ora: 15:53, 10 iul 2017 15442

Doar în 14 țări se trăiește mai ieftin decât la noi: Moldova, pe locul 15 din 112


Doar în 14 țări se trăiește mai ieftin decât la noi: Moldova, pe locul 15 din 112
Foto: UNIMEDIA

Moldova este una din cele mai ieftine țări pentru trai, potrivit unei publicații financiare americane. Țara noastră s-a poziționat pe locul 15. În top trei au intrat Africa de Sud, India și Kosovo.

Site-ul financiar GoBankingRates a creat un top al țărilor în care este cel mai ieftin de trăit. S-au luat în considerație puterea de cumpărare, prețurile la chirie, produse alimentare, transport, toate în comparație cu cele din New York, transmite time.com, citat de UNIMEDIA.

Moldova este o țară în care se poate de trăit ieftin. Aceasta oferă unele din cele mai joase prețuri la produse alimentare și bunuri de consum larg. În Chișinău, cheltuielile medii lunare pentru o personă sunt de circa 330$, iar chiria- aproximativ 200$ pentru un apartament cu un dormitor, a mai scris publicația.

Studiul a cuprins 112 țări. Cel mai "scump" se trăiește pe insulele Bermude, urmate de Bahamas, Hong Kong și Elveția.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Raportul a uitat sa ia in considerare si salariile.
 • 0 (0)
  Definiția de "ieftin" se percepe în raport cu ceva, de obicei în raport cu salariu(veniturile). Și dacă să luăm o sumă fixă(de exemplu 100$) și să o raportăm la prețurile categoriilor menționate(produse alimentare și bunuri de consum larg) în diferite țări, atunci poate că este un pic de adevăr în acest top. Doar un pic pentru că nu toate alimentele și nu bunurile de consum larg sunt mai ieftine la noi, mai ales acele de import. Iar dacă să raportăm salariile la prețurile a TOT CEEA CE CUMPĂRĂ o personă, nu doar produse alimentare și bunuri de consum larg, atunci Moldova devine una din cele mai scumpe. Nu mai vorbim aici de calitatea produselor și serviciilor. Așa că acest articol încearcă doar să aducă o aluzie precum că la noi se trăiește bine, ieftin și trebuie să fim mulțumiți.
  • +1 (1)
   nope! Se ia in raport cu 1 gram de aur sau in raport cu o valuta stabila de referinta. Compari pur si simplu ce si cat pot procura in fiecare tara cu 1 gram de aur. Si in linii generale, in MD chiar e mai ieften de trait (chirie, mincare, servicii sociale: medicina, universitatea (la noi USM-ul fac de mate e gratuita si in unele specializari din mate e top 20 in lume), transportul public (cel mai ieften din Europa) si o frezura costa f ieften. Normal ca masinile si chestiile electronice is mult mai scumpe ca in US sau EU si pentru ca multi Moldoveni cheltuie f mult pe masini, alora le-ar fi probabil mai convenabil sa locuiasca in Germania :D Dar in rest articolul e adevarat si reflecta realitatea.
   • +1 (1)
    *have no idea if you it's ieften or ieftin

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA