ora: 13:53, 14 iul 2014 10536
Autor: Cristina Buzovschi

(doc) Dispozițiile primarului Dorin Chirtoacă privind anularea mai multor rute de microbuz, date publicității


 (doc) Dispozițiile primarului Dorin Chirtoacă privind anularea mai multor rute de microbuz, date publicității
Dorin Chirtoacă, primar general de Chișinău
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Pe site-ul Primăriei Chișinău au fost publicate dispozițiile primarului general Dorin Chirtoacă cu privire la anularea a șase rute de maxi-taxi. Este vorba de sistarea activității microbuzelor de pe linia 102, 105, 109, 110, 155 și 160, relatează UNIMEDIA.
 
Celelalte dispoziții, privind modificarea celorlalte rute de microbuz urmează să fie date publicității mâine, 15 iulie, după ce vor fi definitivate.

În dispozițiile se menționează că transportul public din municipiul Chișinău urmează să fie organizat conform Strategiei de dezvoltare 2014-2025. 

„Întru excluderea dublării iraționale a rutelor de microbuz cu cele de troleibuz și  autobuz”, se exclud rutele 102, 105, 109, 110 și 160.
 
Ruta 155 a fost anulată ca urmare a grevei inițiate pe 9 iulie curent.
 
Precizăm că în dispoziția de anulare figurează și ruta de microbuz 130, care face legătura dintre oraș și o suburbie. Ca urmare a consultărilor, primarul Dorin Chirtoacă a decis să o păstreze, însă itinerarul acesteia urmează să sufere unele modificări.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -3 (11)
  Deci ruta 155 si 109 se inchid. Da eu cu ce sa ajung la servici? Cum acum de circulat de la Ciocana la Telecentru?
  • +2 (4)
   • 0 (2)
    eu nu am atata timp disponibil sa merg cu 13 sau 24 + inca un troleu
    • 0 (0)
     Se spune ca ruta 24 va fi prelungita pana la telecentru, dar unul domnul stie ce voe face.
     • 0 (0)
      acum merge pana la miorita. Fii pe pace, cand se vor linisti apele va circula ca si mai inainte pana la universitatea de stat.
 • -4 (14)
  Cred ca ar trebui sa-l invităm pe primar ca zilnic sa vina şi să se duca de la serviciu exclusiv cu "Transportul Public". Doar acolo va avea minunata oportunitate sa "savureze" toate tipurile de transpiraţie stând într-un singur picior!!!
  • +2 (6)
   hai las-o mai moale, parca transpiratia din microbuse era mai buna, sau era de elita?
  • +3 (5)
   1. În troleibuze îmbulzeala e mai mare la uși. În zonele de ”coridor” al unui troleibuz ”plin” stau 10-12 persoane. Pe aceiași m2 în rutieră stau 20 persoane. Nu știu cum e mai comod pentru voi în rutiere cu podul jos și intrare aiurea. V-ați obișnuit cu expiratul aer ”elitist” al rutierelor și vi se năzare condiții mai bune și transpirații mai suportabile. 2. Troleibuzele sunt mai sigure, mai rar încalcă regulile de circulație, au șoferi mai disciplinați, accidente mai puține iar în caz de accident ai mai mari șanse să scapi întreg. 3. Îți cumperi abonament și poți schimba fără probleme 2-3 troleibuze pentru a ajunge la destinație. Nu mai tre să schiorlăi că n-ai rută Telecentru - Petricani. + e mai ieftin. 4. Urcă într-un scaun cu rotile și bagă-te în vre-o rutieră. Sau pofig de persoanele în scaune cu rotile? 5. Multe rute de microbuz circulă dezorganizat, poți aștepta și 30-60 min, degeaba, ultimii 2 șoferi n-au chef și…

   Sunt cetățean activ
   • +5 (7)
    P.S. Rutierele ca mijloc de transport au avantajele lor însă avantajele respective rezultă din nerespectarea regulilor de circulație, șofat cu viteză excesivă, nerespectarea normelor de siguranță a transportului de pasageri, staționări aiurea la orice stâlp, orar dezorganizat și exclusiv în interesul șoferilor și patronilor. Rutierele reprezintă un element de peisaj urbanistic primitiv, sălbatic, dezorganizat, corupt, ”krîșuit” și nicidecum unul civilizat, European, așa cum ne dorim majoritatea.

    Sunt cetățean activ
 • -3 (19)
  Din 2009 am sustinut PL si pe Chirtoaca, se pare ca m-am gresit cu partidul, dar in noiembrie o sa-mi repar greseala.
 • +6 (8)
  ciocana telecentru este troleul 24
  • -2 (12)
   2 ore am de mers cu troleu 24 si asta daca va merge pana pe Miorita tot timpul nu doar cateva zile pana se limpezesc apele. 2/3 din ciocana folosesc 155 si 109 regulat.
   • +4 (6)
    1. Dacă stai în chirie la Ciocana și ai servici la Telecentru ar fi inteligent din partea ta să te muți mai aproape de servici :)
    2. Nu știu în ce univers paralel trăiești tu dar troleul 24 face 30-40 minute pe traseul ”Ion Dumeniuc” - ”Universitatea de Stat” (în dependență de perioada zilei și trafic). Mai adaugă 20-25 minute și ești la ”Telecentru”. Ai ~ 1 oră, nicidecum 2 ore.
    3. Sursă pentru ”2/3 din Ciocana folosesc 155 și 109 regulat”?? Ori îi aiureală ca și faza cu ”2 ore”?

    Sunt cetățean activ
    • 0 (2)
     1. Nu stau in chirie.
     2. Traiesc pe Mircea cel Batran, mai intai iau troleul pana la statia terminus dupa ma sui in troleu gol pentru ca la statia mea deja este imposibil de a mai urca in ceva. Din moment ce ies din casa pana ajung la servici imi ia 2 ore iar cu 155 50-60 minute. Azi de la piata agricola pana la pan-com jumate de ora a mers troleul, pe jos deja e mai repede.
     3. Casca ochii la rutiere si ai sa vezi cas pline si nu sufera de lipsa de clienti.
     P.S. Cine nu vria sa nu mearga cu rutiera. daca no sa mergeti se vor falimenta de la sine si veti avea oras european.
     • +1 (1)
      Este o solutie si in cazul tau, iti iai abonament la trolebuz care nu te costa in jur de 100 de lei si dimineata schimbi dou trolebuze 24 si 10, din timp daca pierzi 5-10 minute pentru a treci din unul in altul, a si va trebui sa dormi cu 20-30 de minute mai putin decit deobicei. A da si 2 ore dupa parerea mea e prea exagerat.
      • 0 (0)
       Rectific: te cost in jur de 100 de lei
  • +4 (6)
   Pentru oamenii extrainformati : tr. 24 se intoarce pe mateevici inapoi... si nu inlocuieste nicidecum 155 + mai sunt oameni care iau 155 de la Megapolis, unde nu ajunge nici un troleibuz

   Sunt cetățean activ
 • +2 (4)
  Dar microbusul 190 din Stăuceni care troleibus îl dubla, aaa, dle primar general de Chișinău??? Interesant, cum vor circula acum cele cîteva mii de locuitori din Stăuceni? Pînă acum era dezastru cu insuficiența transportului din/în Stăuceni, dar acum e catastrofă adevarată. Îl îndemn cu mare drag pe dl Chirtoacă să se deplaseze macar o zi din Chișinău în vreo suburbie și invers! Lipsă totală de spirit gospdăresc în ”edilul” ăsta al sărmanei capitale!
  • 0 (0)
   Dar unde scrie ca se anuleaza 190? 109 e scris dar 190 nui.
   • 0 (0)
    Era inclusă și 190 în lista celor cărora li se sistează activitatea. La sigur. Acum au rectificat în articol: era vorba de 160, nu de 190 cum a specificat Unimedia inițial. Vezi și comment-ul lui Swiss care se miră de faptul că 160 a fost lăsată în pace...
 • +2 (4)
  INTERESANT!!!!! Oare cit au achitat rutele 130 si 160 ca sa fie lasate in viatza??? 160 se dubleaza cu troleibusul 22, autobusul 3 si respectiv 122.
 • +2 (6)
  Bravo lui Chirtoaca !
  Ca face insfirsit acest pas.
 • +2 (4)
  ca moldoveanu cum e de faci ceva repede s-ar cu gura citi bani a luat , de nu faci nimic tot e rau.
  Osa se deprinda lumea si fara rutiere.
  • +3 (3)
   saptamina trecuta toti erau solidari cu Chirtoaca si nu erau deacord cu soferii de rutiere, cum sau hotarit lucrurile si sau scos rutierele si nui mai santajeaza nimeni cu 5 lei deja: "Asa nui bine", "E putoare in trolebuze", "Noi vrem microbuzele inapoi", "Chirtoaca e vinovat" si tot asa mai departe. De ce nu ati iesit si voi la greva cu sorii sa cereti ridicarea pretului la microbuz si atunci nu avea sa fiti lipsiti de "placerea" de a circula cu ele. Si apoi nu au fost anulate toate rutele, doar citeva din cele care circule prin centru. Nu va plingeti atita si mergeti mai mult pe jos nu veti avea nevoie de atitea tratamente si medicamente. KEEP CALM AND LOVE CHIRTOACA!!! :D
 • +4 (4)
  Chirtoaca vine la job cu mașina proprie.
  de ce nu o face ca careva primari europeni - să vină cu bicicleta, sau și mai "bine" cu transportul public: să meargă pe jos pînă la stație, innecînduse cu gaze de eșapament, în sauna modernă de troleie făcute în țara nordului*, sau să miroase lacul ars de pe firele de curent electric.
  + dacă vrem ca in europa - taxă adăugătoare pentru mașinile din Chișinău în zilele de lucru, în scopul reducerii nivelului de poluare a mediului..
 • 0 (0)
  noi vrem sa traim ca-n europa in 20 de ani, si acei 20 de ani cu putere de stinga, dreapta. O sa fie si la noi bine, dar dureaza.
  Primii pasi s-au facut si in diferite ramuri, gen bacalaureat , rutiere , politie .
 • -2 (2)
  Super ! BIne ar fi si multe altele sa le scoata...Dmnule Primar te sustine in aceasta initiativa !
 • +1 (1)
  Trebuie facut ceva cu regiunea spitalului republican, centrului diagnostic (malina mica)... Pe testemiteanu e insuficient sa circule doar de 2 ori dimineata singurul autobus nr. 9: la 7.10 si la 7.30!!! In timpul zilei si mai rar merge!!! Ar fi o solutie de modificat orarul sau de mai adaugat o ruta!!! Multumesc!
 • +2 (2)
  plus ei nici analiză nu fac similar cum aici
  "Оптимизация общественного транспорта после анализа данных GSM"
  http://habrahabr.ru/company/ibm/blog/181039/
 • +2 (2)
  Primarul are nevoe de shou electorl inainte de alegeri si numai, 7 ani na facut nimic ca sa modernizeze transportul public. Vinovat pentru criza din tansportul public este doar Primarul. Este o prostie moldoveniasca sa te lupti cu impactul problemei in loc sa cauti cauzele adevarate care creaza problema.
  • +1 (1)
   150 de troleibuze noi cumparate adica 50% din parcul de troleibuze pentru tine inseamna "n-a facut nimic"?
   • 0 (0)
    Da, exact asta inseamna. Troleibuze "moderne" FARA aer conditionat in conditiile de vara torida la noi (cica asa-i mai ieftin) - asta se numeste el a imbunatatit calitatea transportului? De ce dar mama dracului primarul vine cu masina personala la servici si nu cu transportul public? Cred ca de multe conditii ce o creat. Vede-l-as eu macar un an imbulzindu-se diminetile in autobuz si venind lioarca la servici cum o sa bata capul ca a creat conditii.
 • 0 (2)
  treb sa te cheme chirtoaca ca sa anulezi ruta 110 si 155

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Oameni buni !!! Nu va revoltati ca deciziile scrise de Dorin nici o data nau fost luate in seama , nici o data nu sau realizat , asa ca vor circula asa cum a si fost .
  Altfel el nu va avea drum spre casa , mafiea il mintue in cele 25min de drum
 • 0 (0)
  Rutele 102 ai 110 cum au si activat mai in ainte. De ce nu se respecta decizia primariei? Puneti niste politie pe strazi sa le opreasca!
 • 0 (0)
  Chirtosika nui de vina.
  e vina boilor si lenosilor ca va urcati in "sicrie" si astfel sustineti afacerile mafiotilor
 • 0 (0)
  ar fi util de majortat numarul de trolebuse de 3-4 ori, si de extins liniile, chiar pana la aeroport, si cricova
 • +1 (1)
  Am sustinut PL si pe Chirtoaca la toate alegerile, dar acum precis ca nu-l voi mai vota.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA