(doc) Democratul Sergiu Sîrbu cere Procuraturii Generale să informeze Parlamentul cu privire la investigația rise.md „Bani din caritate”

Vicepreședintele Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, a interpelat Procuratura Generală în cazul investigației portalului rise.md, referitor la schema infracțională prin intermediul unei platforme de investigații. 

Foto: UNIMEDIA

Deputatul democrat cere Procuraturii să informeze Parlamentul cu privire la ancheta penală care este în desfășurare, care este în desfășurare.

(doc) Democratul Sergiu Sîrbu cere Procuraturii Generale să informeze Parlamentul cu privire la investigația rise.md „Bani din caritate”

UNIMEDIA amintește că o investigație Rise dezvăluie cum în Republica Moldova se fac "sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor".

„Identifică minori grav bolnavi, le fac publică povestea și adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor. Ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale", scrie rise.md.

RISE Moldova a obținut mai multe probe care descifrează afacerea cu bolnavi, iar procurorii, la rândul lor, au pornit un dosar penal pentru escrocherie, pusă la cale de un grup criminal organizat.

Una din victime, potrivit RISE, este o mamă a cărei fetițe a avut nevoie de o operație costisitoare la inimă, fapt pentru care s-a adresat la ajutorul Svetlanei Sainsus, care deține portalul de colectare de fonduri, caritate.md. Mama copilei, Veronica, susține că Svetlana Sainsus i-a propus să se adreseze la clinica Medical Park din Turcia.

UNIMEDIA precizează că în cadrul investigației rise.md este menționată fiica unui membru al Partidului Democrat.  

„De doi ani, Ali Sirikci și soția acestuia, Doina, susțin că sunt reprezentanții Medical Park în Moldova. Ali este cetățean turc cu afaceri în Moldova încă din 2008. Este fondatorul unei companii care se ocupă cu vânzarea textilelor. Doina Sirikci, soția lui, este moldoveancă. S-a născut în satul Sadova, raionul Călărași, și este fiica lui Vasile Aghenie, vicepreședintele organizației teritoriale a Partidului Democrat din Călărași”, se arată în investigație.

Vezi investigația aici.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.