Citește toate știrile la acest subiect

(doc) Detalii privind premisele votării unui nou Guvern

Negocierile în vederea formării unei noi majorități parlamentare sunt pe ultima sută de metri. Chiar dacă anterior liberal-democrații au promis că acestea vor fi publice, până acum reprezentanții formațiunilor negociatoare nu au oferit prea multe detalii. Totuși câteva lucruri dau semne că s-ar fi ajuns la o înțelegere, informează UNIMEDIA.

Mâine candidatul desemnat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, trebuie să vină în plenul Parlamentului să prezinte Programul de guvernare și componența nominală a viitorului Cabinet de miniștri. Potrivit unui comunicat emis de Președinția Republicii Moldova, tot mâine, șeful statului, Nicolae Timofti, va ține un discurs în plenul Parlamentului. Informația a fost confirmată și de vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici.
(doc) Detalii privind premisele votării unui nou Guvern
Plenul Parlamentului Republicii Moldova (Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

„Astăzi am primit demersul din partea președintelui, Nicolae Timofti, de a include pe ordinea de zi a ședinței de mâine adresarea lui către Parlament pe subiecte ce țin de problemele cu care se confruntă Republica Moldova. Al doilea demers a venit din partea candidatului desemnat la funcția de premier, pe subiectul de acordare a votului de încredere. Ambele au fost susținute de majoritatea membrilor Biroului permanent. Dar, plenul trebuie mâine să voteze includerea lor pe ordinea de zi”, a subliniat vicepreședintele Legislativului.

Politicianul a mai declarat că broșura cu Programul de guvernare a fost deja distribuită deputaților.

„Prioritățile programului vor fi anunțate mâine de candidat. Colegul de partid Iurie Leancă este pe ultima sută de metri în procesul de alegere a echipei”, a declarat Palihovici cu zâmbetul pe buze. 

Potrivit portalului ziarulnational.md, PLDM și PD s-au înțeles asupra chestiunilor legate de partajarea funcțiilor. Astfel, liberal-democrații au insistat ca viitorul președinte al Parlamentului să nu mai fie liderul PD, Marian Lupu, dar președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov.

Acesta din urmă nu a răspuns la telefon pentru a confirma sau infirma informația.

UNIMEDIA precizează că ședința de mâine a Parlamentului va începe la ora 14.00

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub