Directorul de programe din cadrul Centrului de Politici și Reforme, Dumitru Alaiba, spune însă că Hotărârea de Guvern a fost adoptată netransparent.
"Pe neprins de veste, fără NICI o consultare, s-au găsit și 200 milioane lei, și 70 hectare de lângă Stăuceni devin proprietate PRIVATĂ (pentru moment la un SRL de stat, dar nu pe mult, desigur).
Asta nu e PPP, e un simplu jaf. Se pregătește firma și o să vină ”privatul” la tot gata să o preia. Schema aeroport, doar că acolo compania ce trebuia preluată era gata (Aeroportul Chișinău).
Este foarte tupeistă această intenție.
Sunt tot mai convins că orice asistență financiară bine intenționată doar alimentează corupția în țara asta. Și cu orice ”proiect național” ei îmi dau tot mai multe argumente", a scris Alaiba pe Facebook.
Pub
Ulterior, Dumitru Alaiba a trimis și o solicitare de informații către Guvern privind avizele Ministerelor, expertiza anticorupție și alte documente relevante proiectului.
Recent, Centrul pentru Politici și Reforme a scris că își manifestă îngrijorarea față de transparența proiectului Arena Chișinău, în special în selectarea investitorului.
"Considerăm că acest proiect PPP trebuie oprit și reinițiat doar după îndeplinirea acțiunii 13 din asistența macro-financiară a UE de 100 milioane euro, care ține inclusiv de modificarea legislației privind parteneriatele public-private", scria watch.cpr.md.