ora: 07:42, 24 mai 2013 7768 23

(doc) O scrisoare BERD anunță despre un nou ATAC în adresa MAIB


(doc) O scrisoare BERD anunță despre un nou ATAC în adresa MAIB
Un nou ATAC în adresa MAIB
Scrisoare din 18 aprilie 2013
Foto: Scrisoarea BERD
O scrisoare a șefiei Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), adresată conducerii R. Moldova pe 18 aprilie 2013, vorbește despre un nou atac raider împotriva Moldova-AgroindBank, informează UNIMEDIA. 

Epistola este adresată lui Nicolae Timofti, Marian Lupu, Vlad Filat, dar și lui Dorin Drăguțanu, scrie ziarulnational.md. „Moldova-AgroindBank este cel mai mare partener-bancă al nostru în R. Moldova.[…] Apreciem eforturile autorităților pentru a ne asigura de faptul că doar investitori solizi au acțiuni în băncile moldovenești. La fel, înțelegem că, comparativ cu 2011, regulatorii de pe piață au mai multă putere și instrumente pentru a suspenda și a investiga transferurile de acțiuni dubioase, să aplice sancțiuni […].

Oricum, am fost informați că tranzacții suspicioase cu acțiuni MAIB au avut loc, la fel ca în cazul atacurilor raider din vara anului 2011. Vă solicităm respectuos să examinați urgent această situație și să vă asigurați că se utilizează toate pârghiile legale pentru a suspenda tranzacțiile care au loc și a anula efectul lor dacă acestea sunt ilicite”, se spune în scrisoarea trimisă în Moldova acum o lună.

Semnatarul menționează că își va coordona acțiunile cu Fondul Montar Internațional și Comisia Europeană.

În scrisoarea sa, președintele BERD anunță că membrii Consiliului Director intenționează să facă noi investiții în MAIB. În schimb, aceștia cer de la autoritățile moldovenești acțiuni decisive pentru a proteja instituția financiară de ținta unor acțiuni frauduloase. Într-un final, președintele BERD, Suma Chakrabarti, solicită să fie informat despre pașii întreprinși de autoritățile moldovenești.

Citește totul despre atacurile raider din 2011

UNIMEDIA amintește că, de rând cu alte instituții financiare, MAIB a mai fost ținta unui atac raider în vara anului 2011. Persoane importante din UE au intervenit pe lângă autoritățile moldovenești pentru ca acestea să acționeze. La 14 septembrie 2011 Curtea Supremă de Justiție a decis să anuleze decizia judecătoriei de la Căușeni, prin care un grup de acționari sloveni și olandezi au rămas fără un pachet de acțiuni de 27,5% la Moldova-Agroindbank.  După decizia CSJ a urmat o serie de acuzații între politicieni, însă nici până în prezent nu se cunoaște exact cine a stat în spatele acțiunilor frauduloase de atunci. Vlad Filat arăta în direcția lui Vlad Plahotniuc, în timp ce șefii CCCEC, care ar fi revenit PD, afirmau că Victor și Viorel Țopa ar putea fi implicați în atacul de atunci. 

Comentarii (23)
 • +1 (1)
  Nu si ruslanica, istoria se repeta? Sper sa audde tine iarasi la sovetul suprem de securitate ;)
  • +2 (8)
   iarasi Plohatniuc a inceput istorile vechi sau ce???nu se poate linisti acest om...
   • +3 (9)
    PLOHATNIUC face ce vrea in aceasta tara...nu are frica nici de-o lege ,deoarece legea este el...
    • +1 (3)
     Precis ca iarasi Plohatniuc este implicat in acest raider...
     • 0 (2)
      Poate il vor inchide pe Plohatniuc,ca prea el o luato razna...
 • +2 (8)
  Asta nu mei e vrajeala la picior de lemn. Asta e realitate sumbra. Capusa obscura a jefuit ca hoardele tatare. Painjenul abominabil fura angro, ziu-namiaza mare, cot la cot cu toti borfasii de renume. Cunoscuti deja, inclusiv complicii la atacuri raider, Tanase, Dragutan. Cand au dat puciul anti-Filat, asta au confirmat: Legea nu e lege pentu clanul igNOBILupanar. PG se dovedeste a fi - in continuare, deschis - o Progenitura Genitala a Plahotimii-sale... Nu se autosesizeaza nimeni. Nici macar de-afurisenie. Ca sa fie judecati si condamnati la ani grei de bulau CNA, Procuratura, CC,CSM Majistratura - tot talhari de anvergura. Toti pot fi incarcerati. Macar pentru cumparare de influenta in forma continua si pervertire a statului de drept.
  • -2 (8)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +1 (5)
    anume de cand plahotniuc a iesit din ascunzis si cu un tupeu deosebit sa lansat in "politica" autohtona,faradelegile au pornit in lant!!! Lacomia si viclenia acestui om nu are masura! Unicul sau scop e sa acapareze si sa acapareze! Si-a instalat persoane compromise la posturile cheie din domeniile ce-l intereseaza si fura nestingherit,nerusinat si nesaturat!!! Ce n-ati spune dar anume plahotniuc e capul mafiei in Moldova! Mafia - e crima organizata, si iata ca acest organizator,punignd in fata politicieni de 2 bani a-lea lupu,ghimpu,etc., si cumparind din banii furati!organele de ancheta! pustieste tara si umileste oamenii de afaceri si investorii!!! Merita tras in teapa acest nemernic si toata gloata sa de 6!... Sa nu credeti ca chetraru sau gurin sau poalelungi si altii, nu-si dau seama ca odata si odata vor trebui sa raspunda pentru crimele savarsite si asta va fi in curand!...
    • +1 (1)
     Xa-XA-XA ... exacta aceste afirnatii--CUVINT CU CUVINT --ERAU SLOGANURILE utilizate contra PCRM si a lui Voronin personal...
     SI CITE DOSARE AU FOST PORNITE??
     CINE A FOST PEDEPSIT DIN ANTURAJUL LUI OLEG?
     tranquilo--cum poți argumenta aceasta? DE CE NU AM SCĂPAT DE CEI CARE AU FURAT TARA PINA LA AIE????
   • +2 (2)
    bai,dar ai tai nu fura?Sau trimit pe altii sa fure pentru dinsii.Toti sinteti deo teapa,numai culorile diferite.
   • +1 (3)
    Haorde, vivi-Sectie nr.6, infractorul Guma e in Parlament. Alaturi de jegosenia de Mafiot-Napasta nr.1. In sanul haimanalelor rasuflate converite la escrocherii. I-auzi cum ragaie legi! Hai, fuga si denunta-l, ca sa ajunga la ocna. Ar fi un bun inceput.
 • +4 (4)
  Traiasca Mafia de la Guvernare.
  Numai intr-o guvernare Mafiotica, HAOSUL se simte ca la ea acasa...
 • +2 (2)
  de când durează toată învălmășeala RAIDER nimeni de la autorități--BNM, CNPF-- nu a răspuns clar la întrebări, nu a fost sancționat... bine ca sunt Europeni care apară drepturile oligarhilor de la MAIB (și din partide politice)... guvernatorii și comisarii m@ld@vani nu au habar...
 • +5 (5)
  Ministerul economiei le asigură controlul asupra întreprinderilor de stat ca Metalferos, Moldtelecom s.a. de unde vin bani buni.
  Curtea de apel, CSJ le asigură cîştig în cauza nobilă de jetmănire a bugetului statului. Aici şi BNM mai pune umărul la preluarea băncilor.
  PG asigură tăinuirea sau nedeschiderea dosarelor pe aceste cauze şi totodată acumulează materiale şi materie primă pentru fabricarea dosarelor oponenţilor politici.
  CC asigură acoperire adică Constituţională a tuturor acestor angajaţi ai mafiei lui Plahotniuc. Mai aşteaptă înapoi şi postul de spiker şi sunt completaţi.
  Muncesc ca fraţii, se împart ca fraţii, deaceia sunt puternici.
  În rest cu bacul, râia din spitale, seceta din câmp,s.a. necazuri lumeşti să se ocupe PLDM-ul că tot pe ei cade vina de proastă guvernare.
  Ce bine s-au acomodat
 • -1 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (2)
  WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “”Atac informatic fără precedent împotriva utilizatorilor de telefoane cu Android”
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  NEWSPERMALINK:) - http://unimedia.info/stiri/permalink-59035.html
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Economic
 
Căutare
Login
Top taguri