ora: 14:19, 26 oct 2014 11180

(doc, video) Leancă: Dodon a semnat documente Pro-Europa! Dodon: Țara arde, Leancă se piaptănă!


Video se incarcă ...
(doc, video) Leancă: Dodon a semnat documente Pro-Europa! Dodon: Țara arde, Leancă se piaptănă!
Leanca vs Dodon
Colaj: UNIMEDIA
Documente atașate

Pe vremea când era ministru al Economiei, Igor Dodon, a semnat un document prin care se dă undă verde semnării unui Acordului de Comerț Liber cu UE și acces la fondurile europene. Declarația a fost făcută de premierul Iurie Leancă în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova, moderată de Anatolie Golea.

Potrivit documentului făcut public, Ministerul Economiei și Comerțului, în fruntea căruia se afla pe atunci Igor Dodon, este în favoarea unui Acord de Comerț liber cu UE, și mai mult decât atât, ministerul concepe negocierea unui astfel de acord numai în cadrul unui Acord European de Asociere, informează UNIMEDIA.

Poziția Ministerului Economiei condus de Dodon era în favoarea unui astfel de acord.

Iurie Leancă a pomenit și de declarațiile anterioare ale lui Igor Dodon. Acesta în 2011 declara în cadrul unui interviu că „Aderarea Moldovei la Uniunea Vamală nu este posibilă atâta timp cât Moldova nu are granițe comune cu spațiul țărilor care vor forma Uniunea”. Leancă a glumit încă o dată, spunând că e nevoie de „un tunel pe sub Ucraina”, ca să avem graniță comună cu spațiul Uniunii Vamale. 

De cealaltă parte, Dodon a dat replica pe Facebook. Acesta îl critică pe Leancă, menționând că în loc să se preocupe de pensii și salarii pentru medici și profesori, el se preocupă de trecutul său. „Țara arde, iar Leancă se piaptănă. Agricultorii se ruinează, oamenii din sate nu au bani pentru lemne și cărbune, mii de profesori și medici au rămas fără lucru, există riscul pierderilor teritoriale. Pe Leancă însă în aceste condiții critice îl preocupă scotocirea prin arhivele Guvernului si activitatea mea din deceniul trecut. La una din emisiunile TV, acesta a spus că am promovat regimul de comerț liber cu UE. Dar fără să precizeze că am promovat comerțul asimetric, favorabil pentru Moldova, pe care l-am și obținut. Dânsul idee nu are ce inseamna comert liber si care este diferenta de comertul asimetric, regimul de comert GSP+ ... Eu și astăzi sunt adeptul unui comerț asimetric cu țările europene, care să avantajeze producătorii noștri, fiindcă aceasta inseamna exportul produselor moldovenesti in UE fara taxe vamale si taxe pentru import la marfurile produse in tarile membre UE", a mai scris acesta pe facebook. 

Vedeți mai jos anexată scrisoarea semnată de Igor Dodon pe vremea când era ministru al Economiei: 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (4)
  temnaja kopia )) nici nu a gasit modalitatea de a fi partinitor interesului rus , moderatorul
 • +3 (7)
  Cine-a realizat materialul? Unimedia nu știe că un site ce se respectă afișează numele autorilor? Dar materialul filmat nu l-ați putut traduce? Trebuie să cunoaștem cumva rusa?
 • +5 (7)
  Pâna nu demult socoteam ca comuniștii sunt cel mai mare rău și cea mai mare frână pentru Moldova. Acuma se vede că pot fi și mai răi, needucați și, în mare măsură, analfabeți. Doamne ferește să vină la putere gen de alde Dodon și alte râsuri ca dânsul.
  • +4 (6)
   Exact: needucați, seminalfabeți și uite că tocmai asemenea indivizi sunt promovați chiar și de acest site. În bara laterală blogul personal al acestui Dodon este promovat.
  • +4 (8)
   Nu va faceti iluzii. Dodon a fost "rugat" sa se plaseze pe extrema de stanga pentru ca comunistii sa apara pe fonul lor mai moderati si mai sanatosi. Este doar o capcana politehnologica care urmareste consolidarea electoratului de stanga, in special cel comunist. Pentru cei lucizi ei sant acelasi rahat, insa exista si oameni care au inceput sa-i privesca pe comunisti mai positiv din cauza lui Dodoin, Usatai si mai ales asanumitei "Antifa" care nu-i altceva decat un blef.
 • -3 (5)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +4 (8)
  don Dodon nu te-ai saturat matale sa o faci pe cretinul?
  _______
  atata efort si totul in van
  parca ai fi un balon umflat care a fost intepat cu un ac...
 • +3 (7)
  un raspuns inadecvat facut de Dodon, si da reportajul trebue tradus din rusa
 • +1 (11)
  Ba, Dondown, slava Domnului ca Tara nu arde, dar de ne vom aprinde noi, moldovenii, nu maldaivanii tai, ai speli putina direct la Putler al tau !
 • +4 (8)
  Adevarul este ca aceasta curva politica, Dodon, neavand nimic consistent in argumentatie, incearca sa castige voturi, vociferand diverse probleme, intr-o maniera de populism ieftin. Pe mine chear ma bucura astfel iesiri neinspirate pentru ca demonstreaza ca Dodon si gasca sa de lingai putinisti sunt in panica deplina. Deci, lasati-l sa urle pana face basici pe cerul gurii. Cat despre fondul acuzatiilor - afirtmatiile acestui porc sunt de rasul gainilor. Exact aceasta este calea de a scapa de saracie si de jugul Kremlinului - integrarea europeana!
  • -6 (10)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   curve necurve-dar pe mine ma intereseaza de ce toromacii analfabeti pot ridica in 7 ani salariul de la 350 la 2900 lei dar ace scoliti in 5 ani numai cu 400 lei
   • +1 (5)
    Nu vrei sa vezi si partea opusa a medaliei? Cat au crescut dificitul bugetar, inflatia si datoria externa a Moldovei in acei 7 ani? E usor a mari salariile pe datorii, fara a face nimic pentru economia tarii. Mai bine 400 de lei fiecare 5 ani decat sa dam apoi faliment toata tara.
    • -4 (10)
     Cetatene, nu abera si dezinforma lumea...
     Pina 2009 Datoria Moldovei era de circa 2 mld $, acuma e de circa 6 mld $ !!!
     Ce a facut Mafia Lizberalo PDasta in 5 ani cu 4 mld $ DATORII ???
     Toti 101 Deputati la Gunoi si apoi la Inchisoare pentru Vinderea de Tara !!!

     Sunt cetățean activ
     • +1 (1)
      Dezinformarea este scopul vietii voastre, al lingailor lui Putin, dar pana aici v-a fost! Moldova va merge inainte si va deveni o tara europeana. Va place sau nu - nu conteaza. Ati vrea voi sa ramana moldovenii un fel de slugi ai rusilor, sa le mature strazile si sa le vopseasca gardurile, dar moldovenii, la alegeri, vor arata clar ce viitor isi doresc pentru ei si pentru copii lor. Zbierati cat incape, dar inapoi sum jugul Moscovei noi nu ne vom intoarce!
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  poate ca banii nostri se fura?
  • +5 (7)
   ai dreptate, 'tindali', banii nostri se fura in continuare! Tocmai deaceea nu trebuie sa ne intoarcem inapoi la primitivismul comunist, ci sa mergem in continuare spre civilizatie, pe drumul reformelor, astfel incat sa ajungem in 'statia' in care hotii de azi (si de ieri!) vor fi trasi la raspundere, iar altii nu vor mai indrazni sa apara. De ce oare voi, plangandu-va de hotie, saracie si umilinta, va luptati tocmai pentru a le mentine??!
 • -7 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Dodon cel mai perspectiv politician.Propune soluții reale. Si v-a raspuns corect, însa pare ca nu numai Leanca nu știe ce-i comerț asimetric, dar și voi. Comentările voastre sunt grețoase, ca liderii pe care-i slujiți.
 • -4 (10)
  Я ПИСАЛ КОГДАТО ,ЧТО ДОДОН,ЧЕОБАН,ГРЕЧАННЫИ ,ЦЫРДЯ ,МОКАНУ И УСРАТЫИ И ВСЕ,КОТОРЫЕ НАХОДИТСА НА ИХНИИЮ СТОРОНУ, ДОЯТ КОЗЛА В РЕШЕТО,А КОЗЛЫ ОСЕНЬЮ В О Н Ю Ч И Е ,И ТЕ КОТОРЫЕ ИДУТ ПО ЗАПАХУ ОБАЗУЮТ СТАДО КОЗЛОВ,С ОДНОИ КОЗЫ ,КОТОРАЯ УЖЕ ГРОЗИЗИЛА СТРЕЛЯТЬ В МОЛОДЕЖЬ МОЛДАВИИ,

  Sunt cetățean activ
 • +1 (11)
  Bai Dodon! Ai ai dreptate ca este periclitata integritatea teritoriala a Rep.Moldova
  Dar de cine bre? De catre Rusia bre prin coloana a 5 din care faci parte tu si altii
  ca tine:Selin,Usataii, Tarlev,Voronin pe care la-i trtadat.
 • +3 (3)
  Dodoane pregateste haine groase si maseazati fundul,te asteapta zile grele !!! La iarna vei deveni BIGAM,nebunule :))

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA