ora: 18:15, 19 mai 2012 9741
Autor: Cristina Buzovschi

(doc) Cum trebuie să se comporte România și Republica Moldova în raport cu Rusia


(doc) Cum trebuie să se comporte România și Republica Moldova în raport cu Rusia
Poză simbol
Foto: ziuaveche.ro
Deși în continuare circumscrisă politic Rusiei, noua conducere de la Tiraspol dă semnale de deschidere  în relația cu Chișinăul, iar acest fapt îngrijorează Moscova care nu-și dorește să piardă influența în regiune. De această părere este expertul pe spațiul Rusia – Parteneriatul Estic, Stanislav Secrieru, autorul raportului „Cum să evităm capcanele eurasiatice? – Dosarul transnistrean și parcursul european al Republicii Moldova după ultima rundă de negocieri 5+2”.

Potrivit lui, și Ucraina începe să devină un actor constructiv în Transnistria, fiind interesată să contracareze influența Rusiei în regiune (dată fiind relația tensionată Kiev – Moscova). La ultima rundă oficială de negocieri 5 + 2, de la Dublin, Ucraina a manifestat o surprinzătoare atitudine pro-activă, susținând poziția de negociere a Tiraspolului, mai deschisă decât își doreau negociatorii ruși.

„Rusia a urmărit cu îngrijorare activismul UE și al Ucrainei în medierea negocierilor între R. Moldova și Tiraspol. La întâlnirea de la Dublin în formatul 5+2, diplomații ruși aveau instrucțiuni de a îngheța procesul cel puțin până la momentul alegerilor prezidențiale din Rusia și instalarea noului guvern. Dar, în ciuda opoziției Rusiei, părțile s‐au apropiat la Dublin de acordul cu privire la principiile și procedurile de negociere, finalizat mai târziu la Viena. Însă, ceea ce a deranjat probabil Rusia mai mult, au fost contactele directe între Chișinău și Tiraspol. Rusia este obișnuită să controleze întregul proces. Moscova înțelege că interacțiunea directă între R. Moldova și Transnistria reduce influența Rusiei în regiune. Ori, problema transnistreană a fost gândită tocmai pentru a menține, dacă nu pentru a spori influența Rusiei în R. Moldova”, afirmă Stanislav Secrieru.

Totodată, numirea lui Dmitri Rogozin ca reprezentat special pentru Transnistria este interpretată de autor drept o tentivă de relua controlul asupra desfășurării evenimentelor. „În ce privește, Republica Moldova, aceasta a reușit să genereze suport internațional pentru reluarea negocierilor oficiale 5+2, să intensifice interacțiunea cu Tiraspolul și să avanseze în relația cu Uniunea Europeană.  Acest cumul de factori a permis Moldovei să facă față presiunilor Rusiei. Finalizarea reformelor începute în vederea implementării Acordului de Asociere în următorii 5 - 15 ani va depinde în principal de susținerea și leadership-ul clasei politice pro-europene”, conchide Secrieru.

Raportul formulează recomandări pentru România în ce privește sensibila poziționare a Bucureștiului în chestiunea transnistreană. România ar trebui, în viziunea lui Stanislav Secrieru, să:

- ignore acuzațiilor lui Rogozin privind subminarea statalității R. Moldova și să continue proiectele asumate în această țară (aplicând de fapt zicala preferată a lui Vladimir Putin:”câinii latră, caravana trece”);
- să dinamizeze proiectele mai sus amintite. România trebuie să accelereze distribuția celor 100 de milioane de euro promise Moldovei, de preferință acționând în sinergie cu partenerii săi strategici –Polonia, Turcia - țări reprezentate etnic în RM. Astfel de parteneriate ar diminua potențialul distructiv al Rusiei în RM;
- încurajeze reformele din R. Moldova. România va câștiga foarte mult la nivel popular în R. Moldova (indiferent de etnie), dacă acțiunile sale vor aduce avantaje palpabile cetățenilor, vor îmbunătăți calitatea vieții, vor apropia real țara de UE, astfel încât un segment cât mai cuprinzător de cetățeni să resimtă impactul pozitiv al integrării europene.În mod paradoxal, axându‐se pe chestiunile identitare și mai puțin pe europenizare, România servește fără să vrea agenda Moscovei în Republica Moldova.

Raportul este bazat pe interviuri desfășurate de cu oficiali și experți din România, Rusia, Polonia și din instituțiile UE, aducând o perspectivă de la fața locului asupra conflictului transnistrean:Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +15 (15)
  Capcanele euarasiatice
  • +16 (16)
   1-prima capcana RM este membra CSI
   • +16 (16)
    2-a doua capcana RM are statut neutru
    • +17 (17)
     3-a treia capcana agentii de influenta a Rusiei infiltrati in guvernarea de la Chisinau.
     • 0 (0)
      Libertatea o meritam si noi romanii basarabeni si va fi a noastra.

      http://www.videosurf.com/video/albano-romina-power-liberta-inedit-50841020
      • 0 (0)
       http://www.youtube.com/watch?v=8cm7cFH5oXE
       • 0 (0)
        Adevarul ne va face liberi.
        • 0 (0)
         Un mesaj special pentru Rogozin de la un popor care stie ce inseamna LIBERTATEA.

         http://www.youtube.com/watch?v=EkHztTzN9MM&feature=endscreen
         • 0 (0)
          Rusizmul
          este mult mai periculos dechit fascizmul,natizmul,bolseviuzmul, comunizmul luate impreuna
          fiindca este mai satanic mai ascuns si lumea trebue sa se lecuasca la timp de el altfel va provoca mari jertve acolo unde-l desconsidereaza.
          • 0 (0)
           Rusia omoara pentru adevar.
           Lumea trebue sa opreasca Rusia de la rusizm care este mai periculos dechit fascizmul –natizmul-comunizmul si bolsevizmul luate impreuna.
           Chiteva dintre jertvele Rusiei neoimperiale:
           Aleksandr Val'terovič Litvinenko - omorit cu Polonium de kgb la Londra.

           Anna Politkovskaia – a 320 jurnalista omorita de Putin a carei nume il poarta Casa Presei UE la Bruxel.

           Джохар Дудаев о Руссизме - Primul Presedinte a Ceceniei care descrie ce inseamna pentru omenire rusizmul.

           ‘’Rusizmul este puterea satanica care distruge omenirea’’. Djahar Dudaev.
           Cautati pe Google aceste nume si interviurile lui Dudaev .
   • +18 (22)
    Trebuie sa ne unim cu patria mama Romania cit mai repede.
    Cine este de acord sa dea un up!
    • -10 (14)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     MOLDOVA ESTE PATRIA MEA şi nu Romanistan!!!
     Pleacă la ţigani păgânule şi nu spurca neamul meu cu care mă mândresc!
     În UE vom intra ca ţara lui ŞTEFAN CEL MARE şi nu în calitate de servitiorca României.
     • +8 (12)
      Se pare ca neamul tau sunt ocupantii gagauzi si rusi.
      Datorita la asa minoritati suntem cea mai "bogata si puternica" tara din lume.
      UE nu primeste retardati.
      • -6 (10)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       La pseudo-moldoveni toţi sunt vinovaţi numai nu ei. Mai ieşi afară şi holbează ochii. Deci retardată îi măta că a făcut un aşa bolovan ca tine.
       • +6 (10)
        Tu esti ori si sluga ocupantilor si nu vezi tara ocupata de unde rusii fura anual mai mult de 100 milioane din Transnistria, unde au inchis SCOLILE ROMANESTI, avem 125000 de refugiati.

        Unde ai fost napirca moscaleasca in timpul razboiului la Nistru???
        Voluntarii au aparat R. Moldova de ocupanti si toti stiu ca sintem o aschie a ROMANIZMULUI si noi moldovenii si tara noastra nu se termina la Carpati dar este pina la Tisa, Banat , Dunare si mare.
        • +5 (9)
         Comentariul a fost șters de redacție.
        • -2 (6)
         Auzi... lasă tu sloganele astea ieftine de 2 bani! Ce cunoşti tu despre războiul din 1992? nimic. Acolo moldoveni au luptat şi nu români.
         Ce cunoşti tu despre sistemul din România? NIMIC! este suficient să vezi ce face Ministerul Învăţământului din România ca să-ţi dai seama ce podoabe locuiesc acolo. Te-au cumpărat cu vorba frumoasă... de menţionat fără concordanţa timpurilor!
         OPEN YOUR EYES, OPEN YOUR MIND!
         • +5 (7)
          Eu cunosc adevarul interventiilor ocupantilor atit la Comrat din Bolgrad , chit si in Transnistria in 19992.

          Tu ca un manchurt lesinat nu vezi tara ocupata si aperi interesele moscalilor boriti devizind societatea.

          Esti o bucurie a ocupantilor si tradator al R. Moldova.
          • +3 (7)
           Tare mare ignorant trebue sa fii ca sa nu intelegi adevarul care-l stiu si la gradinita
           - toti moldovenii sint si ei romani si romana vorbesc, chiar si cei mancurtizati se lesinati ca tine.
          • -4 (8)
           Băi râsule... eu traiesc în RM... tu îmi spui că Moldova trebuie alipită la un alt stat... cine îi moscal eu sau tu? Cel care divizează societatea eşti tu nu eu.
           Uite în DEX ce înseamnă ocupant şi după aceea lasăţi balele pe forum.
          • +3 (5)
           Tie nici DEXul nu-ti aguta si nici earba cea de leac de ignorant ce esti.

           Citeste ce ti-am scris mai sus , tiparestele pe o foae , punele sub cap chind te culci si poate poate va intelege ceva si mintea ta din adevarul trait si patimit de R. Moldova.
          • +1 (3)
           Băi duduie, când îţi voi tipări una după ceafa o să-ţi revii. Mare inteligent s-a găsit aici... Am trăit în România suficient încât să ştiu ce spun aici... îmi povesteşte el poveşti cu zmeul despre ce să fac şi cum să fac. Du-te şi îţi şterge mucii înainte de a arăta cuiva cu degetul ce să facă şi cum să facă.
          • 0 (2)
           Acum dute la Siberia ca romanii degraba vor incepe a trage in teapa asa mancurtizati ca tine.
          • +1 (1)
           Asta noi încă o să vedem!
      • -3 (3)
       Nu sint de vina gagauzi cit sint vinovati gazdele....Autonomia a fost propusa de populatia majoritar gagauza iar gazdele au fost convinse la o butelka de fotka de rushi sa vinda pamintul
       Nu mai plingeti atit si va vaicariti la romani.Sinteti un neam de ciobeni maldavani corciti cu slaveani la care va place beutura.Mergeti prin satele din RMoldova si faceti un tabel cu alcolici si veti vedea ca sint 50%.Cu asa betivani nu cred ca se uneste nimeni!!!!!!!!!!!!!
       • +1 (1)
        ATATURK, îmi place cum gîndeşti, de mai multe ori te-am susţinut, cu excepţia doar numai cînd te exprimai necenzurat.
        ATATURK, trebuie să înţeleji că propaganda Rusiei timp de mulţi ani la rînd a "spălat creerii", şi nu doar la moldoveni-români (între moldoveni-români sunt şi persoane- intelectualitate lucidă), dar a "spălat creerii" mai mult şi la conaţionali - ruşi, ucraineni, gagauzi, bulgari, etc.
        Vina principală este în moldovenii-români cu "creerii spălaţi"
        De ar fi fost moldovenii-români ca tine (gagauz?, turc?, azerbaidjan?), demult în R Moldova era să fi fost alt nivel de trai
        Dacă nu eşti împotrivă, aş dori să ne întîlnim, poate dai ceva coordinate, o localitate cu persoană prin cine pot face contact cu tine, organizaţie unde lucrezi cu persoana de legătură, etc.
        • 0 (0)
         Numarul la legitimatie si culoarea,vinul care mi place si numele lui bunelu......wei cintar asta deja stiti
       • +1 (1)
        Ma, corcitura turceasca, e o cinste sa provii dintr-un neam de gospodari, precum ciobenii.
        E mai rau de tine, care provine de la niste risuri turcite si tigani boriti.
        I-ati traista si mergi prin satele romanesti ( dar si prin barurile si cafenelele orasenesti) si vei vede cu ce sunt "preocupati" romanasii....
     • +2 (2)
      @kisinevskian: Tu, maldafane, nu vei intra in UE, pt ca noi, "tiganii" români, suntem in UE si avem drept de veto intre cei 27! Deci, "arianule", marsh in Urali si nu mai pofti tu ca vulpea, dupa niste struguri dulci=UE, la care nu vei ajunge niciodata!
      PS: RM nu e o Tara, ci un Stat, pt ca RM nu are un "popor", ci nationalitati [cea mai mare românească], care nu vor fi vreodata o Tara! Ca doar nu sunt 2 Elvetii in Europa, rusnakk mik si uralian, ce esti tu ca maladafan! :))
      • -4 (4)
       Du-te şi cerşeşte mai departe în Zetari... acolo ai tu drept de Veto!
       • +3 (3)
        Auzi ignorantule.
        Puskin pe romanii basarabeni i-a facut tigani- deci pe tine din RM si nu pe cei din Romania.
        Tu treci la moscali ca lesinatii din RM se trezesc si o sa te traga in tepa impreuna cu sobla lui Dodon.
        • 0 (0)
         Mihai Pruteanu dami voie sa i raspund la chisinauianu aista:

         Wei pârtoc Moldova daca se uneste se uneste cu cealalta parte de Moldova din Romania.Ia uitate tu ca sint doua jumatati de Moldova.....Una aici cu rushi si alta la Romania.Au tot dreptul moldoveni sa se reuneasca dupa cei 200 de ani de ocupatie rusa.Sunt de acord cu unirea Moldvei cu Romania dar inainte de asta trebuie educati jitani ca tine......guran ghips.Dak ai ceva de zis baga pumnu in gura si taci.Mai reeducate))))Dupa caracteru tau si dupa scris este clar ce ,,baragladina esti ....Nici in Romania nu teau primit iar aici esti cam umed de flecme.Ori te schimbi ori pleci))Clar
         • +1 (1)
          Pe bune??? să plec? futuţ..., poponar ce eşti. O să plec când o să-ţi vezi borta curului fără oglindă!
          • 0 (0)
           Atunci stei aici si educate pârtoc.Mai muta antena de pe posturile rusesti si afla si alte vesti.Am o intrebare pentru tine.Hai fara rautate calmeazati nervi shi raspunde

           Daca ar fi ca Moldova sa aleaga intre unirea cu Romania sau unirea cu Rusia tu cu cine alegi?Varianta cu Moldova independenta si suverana nu se poate...
          • +1 (1)
           Eu stimez oamenii care respectă legile. Legile nu se respectă nici într-unul din statele menţionate de tine. Întrebare retorică, ce o să-ţi dea ţie unirea cu un alt stat? crezi că în România te aşteaptă câini cu colaci în coadă? Du-te în România la o instituţie publică şi spunele "conform art. ...", o să se uite la tine ca la un extraterestru... mai grav este că unii au tupeul să zică "dvs. ce vă credeţi în America aici". Nu mai citi toate porcăriile din cărţile de istorie... că 90% sunt poveşti. Priveşte REAL la viaţă.
 • +9 (15)
  am ajuns la ceea ce ma asteptam: toate tarile din regiune sunt impotriva lui putin.... URAAAAAAAAAAAAAA
 • +13 (13)
  DOAMNE AI MILA!!!SALVEAZA-NE DE RUSI.
 • +13 (13)
  CU CE A GRESIT NEAMUL NOSTRU DE NE AI DAT ASA DUSMAN?
  • +8 (8)
   poporul nostru a gresit si continuie sa greseasca prin faptul ca suntem prea intelegatori, toleranti, ospitalieri si pasnici
   ........daca nu gresesc spatiul populat de daci se intindea pina la Bug, prin toleranta, intelegere, ospitalitate am pierdut acest spatiu si acum slavii ne mina tot mai mult spre vest, ne ocupa teritoriile fara sa fie opriti....din cauza ca suntem prea cuminciori
 • +10 (10)
  ''rusul trebuie sa moara ca sa traim noi''asa spuneau nemtii
 • +21 (21)
  Trebuie sa ne unim cu patria mama Romania cit mai repede.
  Cine este de acord sa dea un up!
 • +15 (15)
  si cat mai repede inainte sa ne inghita iar rusia.
 • +12 (12)
  Poem cu Hutin Pui

  Am auzit , stimate domnule Timofti
  Că veți pleca la Moscova grăbit
  Triumviratul vă trimite cu-n mănunchi de bogdaprosti
  La Hutin Pui…ca-ntotdeauna , cu ”docladul” pregătit…

  Și dat fiind că va numiți un președinte-al tuturor
  Deci inclusiv și-al meu-priviți deci care-i treaba
  Aș vrea sa duceți rușilor mesajul meu zguduitor
  -hotărâtor pentru problema basarabă.

  Aș vrea să-i lămuriți lui Hutin Pui
  Că însuși Dumnezeu demult ne ține apărarea
  Și cum, când cineva dintre satrapii țării lui
  Ne viola pervers-pe loc i se curma suflarea.

  Și argumente – Hai să mergem rând pe rând
  Începem de la Țarul Alexandru-
  Cel care primu-a violat acest pământ
  Ieșit din minți , călugărit și dispărut
  Și nimenea nu știe unde-i
 • +7 (7)
  Liga tineretului rus sunt spionii rusiei in moldova.Mai dati si voi exemple.
 • +6 (8)
  Și argumente – Hai să mergem rând pe rând
  Începem de la Țarul Alexandru-
  Cel care primu-a violat acest pământ
  Ieșit din minți , călugărit și dispărut
  Și nimenea nu știe unde-i e cadavrul.

  Și unde-i Hitler care-n trei”ș nouă ne-a cedat
  Satrapului , călăului de Stalin
  În șase ani , nimic din Reih n-a mai rămas
  Decât bucăți și zone de Germanii.

  Sau bunăoară să ne amintim de Stalin
  De ridicări , de foametea din pa”zecișapte
  Nu l-au găsit ei, rușii ,peste șase ani
  Pe jos -câine vărsându-și propriile mațe?

  Doar Brejnev care parcă ne-a iubit
  Cum spune lumea , corcolindu-și moldoveanca
  În propriul pat s-a stins , acolo în Cremlin
  Când nici nu mai putea sărmanul să deschidă fleanca…
 • +3 (5)
  Si Gorbaciov- cel care vrând-nevrând
  Și neștiind ce se întâmplă-ne-a scăpat la libertate-
  Și azi îl ține Domnul pe pământ
  Ca pe-un Cascei de-al lor , fără de moarte.

  De Ceaușescu-trădător de neam, tiran vândut
  Să-i amintiți cum moldovenii i-a trădat
  Când să-ntregească România ei au vrut
  Nu a murit el oare apoi împușcat??

  Pe Lebedi , cât pe ce era să-l uit
  Vă amintiți de generalul cel ca fierul?
  De la vreo zece metri-la pământ căzut
  În agonie ce vedea el oare?Tiraspolul?Benderul?

  Sau , v-aș ruga să îi mai amintiți
  Lui Hutin Pui de Elțin-minciunos cu burta grasă
  În nouăș”nouă cum o lume a mințit
  Și peste șase ani, îl retezase-a morții coasă…
 • +7 (9)
  Păi iată mult stimate D-le Timofti
  Așa lui Hutin Pui să-i ții ”docladul”
  Că dacă nu-și retrage-armata sa de bogdaprosti
  În loc de guvernare liniștită, îl așteaptă iadul!!

  18 mai 2012
  Moscova
  • +5 (7)
   Felicitari,
   frumoasa si trista poezie! Ai prins tot ce e de secole durerea neamului romanesc. De asta toti romanii urasc rusii...numai ca rusul fiind PORC nu simte.
   Sa mai scrii ca mie imi place.Sa fii sanatos!
 • +3 (3)
  Savureaza NISTRENE!!!
 • +6 (6)
  Ia mana depe Romania Mare javra kgb-ista ce esti!!!
  ---
  Sunt cetățean activ
 • -10 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ce este acest program
  dacă nu pur sovinism
  în versiunea română ?
  • +7 (7)
   URSS a alergat din urma SUA cu lozinca: ,, Mi dogonim Americu''
   - si a sfirsit-o rau cu destramarea.

   Aceiasi gresala o face si sovinizmul moscalesc a lui Putin si va sfirsi la fel.

   Citeste istoria si vei vedea ca toate imperiile ajunghind la pamanturile dacilor si romanilor - aici si-au gasit sfirsitul.

   Eu cred in stramosii si poporul meu din daci!!!
   • -6 (8)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Care istorie?Ce a ramas din daci?Au fost asimilati de romani/
    • +4 (8)
     Cum puteau dacii sa fie asimilati daca romanii au ocupat numai 1/3 din teritoriul Daciei???

     Stramosii nostri din pelsaji, traci, geti si daci erau latini si latini au si ramas pe aceste pamanturi.

     Dacia lui Burebista inca 50 ani inainte de Hristos controla litoralul Marii Negre de la Bug pina la Grecia.
     • +3 (5)
      PS:

      - de rusi nici pomina pe acele timpuri ca nici nu erau si mult mai tirziu sau coborit din copaci.
      • -2 (2)
       Citeste atent despre haplogrupe .Mai ales haplogrupa i2a2.
       • +2 (2)
        Vezi interviul lui Dudaev dat jurnalistilor ucraineni , cum descrie cine sint rusii care mai mult de 300 de ani doresc sclavia popoarelor din Caucaz.

        http://www.youtube.com/watch?v=LZ6SBnd5QW0&feature=fvwrel
     • +1 (1)
      Ma , Mihai, cite clase scolare ai facut ? Poate gasesti vre-o harta istorica , ca sa holbesti ochii, si sa vezi, ca Dacia lui Decebal a cazut total sub romani.
      Cit despre geti, apoi nu incurca sula cu perfectura. Dacii au fost , doar o ramura a getilor, precum rusii sunt o ramura a neamului slav.
      Fa carte, tiganasule, apoi da-te cu parerea....
      • +1 (1)
       Si tu din ce neam esti bre desteptule???

       De pelsagi,traci,geti,daci - stramosii romanilor

       sau din uguri,molgoli,fini - stirpa slava de moscali boriti de la Nistru??
 • +3 (7)
  E timpul sa aratati lumii adevarul gol golut. Tata spunea: in razboi impreuna cu trupele sovietice timp de 9 luni procentul pierderilor in randul moldovenilor era de 10 ori mai mare decat in cel al rusilor. Moldovenii au fost masacrati in luptele pentru ocuparea Europei si raspandirea comunismului. Au fost aruncati in lupta fara instruire si fara arme; erau folositi pe terenuri minate pentru a sari in aier cu tot cu minele gasite; etc.
  Plus la aceasta URSS nu avea dreptul sa mobilizeze militari din teritoriile ,,eliberate”.
  Nimeni nu-si mai adice aminte de aceasta lege?
  • +3 (7)
   Deportarile din 1940 dupa prima ocupatie a romanilor basarabeni
   - Stain pe oasele romanilor basarabeni a construit 1000km cale ferata care lega partea europena cu Siberia.
   Stalin a dat ordin : ,, Na costeah ctobi stroili jeleznuiu dorogu''.
   - Inrolarea fortata ca carne de tun in 1944 contra tuturor legilor internationale

   SINT CRUMELE RUSILOR SI FR TREBUE SA LE RECUNOASCA SI SA RASPUNDA LA CPI ONU SI HAGA.
 • +4 (6)
  Oare se mai tinea cont de legi atunci? Erau ca niste banditi ordinari. Apropos, despre moldovenism : Care-i problema voastra, daca ne vom uni cu Romania? Ce se va intampla cu voi? Voi credeti, ca cineva va veni sa va curate hambarele? In Romania, spre deosebire de R.Moldova, proprietatea privata, este aparata de lege, care are putere reala. Veti vorbi romaneste, dar nu moldoveneste? Pai asta e una si aceeas. Veti invata istoria romanilor? Si ce, Domnitorii Moldovei nu sant inclusi in ea? Problema poate este in incapatanarea voastra, in necunoastere, in stereotipuri? Dati-mi o explicatie, va rog.
 • 0 (0)
  Iata ce se stia in Rusia Tarista despre noi


  http://tiparituriromanesti.files.wordpress.com/2012/04/1876_etnos.jpg
  • +1 (1)
   Adevarul spus de Dudaev - cine sint rusii:

   http://www.youtube.com/watch?v=LZ6SBnd5QW0&feature=fvwrel
   • +1 (1)
    Dle Pruteanu!
    Toată stima mea pentru efortul Dstră în apărarea adevărului, pentru poziţia proromână.
    Vă doresc toate cele bune!
    • 0 (0)
     Dl Pruteanu este un om cu cap si mai graieste shi despre adevar....deci cine sal combata......giboni ca chishinauan?
 • 0 (2)
  Toate risurile si ratatii - UNITI-VA in jurul "profesorului" Pruteanu - geniul timpiei si prostiei !!!

×
Integrare Europeană
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA