ora: 12:02, 03 apr 2017 6081
Autor: Redactia UNIMEDIA

(doc, video) Partidul Liberal va contesta astăzi la CC referendumul inițiat de Dodon. Ghimpu: Poate în general nu avem nevoie Parlament și ia președintele toate deciziile


(doc, video) Partidul Liberal va contesta astăzi la CC referendumul inițiat de Dodon. Ghimpu: Poate în general nu avem nevoie Parlament și ia președintele toate deciziile
Foto: captura video / privesc.eu

Partidul Liberal depune astăzi o sesizare la Curtea Constituțională (CCRM)cu privire la decretul emis de Igor Dodon privind declanșarea referendumului. Despre aceasta a anunțat liderul PL, Mihai Ghimpu într-o conferință de presă.

Ghimpu s-a arătat împotriva celor patru subiecte constituiente ale referendumului, aducând argumente împotriva fiecăruia.

Cât despre subiectul privind reducerea numărului de deputați de la 101 la 71 de deputați, Ghimpu a răspuns ironic: „Parlamentul să fie format dintr-un deputat și acela să fie Ion Ceban sau în general să nu avem Parlament, doar președintele Dodon să ia toate deciziile”, a menționat Ghimpu.

„Solicităm Curții Constituționale:
- primirea spre examinare și declararea admisibilă a prezentei sesizări;
- suspendarea până la soluționarea în fond a cauzei, a acțiunii decratului președintelui Republicii Moldova privind desfășurarea referendumului republican consultativ asupra unor probleme de interes național;
- fixarea examinării sesizării într-un termen cât mai restrâns posibil;
- exercitarea controlului constituționalității și declararea neconstituțională a decratului președintelui Republicii Moldova privind desfășurarea referendumului”, se arată în sesizarea PL.

La data de 29 martie, deputații Partidului Liberal au declarat că vor depune o sesizare la Curtea Constituțională privind declararea decretului emis de Igor Dodon, privind declanșarea referendumului.

UNIMEDIA reamintește că la 28 martie, președintele Igor Dodon a semnat pentru organizarea unui referendum la data de 24 septembrie 2017, care va conține patru subiecte.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (6)
  Reporterii noștri sunt niște mămăligi cu 3 clase și 2 coridoare.
  NU-ȘI FAC DATORIA!
  • 0 (10)
   Ghimpupule, ghimpupule, parcă eşti jurist, judecător, politician de un sfert de secol, dar nu poţi citi printre rînduri lucruri elimentare.
   Abea acum începi ghîngîind a discifra că parlamentul e nelejitim, şi în general parlamentul nu contează pentru că ţara e condusă de păpuşar cu ajutorul PROCURATURII, da mîne în jenere o să-l putem numim cum doreşti.
   Da pe unde trebuie de poluat spaţiu informaţional, pînă ce, păpuşarul te mai foloseşte pe tine şi dodon.
   Ghimpupule, ghimpupule eşti puţin ridicol, dar mai mult nu eşti practic de loc.
   • 0 (12)
    Nu te abate de la subiect,ca altfel inteleg ca esti de acord cu decretul lui Dodon.
 • +2 (12)
  i-a dat voie plahotniuc.Altfel javra de la Colonita nu deschide gura.
 • -1 (13)
  Tasi iuda ca de mai cazi pe mina poporului iti ei ciaiu si cafeaua euroule esi in fata la popor sapu vom vedea eroizmul tau iuda asa ca tine la tiureaga sau smertnaia cazni
  • +2 (10)
   Iudele sinteti voi,dodonistii,cu limba voastra moldov`nesco-dodonista.
 • -1 (13)
  Eu nu inteleg ce vrea blegul asta. A iesit sa ne lamureasca care-s attributiile parlamentului si a presedintelui? Bai idiotule, voi si numai voi la-ti adus pe DODON la putere. Oamenii sau saturat de voi si de hotiile voastre si au incercat si ei sa aleaga ceva diferit si au ales un DODON.
  Mizerie ce esti, voi trebuie sa va asumati un DODON la presedentie.
 • 0 (14)
  Ghimpule, animala ce esti ce ai iesit tu aici sa ne lamuresti istoria? Tu si toata guvernarea asta din 2014 suka parshiva a adus tara asta sa voteze pe DODN. Ghimpu, nu cauta vinovatul, vinovatii sunte-ti voi spurcacinilor.
 • -1 (13)
  Bai idiotule, nu a stricat nimeni in tara mai mult decit voi de cind ati venit la guvernare, spurcaciunilor. Ghimpu, nu arata cu dejetul la altii, uita-te tu, lupu, plahotniuc, dodon, filat, voronin si alti idioti. Din cauza voastra traim rau, voi sunte-ti raul cel mare in tara asta, voi ati supt si suge-ti singele tarii asta, parazitilor.
 • +2 (4)
  Откуда столько придуоков-комментаторов на этом сайте? Кто их размножает, ведь у сайта и так в последнее время рейтинг нулевой ?! Такое ощущение что сайт додика ...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA