ora: 10:31, 19 dec 2012 9036
Autor: Dumitru Ciorici

(doc) CC a decis că Sîrbu are iar dreptate: MJ nu poate suspenda activitatea executorilor judecătorești!


(doc) CC a decis că Sîrbu are iar dreptate: MJ nu poate suspenda activitatea executorilor judecătorești!
Sergiu Sîrbu, deputat independent
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Curtea Constituțională a decis marți, 18 decembrie, că modificările la legea executorilor judecătorești, care prevăd că Ministerul Justiției poate suspenda licența acestora în mod automat, sunt neconstituționale. Decizia a venit după ce fostul deputat comunist Sergiu Sîrbu a făcut o sesizare la Curtea Constituțională pe acest subiect. 

„CC a decis neconstituționale prevederile din legea executorilor judecătorești, modificate acum mai mult de un an. Mai exact se referă la dreptul MJ de a suspenda licența executorilor judecătorești în caz de încălcare gravă a legislației.

Nu e constituțională suspendarea automată, fără hotărârea instanței sau participarea colegiului disciplinar. Nu am nimic cu lupta Guvernului împotriva executorilor neonești, cei care încalcă legea trebuie să fie pedepsiți. Problema este că acele modificări s-au făcut cu încălcarea Constituției”, a spus Sergiu Sîrbu într-o intervenție pentru UNIMEDIA.

„Parlamentul ar trebui acum să adopte modificări la acea lege în care să prevadă niște proceduri Constituționale, și Constituția să fie apărată, dar și statul să poată lupta cu executorii care încalcă legea. De exemplu, în astfel de cazuri când executorii încalcă legea, colegiul disciplinar să se întrunească de urgență și să suspende activitatea executorilor, iar instanța să se expună final pe aceste cazuri. Eu am contestat procedura, nu fondul. Înțeleg lupta statului cu executorii neonești, dar nu trebuie să se încalce Constituția”, a conchis sursa.

UNIMEDIA amintește că pe 6 decembrie Sergiu Sîrbu a mai câștigat „o bătălie constituțională”. La sesizarea sa, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională modificarea la Codul Audiovizualului, care prevede executarea imediată a deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului privind suspendarea și retragerea licenței de emisie a radiodifuzorilor.

Vedeți mai jos sesizarea depusă de Sîrbu în cazul executorilor judecătorești:

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (3)
   Sîrbu-i bravo! un adevărat profesionist. O să cîștige mult partidul la care o să adere
   • +1 (1)
    Azi i ziua la presedintele tari si nu skrieti nika
    La multi ani Nicolai Timofti
    Sa fi sanatos si sa faşi din Moldova o tara respektata
  • +1 (3)
   Sîrbu o hi un bun profesionist da nu putem uita ca io suflat in borş lu vorona.........cari mai aviti borş nesuflat
 • -5 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -1 (5)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +3 (5)
    Comentariul a fost șters de redacție.
  • -2 (6)
   Toate aceste actiuni sintconduse de plahotniuc!!!
   • +3 (5)
    Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (3)
  Unimedia de ce nu plasati o stire ca azi este Sf. Nicolae
 • +1 (1)
  Halal de competenţa Comisiei condusă de marele jurist Popa dacă comite asemenea gafe. Poate e cazul să fie înlocuit de Sârbu.

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  sa inceput piaru p-ru Sirbu ca degraba sa-l inlocuiasca pe Popa de la Pl, da Popa trebue sa ajunga la curtia constitionala...
 • 0 (2)
  Sirbu este un bun specialist,cu siguranta. De astfel de oameni are nevoie un partid,in care sa aiba toata incredere si pe care sa-l promoveze in majoritatea directiilor de dezvoltare. Sa speram ca Sibu va face alegerea corecta si va adera la un partid puternic de stinga!!
 • 0 (0)
  Da, comentarii peste comentarii, as vrea sa vad parerile juristilor. Sesizarea lui Sirbu edte absolut intemeiata si Curtea Constitutionala corect a admiso, nu poate fi permis nici chiar Ministrului Justitiei sa substituie ceea ce este prerogativa judecatii. Autorul modificarilor a fost Guvernul Filat care de data aceasta a dato in bara de doua ori.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA