ora: 19:17, 07 mai 2015 38053

(video) Directorul CNA „face praf” raportul Kroll: Noi aveam mai multă informație


Video se incarcă ...
(video) Directorul CNA „face praf” raportul Kroll: Noi aveam mai multă informație
Foto: UNIMEDIA

Directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, „a făcut praf” astăzi raportul companiei Kroll. Șeful CNA spune că instituția pe care o conduce deținea mult mai multă informație decât cea prezentată în raportul care costă aproximativ 300 de mii de euro.   

Declarațiile au fost făcute în plenul Parlamentului, în timpul prezentării informațiilor cu privire la jaful de la cele trei instituții financiare. 

„Noi știam mult mai multe date decât cele prezentate din raportul Kroll și încă demult. Rapoarte de genul Kroll sunt pentru beletristică și deranjuri sociale”, a declarat Chetraru.

Deputatul PLDM, Maria Ciobanu, l-a întrebat pe șeful de la CNA, dacă guvernatorul BNM nu ar trebui demis, având în vedere că raportul Kroll este atât de „trist”.

„Dacă raportul este așa de trist, de ce am solicitat acest raport. Nu trebuie demis Drăguțanu?”, a întrebat Ciobanu.

„Eu nu pot să dau calificative. Eu știu că a fost o intenție bună. Așteptările au fost mult mai mari. Noi trebuie să punem accent nu pe eventuale expertize din afară, ci pe experți naționali. Va fi un proces dificil. Vom avea procese cu atragerea statului. În spate stau concerne cu renume, care ar putea să ne atragă ulterior în procese. Trebuie să avem o abordare pragmatică”, a declarat Chetraru. 

La care, guvernatorul BNM a intervenit pentru a spune că scopul contractării companiei Kroll este de a recupera banii.

„Scopul contractării Kroll nu a fost de a genera probe pentru instanță, ci pentru a pregăti terenul pentru faza detaliată de investigație și de recuperare. De acord că CNA poate porni procesul de recuperare. Renumele și reputația companiei Kroll, ne impune să fim mai atenți când dăm calificative, a declarat Drăguțanu.

Și președintele Parlamentului a intervenit pentru a menționa că această companie a fost contractată tinându-se cont și de recomandările partenerilor externi.

„Au fost și recomandări externe să se contracteze o companie externă”, a subliniat Candu.

Știrea se actualizează.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (5)
  bun...tragem linia si adunam dupa Leanca...ce a ramas...aeroportul dat la rusi, bancile fara un miliard in valuta forte, gazoductul care merge si nu prea ca nu are inca legatura la chisinau...toate astea adunate pun clar moldova pe directia moscova si nu pe directia europeana
  pana la urma poate a avut dreptate basescu...leanca a fost 'diplomat' in ambasada rusa la bucuresti...iar la 'diplomatii' astia nu cred ca e mare greseala daca le zici direct kgbisti
  • -1 (5)
   Eu chiar am privit sedinta Parlamentului si nu am vazut asa ceva, cred ca sunt interpretate gresit cuvintele lui, el a confirmat ca acest raport Kroll a fost unul necesar.
   • -1 (3)
    Nu ma mir sa vad asa ceva , presa noatra e deprinsa sa toarne zoie in cap la toti pentru a atrage cititori, insa in cazul acesta chiar nu era cazul sa murdareasca numele unei companii de talie internationala...
    • 0 (0)
     Dacă au avut mai multe informații, atunci de ce nimic nu au întreprins??? Unica variantă care îmi vine în cap este că Plahotniuc nu i-a permis. El trebuie închis la dubă împreună cu omologul său Filat. Deajuns, ne-au furat, ne-au trădat, acum e timpul să facem dreptate.

     Sunt cetățean activ
 • 0 (4)
  Directorul CNA „face praf” raportul Kroll?
  Presa din RM, uneori chiar va jucati de jurnalismul.
  Va rog, nu faceti KANKAN din stiri serioase!

  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  Așa. CNA cunoaște demult informația despre shor, iar shor era chemat doar la consultații la cna. În schimb, odată ce a fost publicat raportul Kroll, shor deja stă în arest la domiciliu. Dacă știați mai multe, de ce nu acționați?
  • +2 (2)
   Shor probabil ca era chemat la cafea la CNA. Poate chiar si la vreun ceai cu biscuiti.
   -
   De parca nu cunosti ca in Maldova justitia se aplica doar acelor saraci si fara relatii de rubedenie cu deputatii si ceilalti mari corupti.
 • +4 (4)
  Si daca CNA are mul tmai multa informatie, dece nu a urmat arestari?? dece nu se intorc banii??
 • +1 (1)
  Daca CNA a avut informative si nu a reactionat ei sunt calificati ca "complici" ai crimei savirsite !!! Chetraru sa fie cercetat penal, de ce avind obligatiuni anticrime nu a reactionat avind info mai mult si din timp ? ARE Chetraru indatoriri de serviciu ? Si sunt convins ca acea info ce el se lauda ca o are era suficienta pentru a incepe investigatii in momentul oportun nu astazi sa vina cu declaratii imbecile ".... ved-am ca se fura dar taceam ca chirtita pentru ca sunt in papa-lapte fricos si nu ma-am implicat caci hotii erau groaznici! Am fotoliu , sunt platit, ca sa ma implic?
 • +1 (1)
  niste boi cu cravate,daca ar fi numai sor vinovat ,repede l-ati arunca multimii sa-l devoreze bla,bla,bla

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA