(doc) Parlamentul a votat astăzi în prima lectură proiectul de lege cu privire la activitatea jocurilor de noroc. Ce prevede acesta

După mai multe runde de dezbateri, Parlamentul a votat astăzi în prima lectură proiectul de lege cu privire la activitatea jocurilor de noroc.

În pofida faptului că fracțiunile PCRM, PLDM, PSRM și PL au părăsit în semn de protest plenul Legislativului, iar Grupul Popular European nu a susținut acest proiect de lege, deputații din Partidul Democrat au votat proiectul de lege cu privire la activitatea jocurilor de noroc.

(doc) Parlamentul a votat astăzi în prima lectură proiectul de lege cu privire la activitatea jocurilor de noroc. Ce prevede acesta
(Foto: ziarelive.com)

Proiectul a fost votat după ce un grup de deputați au înaintat în decembrie 2016 un proiect care are drept scop monopolizarea de către stat a reglementării jocurilor de noroc.

Autorii afirmă că astfel va fi creat un cadru normativ legal pentru ca statul să înceapă să reglementeze și să gestioneze activitatea în domeniul jocului de noroc.

Pub

Prezentul proiect de lege propune modificarea vârstei minime pentru participarea la jocurile de noroc, diversificarea ei pentru participarea la jocurile de noroc cu risc sporit – 21 de ani și jocuri de noroc cu risc social scăzut – 18 ani.

„Noi nu am votat niciun fel de reducere de vârstă. În luna decembrie când s-a votat legea cadru s-a votat majorarea vârstei până la 21 de ani, în special pentru jocurile de noroc cu risc social sporit. Anume acelea sunt cele mai periculoase și este vorba despre cazinouri și aparate de joc – 21 de ani, cu excepția loteriilor și pariurilor – 18 ani.

În toată Europa loteriile se permit de la vârsta de 18 ani, așa cum este prevăzut și la noi. Noi am venit cu reglementări pur tehnice ce țin de anumite regulamente, reguli, date cu carater personal, înregistrare, evidență și altele”, a declarat deputatul Sergiu Sîrbu, unul din autorii proiectului.

Anterior NewsMaker.md, scria că ideea aparține prim-vicepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc, cel care, încă la sfârșitul lui iunie declarase pe pagina sa de facebook război jocurilor de noroc. Atunci Plahotniuc declara că toată această piață va fi reglementată, fără a oferi mai multe detalii. 

UNIMEDIA amintește că anterior au fost închise mai multe cazinouri, de asemenea toate sălile cu aparate de joc din țară au fost închise și interzisă activitatea acestora.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub