Disperați după oportunități de trai mai bune, moldovenii devin principalele ținte pentru traficanții de persoane

Potrivit unei organizații non-profit din orașul Milkwaukee din SUA, care luptă împotriva traficului de ființe umane în orașul lor cât și în străinătate, în Republica Moldova, există o mulțime de potențiale victime ale traficului de persoane. 

 

Disperați după oportunități de trai mai bune, moldovenii devin principalele ținte pentru traficanții de persoane
(Foto: gazetadeconstanta.ro)

Membrii organizației susțin că problema cea mai mare este în mediul rural, acolo unde oportunitățile educaționale și economice lipsesc, concluzia vine după ce conform unui raport publicat de Comisia de revizuire din Milkwaukee, peste 77 de tineri sub 17 ani din Republica Moldovaau fost traficați la ei în oraș. 

„Indivizii din mediul rural sunt disperați după oportunități mai bune, iar oameni disperați, fără mijloace adecvate de a obține vize de muncă, sunt ținte principale pentru traficanții de persoane. În Moldova, există o mulțime de potențiale victime.”

Pub

„Femeile sunt obligate să se prostitueze în Turcia iar părinții acestora rămân fără ajutor sau îngrijire la bătrânețe. Tinerii, caută un loc de lucru mai bun și oportunități educaționale, migrând din țara lor în altele străine. De aceea, viitorul și viața satelor din Republica Moldova, sărăcește.”

Organizația vine cu un îndemn pentru toți cei care doresc să se implice activ ca voluntari și să se alăture acelor organizații care luptă cu această crimă teribilă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub