ora: 10:31, 03 iul 2014 4759
Autor: Cristina Buzovschi

(doc, video) O altă moțiune simplă depusă de comuniști. Vor demisia Maiei Sandu


Video se incarcă ...
(doc, video) O altă moțiune simplă depusă de comuniști. Vor demisia Maiei Sandu
Poză simbol
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Documente atașate

(Update 11:50) Textul moțiunii simple, în documentul atașat.

(Update 11:37) Moțiunea simplă a fost transmisă conducerii Parlamentului. Aceasta a fost semnată de 24 din cei 34 deputați PCRM. Moțiunea va fi dezbătută în termen de 14 zile.

(Update 11:20) Potrivit comuniștilor, „politicile promovate de Maia Sandu au suferit un eșec total. Aflarea Maiei Sandu în fruntea Ministerului Educației este inoportună și va prejudicia  sistemul educațional. . Propunem demiterea imediată a ministrului Maia Sandu”: „Rezultatele sesiunii de bază a examenului de bacalaureat din acest an reprezintă o catastrofă, un dezastru naţional. Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, rata celor care nu au susținut examenele de absolvire a atins nivelul de 56%. Ceea ce înseamnă că mai mult de 15 mii de elevi în acest an vor rămîne în incertitudine , fără diplome de bacalaureat. Considerăm, că aceste rezultate denotă eşecul politicilor din domeniul educaţiei, promovate de către guvernare, domeniu de responsabilitate al Ministerului Educaţiei și nemijlocit al ministrului, Maia Sandu”.

(Update 11:10) Confirmat oficial. PCRM depune moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Maia Sandu, „asupra politicilor în domeniul edicațional și activității Ministerului Educației”. Pentru că nu li s-a permis să dea citirii textului moțiunii de la tribuna Parlamentului, comuniștii au venit la presă în sala de conferințe și i-au dat citirii.

(Update 11:00) După lungi dispute, comuniștii au solicitat o pauză de 30 de minute.

Fracțiunea Partidului Comuniștilor a decis să depună o nouă moțiune simplă. Subiectul moțiunii încă nu a fost anunțat. Din culise se spune că moțiunea simplă este îndreptată împotriva ministrului Educației Maia Sandu. Informația însă nu a fost confirmată oficial, relatează UNIMEDIA.

Liderul fracțiunii PCRM, Maria Postoico, i-a solicitat președintelui Parlamentului permisiunea ca deputata Galina Balmuș să iasă la tribună ca să dea citirii moțiunii.

Vom reveni cu detalii.

Liberal-democrații au acuzat încălcări de procedură. „Moțiunea simplă se depune la președinte și ulterior după Regulament”, a specificat deputatul PLDM, Iurie Țap, încercând să împiedice comuniștii să dea citirii moțiunii.

„Voi nici nu știți legile țării, dar voi vreți în Europa. Voi știți câte legi sunt acolo, oho?”, a ripostat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Ulterior, speakerul Igor Corman a cerut o pauză de cinci minute pentru a clarifica situația.

În 2013 comuniștii au mai propus o moțiune împotriva ministrului Educației Maia Sandu, însă inițiativa a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

Mâine, 4 iulie, Parlamentul urmează să dezbată moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne Dorin Recean, inițiată „asupra stării grave criminogene din țară, politicilor în domeniul apărării ordinii și securității publice, precum și activității Ministerului Afacerilor Interne”.

UNIMEDIA reamintește că în cazul lui Recean, comuniștii și-au manifestat dezacordul față de „politica promovată de conducerea MAI, care ar contravine intereselor țării și a societății. Ministerul Afacerilor Interne s-a transformat într-un instrument pur politic. Conducerea a pierdut dreptul moral de a elabora politicile de la MAI și de a asigura conducerea instituției”.

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (7)
  diversioniştii partidului rusesc antiromânesc abia aşteaptă să pună o rusoaică la învăţământ.
  N-o să le meargă.
  • +3 (7)
   Mai puneti pofta in cui ghea Vova!!!Nu va convine o noua generatie cu scaun la cap ?!
  • +2 (6)
   Ce poti sa te astepti de la un partid de degradati???
  • +3 (3)
   Cu totii stim ce semnifica comunismul,si eu nu inteleg ce cauta ei la noi in parlament....Vedeti pe cine ati votat oameni buni????
  • 0 (4)
   Mаiа Sаndu isi fаce bine treаbа onest si cu toаtа resoponsаbilitаteа nu аdmite prostiа, copiаtul si mituireа.
   Reformele implimentаte de dumneаei sunt bine venite, si dаu roаde, mа bucur cа in аcest аn sа petrecut in аsа mod exаmenele de BАC, in sfirsit аm vаzut niste dаte reаle , аdevаrаtele cunostinte аle elevilor din scolile noаstre.
   Nu trebuie sа inchidem ochii si sа mergem in fiecаre аn pe аceeаsi cаle gresitа, hаi si le vom dа lа toti sа copie, si pe urmа toti prostii vin pe lа universitаti, unde si аcolo mituiesc, si аvem niste speciаlisti lipiti pаmintului de prosti cаre nu stiu nici ce fаcultаte аu finisаt.
   Brаvo Mаiа Sаndu, succes pe viitor, nu cedаti lа provocаrile prostilor, tаrа аre nevoie de аsа persoаne cа dvs, de elevi destepti si de speciаlisti cаlificаti.
 • +5 (5)
  pai cui ii convine populatie analfabeta, nestiutoare de istorie si specialisti "spectru larg si cunostine inguste"? Evident, cotropitorilor si asupritorilor. Comiii au probleme cu ministerul edcucatiei ca e "prea educat si nu poti vorghi cu dinsii normal". Vrem reforme adevarate si doar de dragul reformelor cum era la comunisti. Succes ministerului educatiei.
 • +7 (7)
  comunistii mai bine s-ar demite pe ei. rusine cu asa motiuni. istoria se repeta JOS COMUNISTII DE UNDE AU MAI RAMAS!!!
 • +2 (6)
  si acestia cred ca vor vedea demisia Ministrului? nici decum nu sustina sta...pt ce? cn sa vina la putere? cv din ai lor? sa fc ordine in tara si in eduvatie?sa lasam lucrurile asa cum sunt. D-na Ministru, ft bn isi fc datoria si consider ca, reformele implementate de Minisetrul Educatiei sunt cele mkai utile si favorabile pentru noi, mai ales pentru elevi
 • +1 (5)
  agrmatai sunt si ei...si asa vor s afc si din societate
 • +2 (6)
  agramati sunt si ei..si asa vor sa fc si din societate.....ei ar trebui demisi toti din functie, Moldova numai are nevoie de comunisti
 • 0 (6)
  au stat pina nu demult i au copiat elevii la BAC,a cuma ca s efc dreptate si ajung la universitati astia care merita, deja nu e bn, cer demisia..mai vor nusti ce....ar fi trebuit cind erau la putere sa-i impuna autoritatea si sa realizeze cv util pt toti
 • 0 (6)
  si din ce cauza n-au sustinut elevii xemanele? ca n-au invatat? sau ca au fost camere video?pai un elev,daca este pregatit suficient, nimic nu-l opreste sa-si demonstreze capacitatile.....adica cv poate lua nota maxima la BAC, ins acv, nu reuseste sa-si aduna gindurile, pt ca se gindeste cum sa sustraga o copiuta
 • 0 (2)
  Dacă atîția copii n-au dat bacul înseamnă că problema nu-i în copii, dar posibil în profesori, în ministerul care le-a dat poate probe prea grele. În Europa în clasa 10 sunt mulți elevi care citesc pe silabe și este cu mult mai ușor de învățat ca la noi. Maia Sandu ceva a încurcat, poate e un profesionist bun în economie, dar în educație 0. Eu înțeleg că totul trebuie să fie cinstit, dar să începem de la ei, nu de la bieții copii care sunt disperați, și care în loc să învețe la noi în țară, pleacă la muncă peste hotare.
 • 0 (2)
  PLDM-ul este un partid puternic, datorită MEIE au cîștigat încrederea în fața poporului, însă datorită a două ministere pe care le gestionează incorect Maia Sandu și Dorin Recean ei perd această încredere.Ce credeți că copii care au dat bacul (care au 18 ani) o să-i voteze, sau părinții lor, sau poate buneii... MAI fără comentarii, s-au reformat, sau reformat, se reformează, se vor reforma...au cheltuit bani, cheltuie, vor cheltui- aiurea. Poftim și ultimul caz cu Chirtoacă, el neobservat n-o să rămînă. Acești 2 miniștri în interesul partidului său, cît și a RM ar trebui singuri să-și dea demisia. Eu cred că PLDM are destui oameni capabili de ai înlocui pe aceștia 2.
 • +1 (1)
  Mai rau este ca aceeasi atitudine o are si PL-ul cu M.Ghimpu si D.Chirtoaca!Acestia la fel doresc revenirea la situatia veche,cand toti copiau la examene.
  P.S.In calitate de parinte afirm ca e usor sa dai BAC-ul,daca inveti catusi de putin.Feciorul recent a dat BAC-ul cu media 8,5,la matematica are 10 chiar si asta fara a "zubri"!La romana are doar 7,nu i-a fost pe plac disciplina in asa masura ca matematica sau fizica.
  Repet - daca inveti cat de cat nu poti sa nu obtii cel putin nota 5!Restul ce se invoca sunt vorbe goale ale celor care nu doresc deloc sa invete!
  P.P.S.Maia Sandu - respect!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA