ora: 07:55, 14 dec 2012 3943
Autor: Cristina Buzovschi

(doc) Dodon îl apostrofează pe Timofti printr-o scrisoare: „Un președinte trebuie să-și cântărească vorbele”


(doc) Dodon îl apostrofează pe Timofti printr-o scrisoare: „Un președinte trebuie să-și cântărească vorbele”
Igor Dodon, președintele PSRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Deputatul Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, l-a apostrofat printr-o scrisoare pe șeful statului. Epistola a fost expediată pe 1 noiembrie, însă a fost făcută publică ieri, 13 decembrie, după ce Nicolae Timofti i-ar fi răspuns cu „înfumurare” la atenționarea făcută cu privire la majorarea salariilor pentru judecători, notează UNIMEDIA.

„Această scrisoare i-a fost adresată preşedintelui Nicolae Timofti pe data de 1 noiembrie. Am considerat că era cazul să-l atenţionez personal, nu în văzul presei, cu privire la deparapajele de la buchia Constituţiei pe care le-a comis în ultima jumătate de an.

I-am spus că ar trebui să fie mai receptiv la vocea majorităţii şi să-şi asume înalta responsabilitate care i-a revenit ca din senin. Se vede însă că dînsul, după o perioadă iniţială de intimidare în funcţia sus-pusă, a intrat acum într-un fel de „azart” politic, catalizat probabil de unii dintre consilierii săi, şi se face a uita că ar trebui să fie un arbitru politic şi social, nu un promotor al unor interese corporative şi ideologice”, scrie Igor Dodon pe blogul său personal.

Socialistul spune că șeful statului ar fi devenit victimă a unor influenţe de conjunctură politică, sau de anturaj. „L-am atenţionat astăzi încă o dată, deja public, să nu promoveze interese de clan, însă Preşedinţia în loc să ofere un răspuns cumpătat, a venit la repezeală cu o reacţie plină de înfumurare. Am luat act de această reacţie. Pentru început, am decis să fac publică scrisoarea adresată lui Timofti pe 1 noiembrie, pentru ca cetăţenii să înţeleagă că am mai avut speranţa că preşedintele Timofti va înţelege realităţile sociale în care prezidează. De acum încolo, noi, socialiştii, ne simţim nevoiţi să-i lămurim mai des aceste realităţi, în public”, subliniază Dodon.

Liderul PSRM i-a amintit lui Timofti că a acceptat prevederile Testului Statalităţii, înaintat de Partidul Socialiştilor. „Nu ştiu ce s-a întâmplat mai târziu, după învestire, însă unele dintre declaraţiile Dvs. au surprins prin caracterul lor controversat, arbitrar, neinspirat. Mă refer la aluziile şi afirmaţiile Dvs. cu privire la denumirea limbii, cu privire la identitatea poporului al cărui preşedinte aţi fost ales, cu privire la durabilitatea statalităţii moldoveneşti, cu privire la atâtea alte subiecte de maximă sensibilitate pentru societatea noastră, faţă de care un om politic de nivelul Dvs. ar trebui să aibă o poziţie cumpătată şi chiar precaută(...) Un preşedinte trebuie să găsească în sine puterea de a se abţine de la declaraţii inoportune şi de a evalua impactul social şi politic al vorbelor sale”, a accentuat Dodon în scrisoare adresată președintelui Timofti.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (13)
  Cum de ai ajuns in parlament Dodon..? Te votat cineva in special pe tine sau datorita lui Voronin,ca dealtfel nu te vota nimeni, nici consatenii tai. E prea devreme sa esi cu astfel de scrisori in adresa D-ului presdeinte
  N.Timofti,ca nu te baga nimeni in seama .Tu porti raspunderea fata de reformele care neaparat trebuesc facute in R.Moldova..?
  Nu distabiliza situatia si asa incordata in rindurile vorbitorilor de o alta limba ,ca faci numai rau si mai mult ,fiindca nici ei nu au o incredere in tine.Pentru toata lumea ai ramas si vei fi un tradator.
  • +7 (13)
   vai de viatza noastra daca il tinem pe Dodon in Parlament ajungem la sapa de lemn , pina la ziua de azi nu gasesc nici un criteriu bun la Dodon care ar avea ceva mai pozitiv decitin fostul partid PCRM
   • +6 (10)
    Dodon are asa o fatza ca ar fi bun sa se filmeze in Filmele cu Fantome
   • +10 (10)
    Un singur lucru este clar, DODON VIITOR POLITIC NU ARE!!! S-a murdarit la inceput cu PCRM-ul, acum cu PSRM-ul, tot singe de comunist zace in el!
  • -3 (5)
   Dodon va fi in parlamentul urmator, urmariti sondajele din Moldova, deja PSRM are 2.7%, iar in mai 1.4%... Peste un an va fi si 4% stabile, dar alegeri cind vom avea? 2014-2015
  • +7 (9)
   In cazul dat Dodon are dreptate, Timofti (candidatura propusa de PL) parca ar fi un cioban, iar noi nu vrem sa fim tratate ca niste oi!!! Oameni buni, Timofti de cind ocupa functia de presedinte, nu a facut nimic concret, doar pune puncte. El nu are nici o greutate in stat!
   Sunt sigur ca si el este cumparat de renumitul papusar (Plahotniuc)!
   Iar pe Dodon tot nu-l pot lauda! Ca profesionist nu este rau, pacat ca parasind PCRM-ul nu a plecat intr-un partid in care poate fi apreciat!
   Formind PSRM-ul sau, nu a facut decit vint, de care nimeni nu a avut nevoie!
 • +1 (9)
  Și adică de ce mărojel nu poți fi și tu ”kidanit” (să ei țeapă) după ce lai ”kidanit” (dat țeapă) pe Voronin? Da cu testul statalității știi ce să faci ori să-ți spun eu? Și ca să intre mai ușor dă-l cu soluție!
 • -4 (8)
  Эх ! Молодй еще. Рушыни Игораш.

  Sunt cetățean activ
 • +4 (8)
  Eu nu stiu cat de prost trebuie sa fii sau "tormoz" ca sa nu-ti dai seama ca ori romana ori moldoveneasca tot aceea. Poti sa-i spui si cosmo-greaco-mongola ca daca vorbesti si scrii in romana tot romana este, macar sa scrii tu si cu ieroglife chinezesti. Dar iata ca Dodon demonstreaza ca prostia nu are limite si se mai joaca de patriotii si iese cu flagul la plimbare. Rusii spun minciuni din interes, dar Dodon le crede pentru ca-i... Dodon.
  • +2 (6)
   Eeeeeeeeee, nu! din tot ce spune și ce face dondon se vede clar că e plătit de gremlin (pardon, kremlin). Pentru că nu cred că e chiar așa de prost ca să nu înțeleagă că limba română este!
  • +2 (2)
   Ironia sortii: moldovenistul Bidon scrie si vorbeste romaneste, iar aparatorl romanismului MrQuestion nu se poate exprima fara tormozuri si flaguri :)
   • +1 (3)
    Merci zarzavat100. Acestea sunt cuvinte care "pipereaza" discutiile in spatiul Moldovenesc. Un fel de jargon. In Romania sunt alte cuvinte care joaca rol de jargon. Specific local :)
    • 0 (2)
     una e cand se pipereaza vorba, cu totul altceva este atunci cand oamenii nu mai pot vorbi fara astfel de piparaturi, nu mai stiu unde se termina malidavenismul si incepe graiul moldovenesc, nu dezvolta limba si cultora lor ci o imita pe a altora(de multe ori fara sa inteleaga sensul). Adineaori l-am apostrofat pe unul care umbla cu tricolorul in piept si folosea verbul "a spori" cu sensul din rusa si nici nu constientiza treaba asta. Masura e un factor determinant in toate, ar despre modul de a vorbi al multor basarabeni, cum sa-ti spun, deja nu e vorba de piper, e putoare de ranced. Macar de ar invata limba rusa ca luma,insa nici asta nu o fac..
   • +2 (4)
    Nu e vorba de apararea romanismului. Daca vezi ca afara-i ziua, si unul de-al de Dodon declara ca NUUU, voi sunteti prosti, ii ora 12:00 si ii AMIAZA. Cam asta face Dodon cu limba moldoveneasca. Poate sa fie si ora 10:00, sau 13:00, sau 14:00, dar daca-i ziua - ii ziua. Spune-i cum nu i-ai spune.
   • +1 (3)
    Si nu inteleg de ce numaidecat totul trebuie sa fie bi-polar? Moldova nu-i tara ruseasca, nici nu trebuie sa fie. De aceea nu este corect sa se promoveze ideile sovietice si rusificarea, care pe langa faptul ca ne-a stricat si limba si mintea, persista si pana acum in Moldova. N-am nimic impotriva rusilor. Au dreptul la existenta, dar acolo in tara lor. In tarile straine (chiar si nascuti fiind acolo) trebuie sa le respecte si limba, cultura, istoria, etc. Problema politicii moldovenesti (parerea mea) este ca nu stie a IMPUNE respectul.
 • +5 (9)
  Dodon devine tot mai prost si mai prost....
 • +5 (9)
  Apropo, scrisoarea a scris-o in ROMANA. De ce mai patriotule n-ai scris-o in MOLDOVENEASCA?
 • +1 (7)
  Bravo!!D-ule "Stefan cel Mic" ai dreptate .E prea mic si denimic.Lui Voronin sa-i sarute mainile de fiecare data chind i-l intilnesti ,datorita lui: esti cine esti ..ca un caine care latra ca sa para de speriat pentru trecatori...
 • +1 (3)
  Dar unde itiera mintea, mai dodon, cand l-ai votat pe timosa, era dusa la pascut?
 • +1 (1)
  Uitate la tine Dodoane ca numai cu prostiile umbli.Nu ai cistigat primariia-referendum,nu vrea Moldova in uniunea vamala-referendum.Federalizarea Moldovei, Consulate in Transnistria,Gagauzia sunt toate prostii cerute de tine.Tu domnu Dodon carui stat slujesti daca din declaratiile facute se vede ca nu te doare pentru Moldova ?. De ce ai uitat cine esti si de unde vii?.
 • +1 (1)
  dodon dute la scoala si mai invata odata manerele ! e presedintele tari ivrei tu sau nu ! lai votat tu insuti ! acum sa ai obrazul si sa taci din gura !

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA