Citește toate știrile la acest subiect

(doc) Ministrul de Interne confirmă că Plahotniuc figurează în documente Interpol

În toiul războiului de pe arena politică, Ministrul de Interne, Dorin Recean, a confirmat pentru JurnalTV că prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, ar fi figura în documentele Interpol. Sursa a confirmat autenticitatea actului care a fost lansat zilele trecute în spațiul public. 

„Departamentul securitate internă s-a autosesizat pentru a înțelege cum un document clasificat a fost făcut public. În acel moment s-a descoperit că 13 file dintr-un dosar lipsesc. Departamentul securitate internă a reușit să recupereze 6 file din corespondență și putem confirma că acel document a venit în R. Moldova”, a spus ministrul.
(doc) Ministrul de Interne confirmă că Plahotniuc figurează în documente Interpol
Documentul Interpol (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Acesta a refuzat să comenteze afirmațiile făcute anterior de unii funcționari precum că un astfel de document nu ar exista. 

UNIMEDIA a făcut o solicitare acum 2 zile către Partidul Democrat pentru a face comentarii pe marginea acelui document. Până în prezent niciun răspuns nu a fost remis către redacția noastră.

Precizăm că documentul publicat zilele trecute face trimitere la operațiunea OCTOPUS a Interpol Italia, care aduna informații despre presupusa organizație criminală „Solnzevskaya”, apropiată oligarhilor ruși. Potrivit documentului, organizația ar fi fost implicată în spălare de bani, evaziune fiscală și alte activități ilicite. Conform aceluiași document, Vladimir Plahotniuc, născut pe 01.01.1966, ar fi fost în lista de urmărire cu alte 22 de persoane.

Vedeți mai jos documentul:

Operațiunea OCTOPUS

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub