ora: 10:41, 07 mai 2013 8362
Autor: Dumitru Ciorici

(doc) Scrisoarea lui Lupu către Președinte: Nu semnați!


(doc) Scrisoarea lui Lupu către Președinte: Nu semnați!
Își pun speranța în Timofti
Marian Lupu, lider al PDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Documente atașate
Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a adresat o scrisoare oficială șefului statului, Nicolae Timofti, prin care îl îndeamnă să nu se lase  antrenat în „acțiunile antidemocratice declanșate de PLDM și PCRM, care, prin deciziile adoptate vineri, doresc să-și subordoneze politic instituțiile statului și să declanşeze alegeri anticipate”.

Potrivit textului din scrisoarea deschisă, Lupu face apel la rolul pe care președintele țării trebuie să-l aibă în asigurarea echilibrului pe scena politică, pentru a interveni în stoparea unor acțiuni cu un profund caracter antidemocratic și antieuropean, exprimându-și speranța că Nicolae Timofti va adopta o poziție echilibrată și să nu va deveni părtaș la izolarea internațională a R. Moldova.

Totodată, președintele PD menționează în adresarea sa către președintele țării că o soluție pentru stoparea acestor grave derapaje de la parcursul democratic și european al țării noastre, dar și pentru stoparea crizei politice în care se află țară, ar putea fi votarea noului Guvern. În acest context, Marian Lupu a optat pentru desemnarea cât mai rapidă a unui candidat pentru funcția de prim-ministru, reiterând disponibilitatea Partidului Democrat, imediat după acesta, să participe la negocieri pentru formarea unei noi majorități parlamentare și formarea noului Guvern.


Lupu îi spune lui Timofti că vineri parlamentul a adoptat mai multe legi antidemocratice. Acesta se referă la Legea cu privire la Curtea Constituțională, Legea cu privire la Guvern, Legea cu privire la CNA, Modificările la Codul Electoral.

Vedeți atașat scrisoarea lui Marian Lupu. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (18)
  "Principii shi BULBUCI !"
  (M.Lupu)
  • +8 (12)
   Da el ştie să scrie?
   • +1 (15)
    Alegeri anticipate incearca sa declanseze intii si intii PD si PL! Partidele fara o insemnatate elementara.
    Nu inteleg de ce vrea sa para atit de cinstit pe cind CNA si PG se subordonau lui Plahotniuc, acum urmeaza sa treaca un curs de profilaxie, sa arunge toate gunoiele ca sa devie niste organe APOLITICE!
    • +2 (12)
     Nu-l inteleg pe Lupu, a devenit intr-o noapte democrat si acum ce mai vrea? A demonstrat tuturor ca este un politician de moravuri usoare, s-a lasat condus pentru niste bani!
     • +1 (13)
      Fara indicatia lui Plahotniuc Lupu nu face niciun pas, doar e platit pentu asta.
      • +1 (5)
       Daca am sa-ti dau parale de o strachina de bors, ai sa incetezi sa lingi fundul in public. E chiar dezgustator.
     • -3 (9)
      pld-MUL !!!!!.

      Sunt cetățean activ
 • +9 (15)
  Lupu în disperare î-i dă lecţii lui Timoofti......
  De parcă lumea n-ar şti ce fel de dermocrat este komunistul Lupu... un profitor scârbos şi aventurier care n-are nici un Dumnezeu....
  Sper să nu-l mai văd în politică...
  Sper ca Timofti să nu cedeze în faţa CRIMINALILOR... Dra cine ştie...
  • -2 (2)
   Filat cum a fost un taranoi needucat asa a si ramas, degeaba ca a studiat dreptul la Iasi. Din kkt glonte nu faci, ca si din Filat nu poti face om cu o cultura juridica si viziuni europene.
   • -2 (2)
    Oricum, daca pana si europenii si-au dat seama de ilegalitatile comise de Filat, degeaba se mai screme lapusneanu. Cu atat mai mult nu are ce cauta la CEDO dupa votarea unor legi criminale.
 • +6 (8)
  Lupu ii ofera respect in caz daca nu va semna )
  • +3 (3)
   Propun redactiei Unimedea sa redenumeasca articolulu in "Eu asti UVAZJESK"
 • +6 (10)
  Ups, maxi-javra, porta voce, vomitatura care a imprastiat vrute si nevrute, Lupus Sistemic a ajuns sa-si cante elegiac un recviem la cosciugul PD-Mafie! E jalnic orangutanul! Dupa cum arata complotistul nici nu este de mirare. Dragi fani ai pseudo-democratilor, pogrebania va avea loc la cimitirul de javre contagioase de la Botanica. Poate cineva, cumva, va pune botu' la derizoriul varsat de gura sa spurcata? Posibili, dar pentru cateva clipe, caci impertinenta sa si agonia sunt mult prea evidente! De ce acest bahahuie sabotor si tontolete nu s-a gandit mai bine atunci cand l-a demis pe Filat? A promovat continuarea cultului personalitatii unui oligarh oligofrenic??? Poate sa se dea cu capul sau de bizon de toate gardurile, ca oricum va ramane vedeta borsita pentru tontii albastri!
 • +5 (9)
  Dl Lupu!
  Da si s-o intimplat mitilelu, te- o suparat sineva, aiaiaiii!!
  Cum o putut, sa faca cineva asa ceva, pina amu numa voi va jucati (Plaha si cu tine) se pare ca o intrat si alt cineva in jioc.
 • +7 (11)
  Сами мы не местные ,карман поездом оторвало ,поможите люди добрые на билет на поезд до Брюсселю :-))
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  am impresia ca numa boi comenteaza pe unimedia asta care nici nusi dau seama cit de grav este ceea ce fak pcrm cu pldm...
  • 0 (6)
   astia sunt angajati la centrul comentatului si manipularii cu opinia publica (o structura noua in guvernul RM)
   • 0 (4)
    Esti cumva din noua structura paramilitara pseudopolitica cvasimafiota platita de PD ca sa formezi opinia publică(o structură nouă în PD)?
    • +2 (4)
     paramilitar? :D esti tu o parasuta bre ...
     eu sunt fost alegator pldm care i-a sustinut inca inainte de fondare retardule
  • +2 (4)
   Vad ca comentezi si tu, esti printre cei catalogati de tine? Noi postam ca sintem dezgustati la maxim de ce se intimpla. N-ea fost servit iad pina acum, 4 luni de la anul nou, ca ne schirbisem de tot ce se intimpla in Moldova. Acum in sfirsit o zare de lumina apare, se face ceva dreptate, se pun la punct lepadaturile care au tinut o tara in incordare deja de citiva ani. Ne exprimam "lipsa de stare digestiva ideala" la auzul acestor gunoaie ce ies din gura unei papusi. Adica cind i-l prezenta pe Gurin personal (ca sa stie fiecare cine-i seful real, si sa nu hîrîie cumva), totul era ok, acum se plinge omul. Halal de asa politician vindut.
 • +3 (7)
  bulbucul ăsta a început să se gîndească la derapaje!!! Da pînă acum nu a observat nici un derapaj? Sau toate îi erau convenabile? şi şantajul, acapararea tuturor instituţiilor de forţă, asigurarea unei majorităţi în viitorul legislativ prin votul uninominal, şi cireaşa de pe tort - lovitura de stat prin decizia Curţii PD, altfel cum să o mai numeşti? Că PL deja a devenit o filială a PD, un satelit care orbitează în jurul unui buzunar. Da, se mai poate de numit Curtea Mafiei, Curtea Injustitiei, Curtea hotărîrilor debile, Curtea magistraţilor de buzunar, Bazarul negustorilor de constituţie şamd
 • +2 (2)
  lupu jlob.....deportat din tzara trebuieste.......lingau....chiar e culmea, ba comunist, ba democrat....el trebuie mai intii sa se decida ce vrea de la viatza si abia apoi trebuia sa se apuce de politica si sa conduca poporul nostru
 • 0 (0)
  Da de ce nu a fost lupu asa de insistent la anchetarea cazurilor de rezonanta: "padurea Domneasca","Metalferos","7 aprilie", si multe altele unde si-a adus aportul si guru pd-st plahotniuc? Nu avem cale inapoi si cu cat mai mult timp va trece cu atit mai mult o sa ne convingem de asta! Jos plahotniuc si slugile sale dezgustatoare!...
 • 0 (0)
  nici o sansa! Timofei are ce are cu Vladut. Are sa mearga in groapa comuna plina de rahatul comunist.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA