ora: 11:29, 16 mar 2017 10905
Autor: Adriana Vlas

(doc) Igor Dodon îi cere lui Pavel Filip introducerea Istoriei Moldovei în curricula școlară


(doc) Igor Dodon îi cere lui Pavel Filip introducerea Istoriei Moldovei în curricula școlară
Foto: UNIMEDIA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis o scrisoare prim-ministrului Pavel Filip prin care cere Guvernului introducerea în curricula școlară a disciplinei Istoria Moldovei începând cu noul an de învățământ.

Solicitarea a fost publicată pe o rețea de socializare de către purtărorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban. 

 Din scrisoare se arată că disciplina pe care o învață acum copiii în școli, „Istoria Românilor”, ar crea impedimente, inclusiv în ceea ce privește consolidarea statalității Republicii Moldova, de aceea, Igor Dodon, cere introducerea disciplinei „Istoria Moldovei”, începând din acest an. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (8)
  .Pffff..Schimba și limba din școli..Poate or ieși profesorii..Și noi cu ei la proteste...
 • +10 (10)
  Nu contează cum numești istoria, contează să fie cea adevărată și nu un fals. Iar, dacă vorbim despre istoria adevărată a Moldovei (care Moldovă, apropo?), apoi nu o putem studia separat de istoria românilor, pentru că avem istorie comună.
 • +6 (8)
  Era clar de la inceput că acest clovn se va ocupa doar de istorie și flaguri...
  Nu înțeleg ce minte au moldovenii noștri?
 • -9 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cititi ce scria Sergiu Mocanu inca in vara pe 5 iulie 2016 : Năstase îi dă țara lui Dodon.
  .
  Si cat de controversat nu ar parea la prima vedere Dl Mocanu, dar s-a dovedit ca a avut perfecta dreptate. Iata azi ne-am pomenit ca Năstase io dat țara lui Dodon !
  .
  A se vedea in detalii : http://today.md/ro/news/blogs/9844/Năstase-îi-dă-țara-lui-Dodon.htm
  .
  ------
  Andrei Nastase, liderul Platformei DA din Moldova, despre colaborarea cu Igor Dodon si Renato Usatii: "Se pune batista pe țambal, cum se spune, cu privire la vectorul geopolitic..."
  .
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20752948-andrei-nastase-liderul-platformei-din-moldova-despre-colaborarea-igor-dodon-renato-usatii-pune-batista-tambal-cum-spune-privire-vectorul-geopolitic-pentru-perioada.htm
  .
  2 Video:
  https://argumentul.info/2016/02/04/video-de-ce-a-nastase-vorbeste-pe-intelesul-interlopilor/
  • +4 (12)
   Lumea nu se uită la ce spune Mocanu, pentru că el a fost consilierul lui voronin, și înseamnă că nu trebuie de crezut nimic ce spune... (din păcate majoritatea așa gîndesc).
   • -11 (17)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Eu nu sunt avocatul lui Mocanu. Eu constat ca dinsul a spus un adevar. Eu ii urmaresc discursurile pe Youtube sau in fiecare miercuri seara la 20h30 si vad ca in mare parte nu ma inseala.
  • +3 (5)
   Protestele au avut un scop si intro oarecare masura au dat rezultate. Datorita lor s-a aflat despre furtul bancar; a cazut guverne; Filat a fost inchis. Dar desigur ca in final nu s-a obtinut ceea ce am dorit noi ---puscaria pentru toti hotii de la conducere. Dar cine i-a incurcat pe MOLDOBOI sa voteze cu capul de pe umeri la alegeri? Masmedia, pd, pl sau mintea de 50 gramme a moldovanului?
   • +4 (6)
    Dezinformarea și necărturarea moldovenilor.
    • +5 (5)
     necarturarea e frumos spus. Prostimea si rinza e corect. Sa ne conduca pe noi o muiere? O copkila sa fie presedinte? Asta inca trebuie sa mai citeasca carti. etc. Asa discutii auzeai prin sate.
   • -8 (12)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    DESPRE FURTUL BANCAR A SPUS PL INCA IN 2013 IN PARLAMENT.....PENTRU ASTA AU FOST ELIMINATI DIN AIE 2!IAR PROTESTELE AU AVUT UN SINGUR SCOP SA SPELE IMAGINEA PLDM(PARTAS CU PLAHOTNIUC LA DEZASTRUL SISTEMULUI BANCAR)CONCOMITENT DENATURAREA ADEVARULUI SI DEZBINAREA ELECTORATULUI PL.....ANUMEA ACESTE REZULTATE AU DAT PROTESTELE,INSA DE TUPEISTI CE SUNT,PLDM-ISTII PROBABIL NEINTENTIONAT AU DESCHIS "CUTIA PANDOREI" PE CARE PL CU MARE GRIJA SI SACRIFICIU ,INCEARCA SA O INCHIDA.
  • -8 (12)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   defapt primii care au anuntat dezastrul a fos nu mocanu ,ci pl in 2015 cind in ziua mitingului pl pentru alegerile locale,pe atunci pcda....acum pda au incercat sa blocheze mitingul si sa distraga atentia alegatorilor pl.ACUM V-ATI CONVINS CINE SI CITA DREPTATE A AVUT?ACUM ATI INTELES DECE PL A FACUT ALIANTA CU MICHIDUTA(PLAHATNIUC/PD)?
 • +8 (8)
  Îi cer lui kondon să se prostitueze fără a se lăuda întregii țări că e o curvă.
 • +5 (5)
  Acest "presedinte al poporului" se va apuca odata de lucru?!
  Tara este in dezastru, dar pe dansul il framanta drapele, limba de pe site-ul presedintiei, istorii diferite...
  De cateva luni de cand a poposit pe acest post nu face nimic decat sa prosteasca lumea.
 • +7 (7)
  Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu - frumos rag boii in Moldova - frumos rage si fratele lor dondon
 • +8 (8)
  Asta se intampla cand in functii de conducere ajung toti veneticii inculti. Care istorie a Moldovei??? Moldova este parte a Romaniei. Romania a luat nastere la Iasi, capitala istorica a principatului medieval Moldova! Daca tot vor sa o schimbe , atunci normal este ca aceasta sa inceapa de la 1812, 1940 sau 1991. Pana si termenul de moldovean, Moldova din punct de vedere istoric, juridic, apartine tot Romaniei, Ro fiind unica mosternitoare a principatului medieval Moldova. Ce vor curvele Kremlinului, un conflict international cu Romania?? N-au nicio sansa de castig, decat sa cada in penibil......iar Romania sa ne retraga dreptul de-a ne numi moldoveni si tara RM, o sa ne numim dodolandia maldaveneasca, pruto nistrenii maldafani..., gratie unor jigodii, tradatori de neam!
  • +4 (4)
   Adevăr grăiești netale +1000
 • +4 (4)
  "Nu avem niciun drept sa învățam istoria Moldovei(aia a lui Ștefan). Nu avem nicio tangență cu acea Moldovă. Moldova aia a renunțat la independența, suveranitatea si trufia proprie, constituind si unind tot neamul de grai latin într-un stat mare, ROMÂNIA, si punct. Cei care trăiesc in România învață si istoria Moldovei si a Ardealului si a Țării Românești ca bază a creării statului România. Republica Moldova si Moldova(lui Ștefan) sunt precum Republica Srpska(sârbească) si Serbia, chestii total diferite. Tot ce putem învață in scoli acum este istoria republicii Molotova (din 1991 până-n 2017) care nu e nici pe departe cea mai glorioasă si demnă de a fi memorată de tânăra generație, a .....si istoria RSS moldovenești ca baza a creării noului stat modern respublika srp....tfu....Molotova....... si sa nu uitam de pactul Ribentropp-Molotov, care este adevarata declarație de independența si nu mâzgăliturile celor 101 de "eroi" " :))
 • -14 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  О как хорошо тролит уников... ;)
 • +6 (6)
  Heii Dodon! Romania a fost sfârtecata de voi, rusii, dusmanii Romaniei.
  Chiar de va place, vreti nu vreti, sunteti (suntem) români.
  Daca ati sti ca la 1812 Rusia Tarista a primit de la turci Basarabia, nu ati mai bate cimpii si ati si nu ati mai face spume la gura cu inventia asta de moldovan care v-au bagat-o in cap rusii, dupa ce v-au spalat creierii.
  Nu se spune moldovan, ci MOLDOVEAN!
 • +5 (5)
  Din seria "Satul arde, baba se piaptana".
  In tara asta se pare ca studiatul istoriei si limba pe site e problema principala, furturile de miliarde, salariile mizere, economie la pamint, coruptie, justitie platita, etc etc is pe al doilea plan.
  Bravo dodoane chiar esti un "presedinte al poporului"!
 • +3 (3)
  bidon are propria agenda, trasata la Moscova si se tine de indeplinirea ei...ar trebui cercetat daca in ultimii ani a fost pe statul de plata al vreunei institutii rusesti, n-ar fi exclus la cata obedienta si pupincurism fata de futin arata...
 • -13 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Moldova are istoria ei și limba ei , limba moldoveneasca e mai veche decit cea a românilor și istoria ei
  • +1 (1)
   Ati auzit de вологодский язык???? Dar de казанский язык???? Dar de крымский ați auzit, da псковский sau рязанский????ca doar astea existau cu mult înaintea statului rus, chiar înainte de Rusia Kieveană
   Ati auzit de limba neapolitana????dar limba venețiană ati auzit??? Dar limba genoveză ati auzit??? Astea doar erau state cu mult timp înaintea statului Italian
   Ati auzit de limba normandă sau galeza sau francă?????? Ca doar astea au existat înainte de crearea statului francez
   De ce va credeți mai moldoveni decât 7-8 milioane de moldoveni de peste Prut????aveti vreun drept sa declarați ca sunteți strănepoții directi si de "jiță" dintr-acele mai alese a lui Ștefan ???? Asta-i trufie curată, venerarea propriei ignoranțe pana la ridicol....

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA