractor si sa fi fost dovezi adevarate el fara indoiala nu mai mergea pe strazi...ei cu mare placere l-as ascunde in inchisoare, deschideti ochii ca e evident ca ii pun piedici prin metode mizerabile....cum ne mintesc pe noi ca o sa faca bine asa si mintesc acum!! aceasta ei pot face
 • +1 (7)
  Eu consider ca Renato Usatii este viitorul. Personal m-am saturat de toti politicienii astia care nu fac nimic pentru tara.Filat- bucuros ca am scapat de vize trimite lumea peste hotare. Adica duceti-va baieti ca eu voi fura mai cu spor. Renato este un om cinstit si drept si a demonstrat asta de multe ori .Este necesara tarii o noua forta politica tinara care ar face reforme si schimbari concrete.Oamenii trebuie in sfirsit sa traiasca mai bine nu sa fie hraniti cu promisiuni.
 • 0 (0)
  de ce il numiti "politician"? ce are tipu ista cu politica?
 • 0 (0)
  ...si astea se cere in politica?! Din Facebook nu iese, reporaje de PR si doar cu birfitul umbla...
  Plus la toate mai e si un pic "ku -ku". Sunt niste semnale clare (mass media si fiscul) si directe ca daca va fi de partea celalata a baricadei sunt sansele foarte mari sa se pice... Alegerea i-ar apartine: daca vrea politica poi sa fie una corecta; daca continue tot asa, cit de tare si mare ar fi nici cetatenia rusa nu-l va scapa...Le mai posteaza si net...multa minte trebuie pentru asa ceva...
 • 0 (0)
  Vad ca s-au imultit pe unimedia sustinatori ai comunistilor, socialistilor, sustinatori ai lui Usatyi... Si vad ca toti sunt turmentati de acestia! In primul rind, vreau sa zic ca nu sustin vriun partid din actuala guvernare, fiindca este clar ca majoritatea sunt niste infractori... Dar cu atit mai mult nu pot avea incredere in Usatyi... De ce? Fiindca e si el un escroc... De ce zic asta? Fiidca acesta, manipulindu-va cu diferite acte de caritate, concerte si alte chestii (defapt asta fiind doar PR), nu face altceva decit sa-si croiasca drum in parlament, gindind ca o sa aiba votul multor dintre noi. Dar nu este chiar asa! Il vor vota doar acei naivi, care inca cred acesti tradatori de patrie! El zice ca-i patriot al Moldovei, insa nici nu cunoaste limba statului in care s-a nascut! Pai se poate sa sustii asa om?
 • 0 (0)
  Popor-masa de indivizi care le place "haleava"!
  Cetatean-reprezentantul poporului care gindeste!
  Hot-cetatean ce face parte din Popor,dar le mai da si la "haleavsici" cite un banut,tot de la Popor furat,prin inselaciune!
  Sa-l votati,mai Amaritilor de Popor! Ca de nu-l votati va fi membrul Parlamentului de la Pruncul!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA