(doc) O familie cu trei copii din Rezina va primi o casă din partea Guvernului: În 2015 locuința le-a fost devastată de flăcări

O familie cu trei copii din satul Lipcani, raionul Rezina, vor primi o casă din partea Guvernului Republicii Moldova, după ce în august 2015, locuința lor a fost devastată în totalitate de flăcări. Un proiect în acest scop a fost aprobat în Guvern în cadrul ședinței de astăzi.

(doc) O familie cu trei copii din Rezina va primi o casă din partea Guvernului: În 2015 locuința le-a fost devastată de flăcări
(Foto: UNIMEDIA)

Proiectul de hotărâre prevede alocarea sumei de 172 de mii de lei pentru procurarea casei de locuit pentru familia Burlacu Octavian și Elena, cu trei copii, sinistrați în urma unui incendiu.

Necesitatea procurării este confirmată prin concluzia Actului de constatare a incendiului din 4 august 2015 și prin intonația prezentată de Inspecția de Stat în Construcții.

Pub

UNIMEDIA amintește că trei copii în vârstă de 3, 8 şi 12 ani din satul Lipceni, raionul Rezina, au suferit arsuri extrem de grave în urma unui incendiu izbucnit în satul Lipcani din Rezina.

Atunci sătenii au reuşit să-i evacueze din casa cuprinsă de flăcări şi au chemat ambulanţa, care i-a dus de urgenţă la Spitalul Clinic Republican „Emilian Coţaga” din Chişinău.

„Trei ore le-a luat pompierilor să stingă focul, care a distrus casa aproape în întregime. Copii se aflau în casă fără supravecgherea adulţilor, mama celor doi copii mai mici era la muncă, iar tata este plecat din ţară”, a declarat Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

În 2017, 41 de persoane au decedat în timpul incendiilor produse în întreaga țară. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub