ora: 10:01, 26 ian 2015 7038 15

(Doc) Acordul de Constituire a Alianței Politice pentru Moldova Europeană


(Doc) Acordul de Constituire a Alianței Politice pentru Moldova Europeană
ACORDUL APME
Liderul PD, Marian Lupu și PLDM, Vlad Filat
Foto: www.facebook.com/MarianLupuRM

PLDM și PD au făcut public acordul prin care au constituit Alianța Politică pentru Moldova Europeană, prescurtat APME. Documentul conține principiile de funcționare a Coaliției și conține 2 anexe, transmite UNIMEDIA. 

Prima anexă face referire la partajarea principalelor funcții din stat, cu excepția celei de Președinte a țării. În cea de-a doua se regăsesc ministerile și principalele agenții care vor fi conduse de reprezentanți ai celor 2 partide. 

În acord sunt descrise principalele principii de muncă ale Alianței și modul de funcționare ale ei. Prioritatea națională a coaliției va fi continuarea cursului de integrare europeană a țării, se arată în document. 

Noua Alianță va avea mai multe structuri de conducere. Este vorba de Adunarea Generală a Alianței, reuniunea liderilor Alianței, Consiliul Alianței, Consiliul parlamentar al Alianței și Prezidiul Guvernului. Toată structura noii coaliții va fi asigurată de un secretariet. 

Acord Politic Apme Final

Comentarii (15)
 • -6 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Un acord care ne va garanata stabilitatea in urmatorii 4 ani. Si sper ca PD si PLDm vor gasi ei curaj si maturitatea politica de care au dat dovada acum pentru a ne garanta in permanenta cursul Pro European al Moldovei.

  Sunt cetățean activ
  • -6 (14)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Si ce de aici nu-i convinea lui Ghimpu, caci eu de fapt vad clar un acord Pro European dintre PD si PLDm si sunt sigur ca ii cedau si lui Ghimpu ministere normale, dar acela se pare ca face doar PR si nu dorea el Pro EUropenism, ca asta l-ar face sa cedeze cu totul de la visul sau extremist de unionism.

   Sunt cetățean activ
   • -7 (13)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Corect, cel mai important la ora actuala e faptul ca avem o stabilitate ce ne permite sa continuam dezvoltarea tarii prin vectorul European....

    Sunt cetățean activ
    • -7 (13)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Plus ca aceasta alianta este bine vazuta de catre partenerii UE, cu unele exceptii ce tin de prietenii unor partide mai putin responsabile de la noi...

     Sunt cetățean activ
     • -7 (13)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Partenerii europeni au cam ramas tradati numai de impertinenta lui Ghimpu care din goana dupa functii a blocat atita timp negocierile.

      Sunt cetățean activ
      • +4 (10)
       Comentariul a fost șters de redacție.
     • +6 (12)
      oare este bine vazuta?:)))....la pagina 5 scrie urmatoarele"reformarea organelor procuraturii, depolitizarea reală, eficientizarea și transparentizarea activității organelor pentru ocrotirea normelor de drept; asigurarea supremației legii "....depolitizarea reala:)))))????...pana acum cum a fost?...ireala?...pe cine cred ei ca mai pacalesc mai?....astia ca sa faca ceva trebuie sa ceara aprobare de la voronin altfel de unde o sa aiba voturi suficiente?...crezi ca le gaseste pe strada...voronin este fff european si ffff bine vazut in europa...sigur o sa dea europa o gramada de bani de dragul lui voronin...fi mai serios
      • -5 (11)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Acolo mai este scris si despre consultare cu Comisia Europeană și solicitarea delegării unei misiuni UE în domeniul justiției, nu cititi printre rinduri si faceti supozitii gresite ...

       Sunt cetățean activ
       • +3 (5)
        adica u vrei sa cred ca asta este o solutie buna pt moldova cand era mult mai simplu sa pui in functii importante din economie si justitie oamnei care nu au treaba cu politicienii din moldova?...de ce trebuie sa ne contrazicem noi aici cand o sa vezi ce va fi peste cateva lui....o sa vezi ce consultari benefice vor fi...nominalizeaza pe un politician din vest care va sta la brat cu voronin...o singura intrebare de ce nici unul din cei trei sefi de partide inclusiv mafiotul nr 1 stau frumos in spate si nu ocupa nici o functie?...il vezi pe Plahotniuc la vre=o intalnire cu oficiali europeni?...de ce?...ca nici dracu nu vrea sa se compromita cu el...simplu...asta este imaginea moldovei si nu alta
   • +7 (9)
    Ramires,te intreb ca pe un cetatean activ care cunoaste multe lucruri. Banii furati de la Banca de Economii vor fi intorsi statului sau nu ? Ce prevede acordul in acest sens ?
   • +1 (1)
    Nu ai sens cu fraza asta, spaniolule..Apropos, cu cine ai invata lb. romana, cu profa de lucru manual? :P
  • +5 (7)
   Care curaj si maturitate politica de la niste impostori?
  • +4 (6)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • 0 (0)
    Unimedia, sa-i transmiteti va rog la plohotniuc ca imi cer scuze pentru comentariul anterior.macar de ati si explica care a fost problema cu el.puneti forum unde poti comenta cu facebook si unde iti poti asuma nominal afirmatiile.Asta e cenzura bolsevica ce faceti voi nu cetateni care vor sa aiba parcurs european.mai ganditi-va
  • +1 (1)
   Visuri rostesti, spaniolule...Parcurs pro-european glagoresti, ei bine, parcursul "pro-european" al RM si nu al "tarii" (ca RM e doar stat..) trece obligatoriu prin Bucuresti..Or, cum tocmai Romania s'a fript cu alt proioropian, cioronin, Bucurestiul va fi foaaarte atent la acesti doi dedublati, care se pretind a fi pro-Biusel...Ca au alungat PL de la guvernare este de rau augur, un fel de stangu'n-dreptu' de la'nceputul kkoalitiei! Si stii vorba romaneasca, nu?, ziua buna se cunoaste de dimineata...Noapte buna, spaniolule, soarele briuselian nu isi va arata fata catre de'alde tine, dupre cum va comportati...;)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri