ora: 09:39, 10 oct 2012 10828
Autor: Cristina Buzovschi

(doc) Un judecător CSJ, care și-a tăinuit o parte din avere, a fost demis de CSM


(doc) Un judecător CSJ, care și-a tăinuit o parte din avere, a fost demis de CSM
Poză simbol
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Serviciul de Informație și Securitate l-a dat de gol. Valeriu Arhip, judecător al Curții Supreme de Justiție, și-a dat demisia după ce un raport făcut de SIS a scos la iveală faptul că acesta a tăinuit o parte din avere, transmite ProTV Chișinău. Cererea de demisie a fost acceptată de Consiliul Superior al Magistraturii, notează UNIMEDIA.

Potrivit raportului SIS, Valeriu Arhip nu ar fi trecut în declaratie o întreprindere care figurează pe numele soției și o casă a fiului său. Pentru a nu fi dat afară, acesta și-a dat demisia de onoare.

În declarația de avere din 2010, magistratul a precizat că, împreună cu soția și copiii, deține un lot de pământ, o casă, un apartament și un automobil de teren.Demisia trebuie să fie acceptată și de Parlament pentru a intra în vigoare. Potrivit legii, judecătorul concediat din cauza unor încălcări nu mai are dreptul să activeze nici măcar în avocatură.

Reamintim că, potrivit art. 13 al Legii nr. 1264 din 19.07.2002 privind declararea şi controlul veniturilor şi al proprietăţii demnitarilor de stat, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţii de conducere, aceştia sunt obligaţi să facă publice averea.

UNIMEDIA precizează că judecătorul Valeriu Arhip a făcut parte din completul care a anulat hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii de sancţionare disciplinară a fostului preşedinte CSJ, Ion Muruianu.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (4)
  Demisia DE ONOARE??? Si atit??? Si cum ramine cu vietile stilcite a oamenilor carora acest "judecator" le-a "adus adevarul"???
  Nu e oare alta pedeapsa mai aspra pentru asa animale??
 • +2 (2)
  Da despre ceilalti judecatoria CSJ despre care s-a scris in presa,inclusiv si in UNIMEDIA(Nina Cernat,Iulia Sircu s.a.)de ce taceti?Cea mai simpla si eficienta metoda ar fi sa treaca toti jusecatorii CSJ si conducerea Procuraturii,MAI,CNA, s.a. de dua ori pe an poligraful insa se vede ca Ministerul Justitiei,deputatii s.a. se opun invintind fel de fel motive.Pina la urma asta o sa coste guvernarea la urmatoarele alegeri iar unii se vor imbogati in continuare.
 • +1 (3)
  Bine,si faptul ca depus declaratii false, nu cade sub incidenta codului penal?
 • +1 (3)
  Despre care onoare vorbiti. Astia demult nu mai au onoare, a fost prins si a plecat

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Si pe lîngă "onoare" să mai primească şi careiva indemnizaţii la eliberare.Aceasta+i reforma de 120 mln_?
 • +1 (1)
  Valeriu Arhip a făcut parte din completul care a anulat hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii de sancţionare disciplinară a fostului preşedinte CSJ, Ion Muruianu, dar a avut opinie separată.
 • +2 (4)
  este prost ca si-a dat demisia...ce are el cu sotia si feciorul...declaratiile lui de venit sunt controlate nu a familiei..bine ca controleaza judecatorii dar pe pitarajii de deputati care vin cu masini de sute de mii de euro de c enu-i controleaza....
  TARA PROSTILOR CU DEMOCRATIA PROSTILOR....toi ii lauda pe dracii estia din oooAIE dar nu inteleg un lucru ca toate legile hz ce toate acordurile nu aduc nimic la omul simlu totuls e face doar pentru ei pentru dfutati pentru firmele si monopolul lor....tara de prostalani
 • 0 (0)
  as vrea sa stiu ce avere are doamna Buliga si daca a declarato
 • 0 (0)
  daca sar face intradevar ceva sar depista mult mai mari averi si mult mai multe milioane ascunse de catre oficali cu rang foarte inalt da asa au gasit un tap ispasitor si au aratat ca uite se face reforma in mai halal
 • 0 (0)
  Mare treaba... Unul din cati?!?!?!?! Cu restul ce faceti, domnilor de la SIS?
 • +1 (1)
  Reforma defecta...se indeparteaza putinii oameni cu verticalitate din acest domeniu...Oamenii cu verticalitate de cele mai multe ori incurca...ei au nevoie de persoane maleabile...asta e...Moldova...Nedeclararea unui bun care nu ii apartine e o scuza...nu un motiv !!!

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA