Citește toate știrile la acest subiect

(doc) Scrisoarea lui Lupu către Președinte: Nu semnați!

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a adresat o scrisoare oficială șefului statului, Nicolae Timofti, prin care îl îndeamnă să nu se lase  antrenat în „acțiunile antidemocratice declanșate de PLDM și PCRM, care, prin deciziile adoptate vineri, doresc să-și subordoneze politic instituțiile statului și să declanşeze alegeri anticipate”.

Potrivit textului din scrisoarea deschisă, Lupu face apel la rolul pe care președintele țării trebuie să-l aibă în asigurarea echilibrului pe scena politică, pentru a interveni în stoparea unor acțiuni cu un profund caracter antidemocratic și antieuropean, exprimându-și speranța că Nicolae Timofti va adopta o poziție echilibrată și să nu va deveni părtaș la izolarea internațională a R. Moldova.
(doc) Scrisoarea lui Lupu către Președinte: Nu semnați!
Marian Lupu, lider al PDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Totodată, președintele PD menționează în adresarea sa către președintele țării că o soluție pentru stoparea acestor grave derapaje de la parcursul democratic și european al țării noastre, dar și pentru stoparea crizei politice în care se află țară, ar putea fi votarea noului Guvern. În acest context, Marian Lupu a optat pentru desemnarea cât mai rapidă a unui candidat pentru funcția de prim-ministru, reiterând disponibilitatea Partidului Democrat, imediat după acesta, să participe la negocieri pentru formarea unei noi majorități parlamentare și formarea noului Guvern.


Lupu îi spune lui Timofti că vineri parlamentul a adoptat mai multe legi antidemocratice. Acesta se referă la Legea cu privire la Curtea Constituțională, Legea cu privire la Guvern, Legea cu privire la CNA, Modificările la Codul Electoral.

Vedeți atașat scrisoarea lui Marian Lupu. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub