ora: 23:40, 29 oct 2012 11016
Autor: Redactia UNIMEDIA

(doc) A renunțat la un salariu de 10 mii dolari SUA! Maia Sandu și-a declarat veniturile


(doc) A renunțat la un salariu de 10 mii dolari SUA! Maia Sandu și-a declarat veniturile
$70 mii în primele 7 luni
Maia Sandu, ministrul Educației
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Ministrul Educației, Maia Sandu, și-a făcut publică declarația cu privire la venituri și proprietate, informează UNIMEDIA. 

Potrivit documentului, Sandu a avut un venit în primele 7 luni ale anului, atunci când lucra pentru Banca Mondială, de 70 mii dolari SUA. Sursa a mai declarat un depozit de 15 mii dolari SUA.

Reiese că oficialul a renunțat la un salariu de 10 mii dolari SUA pe lună pentru unul de cca 600 dolari, cel care îl primești un ministru din R. Moldova. 

UNIMEDIA amintește că Maia Sandu a fost învestită în funcția de ministru al Educației în luna iulie 2012.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -7 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  ...o parte din salariul ei (la negru desigur), pare sa fie ascuns in platile efectuate pentru autobusele scolare de marca ZAZ (Zaporojet) , care fiind numai de doua ori mai scumpe decat Mersedesul analogic, e de vreo zece ori mai calitativ. Apropo , D-le Zubco , care e chestia cu autobusele scolare?! Sau si aici e implicat Carabas?
  • -9 (17)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Oare se va face o investigatii .. Domnul Ghimpul luati masuri ...
   • +9 (15)
    Bravo D-na ministru !! avem nevoie de asa ministri capabili prin exemplul lor sa reimprospeteze Moldova cu minti noi si lucide !! E si bun economist si pedagog !
    • +7 (15)
     sa dea Domnu sa avem cit mai multi astfel de ministri si atunci vom aspira la UE ! Bravo Maia Sandu si asteptam numai lucruri utile din partea d-stra si a partidului PLDM !
    • +5 (11)
     Consider ca anume asa profesionisti, devotati patriei in ciuda unui onorariu mai mare merita sa detie functii importante in stat, dar functia ministrului educatiei e foarte importanta pentru societatea noastra !!
     • +6 (12)
      Bravo D-na Sandu !!!!!!!!!!!!! Inainte pentru noi reforme si succese !!!!!!!!!!
      • +4 (8)
       Cu siguranta va fi totul ok cu sfera educationala la noi, pentru ca avem in calitate de ministru o persoana profesionista si apta de noi reforme! BRAVO Maia SANDU !!!!!!!!
       • -2 (14)
        Numai este asa de profesionista doamna in cauza cum spun unii. Imi pare rau ce se intimpla in sistemul educational din tara. Reformna initiata nu este una dintre cele mai bune. Multe scoli in urma implimentarii reforme date se vor inchide, mai multi profesori isi vor pierde locul de munca. In genere, invatatura din scoli brusc va scadea, nu va fi calitatativa. Am vorbit cu mai multi profesori din scoli, liceie. Ei au spus ca e groaznic ce se intimpla. Clasele unde normal ar fi sa fie maxim 20 de elevi, ele sunt de 35, este imposbil pentru un invatator sa faci lectie si ca urmare si nivelul de cunostinte scade. Marian Lupu pe buna dreptate a criticat reforma data.
     • +1 (1)
      Bravo, avem nevoie de asa persoane-care pentru tara refuza la asa salarii mari! Pentru ca de la educatie se incepe totul, acest minister trebuie dezvoltat in contiunuu!

      Sunt cetățean activ
    • +2 (10)
     pot sa spun ca aceasta persoana este in stare sa faca ordine in sistemul de invatamint al RM , are experienta necesara pentru a face asta..
     Pentru ca o tara sa fie cit de cit dezvoltata trebuie sa aiba niste cetateni cu o cultura , educati ,destepti, pentru ca sa obtii aceste calitati trebuie sa inveti de la parinti, dar totusi un rol important aici il joaca gradinita , scoala, institutiile superioare de invatamint ,deci ministerul educatie si invatamintului joaca un rol important in succesul tarii, dar un rol si mai important il are persoana care conduce acest minister.. dna Maia Sandu este persoana care poate sa ne ajute ca sa avem in viitor o societate mai educata, mai desteapta si mai iubitoare de Patrie !!!!
    • +1 (1)
     Mai rar asa patrioti, care pentru o cauza buna sint gata sa refuze la beneficiile personale. Respect
   • +3 (9)
    De erau toti ministrii ca dna. Sandu , dar nu numai ministrii da chiar si cetatenii de rind, atunci de mult tara noastra o ducea cu mult mai bine.. Se vede cine se gindeste la tara asta , dar nu numai la buzunar,
    bravo Dna Sandu faceti o treaba buna ... mergeti mai departe ca e bine ce faceti si nu va dati la provocarile altora, avem incredere in d-voastra si aveti sustinerea noastra..
  • 0 (0)
   ia oameni, imi este foarte interesant logica moldovanului nostru, bai omule daca esti gelos de ce salariu are femeia macar nu fa comentarii de acest gen! Ea a lucrat pentru o organizatie internationala, si stii care este cea mai buna metoda de a controla mita este sa dai angajatiolor salarii mari. macar nu spune ce nu poti confirma!!! de asta deja imi este greata sa aud cum Oamenii de la noi din moldova cind aud ca cineva are bani mai multi deja la nergru ceii cucu voi bre, oameni!!!!!

   Sunt cetățean activ
 • -7 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  La minister o sa poata face peste 10 000$/luna, asa ca...
  • +12 (16)
   dai si tu un exemplu cum sa faca suma asta ??? poate ea singura nu stie iar tu ca un Vunderkind poate o ajutzi
 • -9 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  hai sa vedem mai pe intelesele mele, ca din presa vad doar barfe si ceata.
  ea a fost consilier - unde oficial lucra, in moldova sau in sua?
  daca a lucrat in MD pentru SUA tre sa declare, daca nu mai lucreaza in MD pentru SUA, nustiu, imi ziceti daca este asa lege la noi, ca sa declare salariul care il are peste hotare, dar care nu e trimis in contrurile din moldova. Adica ea deja fiind angajata ca consilier nu prin institutiile modovenesti dar direct in SUA.
  Sau mai sunt alte variante, eu vreu sa inteleg despre ce merge vorba, sau is niste bla bla bla ca sa arunce praf in ochis is politicii nostri linstiti sa se bata mai departe cu pul@ in cap
  • 0 (0)
   ea era angajata a Bancii Mondiale si era platita in USD in SUA si deci nu era subiect al impunerii fiscale, daca asta te intereseaza!
   • +1 (1)
    acum din cate stiu toate granturile in moldova se impoziteaza de anul acesta si nu conteaza valuta
    • 0 (0)
     asa ca iar info nu e deajuns, sau noutate nu e nutate
    • 0 (0)
     exeptie fac proiecte asa ca cadru 7
    • 0 (0)
     care granturi? Despre ce vorbeshti?? Este vorba de plata salariala obtinuta in afara terioriului RM pentru servicii prestate in afara teritoriului RM. Citeshte Codul Fiscal si nu pune intrebari stupide.
 • -7 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Shi fapta eroica, way oameni buni, way!!! Eu zic sa-i dam cu pucioku toate meritele de stat...Omul anului, Meritul civic, Om emerit, Amanta lui Filat, Economistul educatiei, Ministrul youtube-ului, Cel mai onest demnitar...toate medaliile sa fie ale doamnei Sandu...Cine sustine ideea dejitu sus!
 • -6 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  O fi Dna bun economist, dar pedagog...mă îndoiesc. Oare chiar într-o ţară, fie chiar şi ca Moldova, nu avem noi pdagogi de performanţă?
  De ce Dle Ghimpu ai permis să fie develită cea mai de cinste profesie?
  De ce Dle Lupu, venind dintr-o familie de pedagogi, ai căzut de acord cu aşa ceva?
  Eu nu ştiu şi nici nu mă interesează a cui amantă este, una este cert, sistemul educaţional din ţară este pus la încercare, iar pedagogii supuşi batjocurii şi înjosirii din partea prim-ministrului.
  Păcat!
  • -9 (15)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • -11 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  nu cred minciunilor.....tre sa aiba vre-un cont printr-o zona offshore....dau 1000000000000000000000000 %
 • -8 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  A mai renunatat unul,Poalelungi la salariu de mii de euro pe unul de vreo 700 euro,judecator in Chisinau....Oare ei ne cred de prosti? Adica,ei traiesc numai din acel salariu de citeva sute de euro si renunta la mii si zeci de mii? Evident,ca fiind in postura de ministru sau judecator,nu le pasa lor de salariul oficial,string ei o dijma care e mult mai mare decit salariul de zeci de mii de euro de peste hotare.
  • +2 (2)
   Exact acelas lucru am vrut sa-l zic.Nu cred nici eu in asemenea patrioti si cred ca interesul e altul.
 • -10 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Da cu ce-i mai mai buna sau mai frumoasa Sandu decat Sanda????????
  Daca este adevarat ce se spune pe aici , apoi ... imi pare rau de Filat , dar Sanda e mai departe de pacat...
 • +8 (16)
  Inca odata dna. Sandu confirma faptul ca a acceptat aceasta functie pentru a face ordine in Ministerul Educatie si nu pentr-u a cistiga bani, are o experienta destul de bogata , care a acumulat-o peste hotarele RM..
  Si este bine veanita aceasta experienta pentr-u tara noastra ,venind cu alte idei, cu alte dorinte cu o alta mentalitate nu ca si multi altii care aveau in cap cum sa fure cit mai multi bani...
  BRAVO dna. Sandu , avem incredere in dumevoastra si in ideile pe care le promovati...Succes !!!!1
  • +7 (15)
   De acord !! Toata admiratia pentru gestul d-nei ministru !!! Filat face alegeri foarte bune, asteptam rezultatele !
 • -9 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  să fii ministru şi să nu faci mai mult de 10000 pe lună...)
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Restul $9400 i le plateste Filat in plic:)
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  of-of, cineva de 10 ori mi-a pus minus!!! şi nu numai mie. Maia, lasă internetul, du-te prin şcoli şi grădiniţe. Nu aştepta cineva să-ţi deie informaţie falsă raportată,nu-ţi bate joc de pedagogi. Am auzit că reformele tale vor lăsa profesorii de vîrstă pensionară fără adaosuri dacă nu vor plăti pentru cursuri de perfecţionare. Acei care au lucrat o viaţă întregă în şcoli, acum se vor considera că nu corespund funcţiei!!!))) mă rog, nu toţi au lucrat la bancă)))
 • +4 (4)
  Nu a renuntat ea la nimic. Pozitia ei la Banca Mondila expira deja si trebuia sa revina in Moldova oricum. Ea isi cauta de lucru inca in Februarie si iata ca i s-a oferit o shansa in Guvernul lui Filat. Nu eroizati pe nimeni!
  • +1 (1)
   Foarte trist,daca e adevarat ceea ce spui.Probabil,ai mai multa informatie.
 • +4 (4)
  ...tot mai putini mohicani, tot mai multi pupincuristi...
 • +4 (4)
  Pai daca a venit de la 10,000 USD la 7,000 MDL inseamna ca vrea sa dea vreun tun si sa se imbogateasca. Altfel nu se explica. Postul asta de ministru e la fel de sigur ca si timpul bun de afara. Azi este, maine nu-i. In plus, e vai de capul ei, nu poate lega doua vorbe si tot o da pe contablitate si termeni economici pe care i-a invatat la ministerul economiei pe timpul lui dodon si lupu. Asta-i ministru?! Bataie de joc!!!
 • 0 (0)
  Si cei asta, e doar o demonstratie publica, nu se stie ce si cum primeste ea si ce salariu are... poate intr-adevar e om cinstit, care vrea sa-i insufle si celorlalti cum trebuie de procedat corect...
 • -2 (2)
  chear trebue sa fii tampit cu totul sa crezi aberatiile astea ))) asemnea noutati numai UNIMEDIA ne aduce )))) . Bravo D-na ministru carte tot una nu mai facem daca asa liafa aveti ))))
 • +2 (2)
  Doamna Sandu!
  Corectati declaratia de venituri! "Ministerul Educatiei" se scrie cu litere mari. Este denumire de intreprindere...
  Ar fi bine sa incepeti de la dumneavoastra cursurile de perfectionare.
  • 0 (0)
   Se mai greseste si D. Minstru va inchipuiti ce stresata e sarmana , trecand de la 10 000 la 600 ))))
 • -1 (1)
  UITATIVA BOILOR..... http://www.publika.md/maia-sandu-isi-ascunde-veniturile-ministrul-are-doua-declaratii-pe-avere--vezi-ce-contine-una-si-ce-contine-alta_1101001.html
  http://www.publika.md/maia-sandu-isi-ascunde-veniturile-ministrul-are-doua-declaratii-pe-avere--vezi-ce-contine-una-si-ce-contine-alta_1101001.html
  • +2 (2)
   este interesantă noutatea, dar de ce să ne faci pe toţi boi?
   • +2 (2)
    El cind se vede in oglinda,crede ca toti au infatisarea lui.
  • 0 (0)
   Domnule Bou ! ti-am zis ca esti prost , ce pula mai cauti aici cu afirmatii de astea tampite , dute si strange baliga ca esti chear prost cu draci .
 • 0 (0)
  http://www.publika.md/maia-sandu-isi-ascunde-veniturile-ministrul-are-doua-declaratii-pe-avere--vezi-ce-contine-una-si-ce-contine-alta_1101001.html
 • 0 (0)
  Depozit aprox 15000 USD in Moldova si 155 000 USD in SUA!!! S-ar crea impresia ca dna este patriot, bravo!
 • 0 (0)
  nu stii ce sa spui, pana nu apare o problema reala, e devreme sa facem concluzii de e bine sau rau..... Este cam suspicios acest fapt, nu trebuie sa speram la ceva bun, ca sa nu ne dezamagim, dar nici sa pripim acest fapt pentru a nu intra in bucluc. sa lasam vorbele si faptele sa arate! Nu-mi place cum RAMANETI AMAGITI, MANIPULATI SI NAIVI dupa cateva demonstratii mass media... o provocare, un sondaj... ma irita pana la orice madular naivitatea moldoveanului si nestatornicia sa. Fiti mai pregatiti, uneori naivitatea poate fi confundata cu prostia, ulterior sa-ti recapeti imaginea inteligenta este foarte greu! S-o lasam sa lucreze normal in Minister, sa faca ce va zice, sa vorbeasca la aprobarea poporului, in caz contrar ne reintoarcem in antichitate, unde vom avea nevoie de un reformator ca Clistene, Pericle, ca s-aduca regula in tara in conformitate cu acordul poporului..Schimbarile instituite in procesul de invatamant, actualmente, n-as spune ca s-a imbunatatit, asa ca Grija!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA