Citește toate știrile la acest subiect

(doc) Un judecător CSJ, care și-a tăinuit o parte din avere, a fost demis de CSM

Serviciul de Informație și Securitate l-a dat de gol. Valeriu Arhip, judecător al Curții Supreme de Justiție, și-a dat demisia după ce un raport făcut de SIS a scos la iveală faptul că acesta a tăinuit o parte din avere, transmite ProTV Chișinău. Cererea de demisie a fost acceptată de Consiliul Superior al Magistraturii, notează UNIMEDIA.

Potrivit raportului SIS, Valeriu Arhip nu ar fi trecut în declaratie o întreprindere care figurează pe numele soției și o casă a fiului său. Pentru a nu fi dat afară, acesta și-a dat demisia de onoare.
(doc) Un judecător CSJ, care și-a tăinuit o parte din avere, a fost demis de CSM
Poză simbol (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

În declarația de avere din 2010, magistratul a precizat că, împreună cu soția și copiii, deține un lot de pământ, o casă, un apartament și un automobil de teren.Demisia trebuie să fie acceptată și de Parlament pentru a intra în vigoare. Potrivit legii, judecătorul concediat din cauza unor încălcări nu mai are dreptul să activeze nici măcar în avocatură.

Reamintim că, potrivit art. 13 al Legii nr. 1264 din 19.07.2002 privind declararea şi controlul veniturilor şi al proprietăţii demnitarilor de stat, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţii de conducere, aceştia sunt obligaţi să facă publice averea.

UNIMEDIA precizează că judecătorul Valeriu Arhip a făcut parte din completul care a anulat hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii de sancţionare disciplinară a fostului preşedinte CSJ, Ion Muruianu.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub