ora: 12:29, 24 iul 2017 15974
Autor: Tania Lozan

(doc) Codreanu: „Cerem adoptarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului României pentru a pune capăt dramei prin care trec concetățenii ajunși „non-cetățeni” români


(doc) Codreanu: „Cerem adoptarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului României pentru a pune capăt dramei prin care trec concetățenii ajunși „non-cetățeni” români
Foto: UNIMEDIA

Deputatul român Constantin Codreanu i-a adresat o scrisoare prim-ministrului României, Mihai Tudose, solicitând adoptarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii cetăţeniei române, care să rezolve problema zecilor de mii de tineri cetățeni români care sunt tratați abuziv drept non-cetățeni de către reprezentanții unor autorități române.

„Urmare a unor interpretări diferite ale legislație românești în vigoare și aplicării neunitare și neuniforme a acesteia de către diverse autorități ale Statului român, există la ora actuală un număr foarte mare de cetățeni români care s-au pomenit în situația de non-cetățeni, chiar dacă dețin acte de identitate românești...Este vorba, în principal, de persoane minore sau majore care provin din Republica Moldova și Ucraina și care, la momentul redobândirii cetățeniei române, potrivit legii, de către părinții lor erau minori au primit cetățenia română ope legis”, se arată în scrisoarea adresată premierului român.

În acest context, deputatul PMP a solicitat prim-ministrului României să introducă pe ordinea de zi a ședinței Guvernului României adoptarea unei Ordonanțe de Urgență a Executivului român.

„Vă adresez respectuos rugămintea de a uza de dreptul dumneavoastră legal de inițiativă și să introduceți pe ordinea de zi a unei cât mai apropiate ședințe a Guvernului României adoptarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului care să preia integral textul proiectului de lege pentru modificarea și completarea legii cetățeniei româneAdoptarea unei asemenea Ordonanțe ar însemna rezolvarea corectă a coliziunii juridice menționate mai sus, dar, ceea ce este cu mult mai important, ar pune capăt dramei prin care trec zeci de mii de concetățeni care s-au pomenit fără voia sau vina lor în situația ingrată și absurdă de non-cetățeni” , a conchis Constantin Codreanu.

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +1 (1)
    Eu i-ași sugera alta idee. Pana moldovenii voteaza pe Dodon si uniunea vomala, de anulat pasapoartele RO la toti moldovenii. Mai mult ca atat, de anulat regimul fara vize cu UE. Numai moldivenii pot avea pasapoarte RO si regim fara vize cu UE, primesc bani din Europa, dar vor cu rusii. Asta este clinic.

×
Integrare Europeană
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA