ora: 08:23, 29 noi 2013 12603
Autor: Ana Sîrbu

Discuții la Ministerul Educației, cu elevii care i-au cerut demisia ministrului Maia Sandu


Discuții la Ministerul Educației, cu elevii care i-au cerut demisia ministrului Maia Sandu
Maia Sandu, ministrul Educației
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Zeci de elevi au cerut, săptămâna trecută, în fața Guvernului demisia ministrului Educației, Maia Sandu. Tinerii erau nemulțumiți față de noile reguli propuse pentru sesiunea de bacalaureat din 2014. În cadrul unei emisiuni de la Național 4, Maia Sandu a declarat că reprezentanții Ministerului Educației au discutat, ulterior, cu câțiva dintre protestatarii din fața Guvernului.

Potrivit ministrului, elevii nu au înțeles anumite lucruri și nici intenția Ministerului Educației, informează UNIMEDIA.

„Am discutat cu câțiva dintre elevii supărați, câțiva reprezentanți a celor care au protestat. A fost o discuție de câteva ore. Ei nu au înțeles anumite lucruri, nu au înțeles intenția noastră. Le-am explicat acestor tineri că nu ar trebui să se supere. Dacă fac un efort și învață, vor lua o notă de trecere și se descurcă mai departe”, a precizat sursa.

Totodată, Sandu a reiterat că măsurile sunt dure doar pentru cei care vor să copieze la examenele de bacalaureat. „Intenția noastră nu este de a stresa pe cineva în timpule examenelor sau să facem condițiile insuportabile. Noi doar încercăm să asigurăm niște condiții corecte și egale de evaluare. Să îi descurajăm pe cei care cred că vor copia. Măsuri mai dure sunt doar pentru cei care vor să copieze. Camerele de supraveghere vor rămâne”, a conchis ministrul Educației.

UNIMEDIA precizează că din 2014, prin regulilor și mai stricte, ministrul Educației, Maia Sandu, vrea să le taie orice speranță elevilor care vor încerca să trișeze și să copieze la examenele de BAC. Șefa de la Educația i-a îndemnat pe viitorii absolvenți să nu-și piardă timpul cu „invenții de tot felul” pentru că se va veni cu măsuri dure pentru cei care intenționează să copieze.

În cadrul examenelor de  bacalaureat din 2014, candidații ar putea fi verificați cu detector de metale. De asemenea, aa fi mărit numărul membrilor comisiilor din centrele de Bacalaureat, iar reprezentanţii ministerului vor putea retrage diploma de bacalaureat dacă vor constata că elevul a fraudat examenele.

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (10)
  Imi pare rau ca mai avem copii care nu doresc sa invete, care nu inteleg ca trebuie sa invete. Cind oare le va veni mintea la cap?
  A discutat cu elevii si e bine asta!
  Marea problema a populatiei e ca nu sunt informati!!!
  • +6 (8)
   La scoala se studeaza si nu se negociaza !!!
   Mintea la cap le va veni atunci cind vor fi reguli.
   Si aceste reguli vor fi indeplinite si nicidecum ocolite sau fraudate !!!!
   • +1 (3)
    In comparatie cu multi alti ministri a educatiei, doamna Sandu a reusit sa demonstreze ca acolo unde este o femeie in frunte, lucrurile merg mult mai bine. Si pe mine ma bucura mult faptul ca a reusit sa schimbe situatia la BAC.
    Oare e rau ca pune copii sa invete, ci nu sa fraudeze examenele de bacalaureat?
    • 0 (2)
     Eu totusi sunt de,acord cu Sandu!!!
     Peste tot in UE vacantele sunt de trei ori mai scurte decat in md si se face carte!!! Dar la noi nu vor sa invete! Iata problema!!!

     Sunt cetățean activ
  • +2 (2)
   Astea care nu doresc sa invete - la munca. Sa nu impedice pe acei care doresc sa faca carte. Asa trebuie sa fie.
   • +2 (2)
    Sunt de,acord! Sau mai sunt si scoli profesionale! Daca nu vor sa invete! Sa si faca macar o profesie!!!

    Sunt cetățean activ
 • +5 (7)
  Doamna Sandu este Bravo !!!
  Toti precedentii Doamnei au umblat cu fofirlica si au dansat ca soriceii in fata motanului.
  Este foarte corecta!
  La scoala se invata (se face carte) si nicidecum nu se negociaza nota pe obiecte.
  Scoala a devenit o piata.
  Cind o sa avem reguli si indepliniri, atunci ne vom stima unul pe altul, si tot atinci ne vor stima si altii.
  Spor la munca stimati elevi, profesori si Ministri !!!
 • +3 (7)
  Protestatarii sa puna mai intai mana pe carte. Numai analfabetii sunt "stresati" de camerele de supraveghere, ceilalti nu au nicio problema. Ma intreb de ce nu sunt "stresati" cand intra intr-o banca sau intr-o alta institutie? si ele sunt dotate cu camere!
  In plus, nu este obligatoriu sa dai bac-ul. Daca nu te simti capabil sa inveti atunci poti termina doar cu diploma de liceu nu si cu diploma de bac; sau lasa-te de scoala dupa 9-10 clase ca nu-ti pune nimeni cutitul la gat. Invata cat poti invata! Vorba aia: "Sarac dar curat" - mai bine faci 9 clase si stii ca ai terminat pe meritele tale decat cu 9 la bac pe banii lui taticu.
  Vin cu un mesaj de sustinere catre D-na Ministru! Mult curaj si nu va lasati intimidata!
  • +4 (6)
   Exact, bine spus!!!
   Si tot nu se streseaza cind sunt filmati in cluburile de noape unde serversc alcool, fumeaza nu stiu ce nebunii si se comporta na niste "draci". In asa sotuatii nimic nu-i streseaza si incomodeaza, nici chiar obsevatiile celor din jur...
 • -2 (2)
  ei apropo au cerut vacanta ca inainte ) si atitrnarea omeneasca fata de ei la testatre ! adica fara metode comuniste de cautare prin buzunare si chestii ! este camera care inregistreaza la ce mai trebue jandarmi atunci ??? Maea Sandu nu a inteles ce vor copii ))
  • +2 (2)
   poate ca ai dreptate, dar pe linga camere, ar mai trebui si un sistem de bruiaj radio, sau mai bine unul de locatie. ca sa ii prinda si pe cei care se cred mai destepti decit altii... tipa profesor lapuh no aparatura pri nem...
  • +2 (2)
   La ce te ajuta camera care inregistreaza fara sunet daca eu folosesc un sistem handsfree?
 • -1 (1)
  si de fapt nimeni nu a inteles corect ce au cerut acei copii pentru ca pressa afiliata a dus in eroare publicul
  • +1 (1)
   ma tem ca nici copiii nu prea au o pozitsie clara.
   ---
   Unul vrea vacantsa mai lunga
   Altul vrea sa nu se simta ca in pushcarie
   Al treilea vrea sa se asigure ca Maia Sandu poate a socoti
   Ala cu megafonu a venit fiind ca l-au trimas comuishtii
   ...
 • +4 (6)
  toti deja au uitat de scandalul cauzat cu foile cu raspunsuri la BAC la toate disciplinele puse in internet de lucratorii corupti de la minister !! Chiar Chirtoca a aratat ca acele raspunsuri au fost fotorgrafiate-scanate de cineva de la minister cu mobilul si apoi scoase la xerox !! insa nu a fost nimeni dat afara din minister si pressa a tacut
 • 0 (2)
  Ministerul ar trebui sa faca retestarea tuturor Ministrilor in condtitiile impuse la BAC copiilor. Sa inteleaga pe propria piele cum e asta.
  Cred ca actualii Ministri nu vor trece nici testele de clasa 4, nu inca BAC-ul.
  Si ei si Maia Sandu si oricare din noi a trisat cindva undeva la un examen.
  Maia Sandu, ocupa-te de coruptia din Minister si a directorilor de scoli inainte de BAC si nu va mai fi nevoie sa stai cu jandarmii in spatele copiilor.
  • +1 (1)
   propui sa se legalizese copiatul..?
   ---
   Eu consider ca un elev de clasa 12 trebuie sa faca fatsa ceritselor de BAC.
   ---
   Numai asha vom fi lecuitsi de medici profesionishti dar nu de cei care au platit mita la BAC shi au copiat la greu.
   E DREPT CA pe ei nimeni nu i-a stresat la BAC, DAR nici ei acum nu se streseaza sa ia mita cind te cali$sc....
   ..intelegi ?
 • 0 (2)
  Astea care nu doresc sa invete - la munca. Sa nu impedice pe acei care doresc sa faca carte. Asa trebuie sa fie.
 • +1 (1)
  Bull Sheet. Se copie inca din clasele primare. Eu personal am dat examene in Europa si nu a fost nici o camera chiar nici asistentii nu imbalau ca salbatici sa ne controleze ca sa nu streseze pe nimeni. Problema nu este ca o sa copie sau nu la examene. Dar prin a schimba sistemul de predare si gindire a profesorilor si elevilor. Eu personal abia in clasa 9-10 am inteles cit de important, ca profesor sa aiba o pregatire buna. Cum pot sa avansezi in cunostinte daca unii din profesori imi predau inca prin metoda anilor sovetici care singuri nu avanseaza cu nimic, cerintele fata de cunostintile elevilor cresc, si e bine cind profesori sunt la fel de bine pregatiti care au invatat prin aceeasi metoda pe care si o preda. Sa fim realisti majoritate specialistilor buni au plecat in robia tarilor straine, macar sunt remunerati material cit de cit pentru sa-si duca o viata demna de trai.
 • 0 (2)
  nu merge vorba de acei copii pina la urma da de felul cum se rezolva una sau alta problema ivita din rindurile populatiei de rind !! iata chiar aici priviti cum pressa lucreaza !!! Maia sandu a iesit basma curata ! asta a fost sensul mesajului ! insa nu avem nicio inregistrare video de la acele convorbiri ! nu avem nici poze !! nu avem intebari usturatoare puse de prssa libera guvernantilor ! avem ceea ce vrea guvernul sa aiba ! liniste si dispretuirea sau compromiterea criticelor in adresa lor !!
 • 0 (0)
  Ok deci am citit articolul dat si majoritatea comentariilor. Ce pot sa zic..sunt de acord ca generatia de astazi nu invata, desi sunt si EXCEPTII oameni buni!!! Iar aceste exceptii nu sunt remunerate, asadar de ce cei care invata rau sau nu invata deloc trebuie pedepsiti iar cei ce invata nu sunt evaluati corect? Unde este dreptatea? de ce in Republica Moldova nu este egalitate, solidaritate, adevar, dreptate?

  Sunt cetățean activ

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA