Directorul CNA, Viorel Chetraru, va fi înlocuit de PLDM

Centrul Național Anticorupție a trecut din nou în subordinea Guvernului. O decizia în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de ieri, 3 mai, a Parlamentului, la propunerea liberal-democraților, cu votul deputaților din fracțiunea PLDM și PCRM, relatează UNIMEDIA.

De asemenea, a fost modificată procedura de numire și revocare din funcție a directorului CNA. Acesta va fi numit în funcție de președintele țării, la propunerea primului-ministru, pe un termen de 4 ani. Totodată, șeful de la CNA poate fi revocat din funcție de către președinte, la propunerea primului-ministru.
Directorul CNA, Viorel Chetraru, va fi înlocuit de PLDM
Viorel Chetraru, director CNA (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Liberal-democratul Valeriu Streleț a precizat pentru UNIMEDIA că cel mai probabil, după sărbătorile de Paști, va fi numit noul conducător al Centrului Anticorupție.

Aceste modificări au fost calificate de PD și PL drept încercări ale PLDM-ului de a-și realiza interesele de partid. „S-a terminat cu independența și autonomia în activitatea Centrului, ideea de bază pe care am investit-o de la bun început. CNA-ul, ca parte componentă a Guvernului, devine un instrument de presiune politică. Cred că lucrurile se mișcă spre alegeri anticipate. PLDM nu în zadar au venit cu aceste modificări. Au teamă fiindcă au comis încălcări și crime, au teamă să nu fie scoși în vileag și să poarte răspundere. În contextul alegerilor anticipate și campaniei electorale, ei încearcă pe această cale să-și lustruiască imaginea”, a declarat Marian Lupu în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV.

Aceleași gânduri au fost împărtășite și de liderul PL pe blogul personal. „S-a terminat cu lupta împotriva corupţiei, pentru că CNA a fost trecut în subordinea Guvernului, ca să claseze toate dosarele miniştrilor penali ai PLDM, inclusiv posibilitatea de a deschide un dosar penal ex-prim-ministrului pentru, posibil, trafic de influenţă şi abuz de putere, cu referinţă la cazul convorbirilor telefonice interceptate în dosarul Vicol”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Totodată, ieri a fost anulat votul privind numirea lui Corneliu Gurin în funcția de Procuror General, iar instituția urmează să fie condusă din nou de procurorul interimar Andrei Pântea.

„Știți de ce a fost decapitată Procuratura Generală? Ei s-au asigurat înainte de alegeri anticipate, că vor reuși să se spele de dosare. Cei de la PLDM vor protecție politică”, a adăugat liderul PD.

UNIMEDIA precizează că Partidul Liberal Democrat și Partidul Comuniștilor au votat în cadrul ședinței de ieri a Legislativului, în ambele lecturi, mai multe proiecte, printre care și inițiativele cu privire la modificarea Legii cu privire la Guvern, a Codului Electoral, dar și a Legii cu privire la Curtea Constituțională. Astfel, liberal democrații încearcă să redobândească din terenul pierdut în cadrul negocierilor cu PD, iar comuniștii să-și pregătească terenul înainte de alegeri.

Vineri, liberal-democrații au votat alături de comuniști și au întors pe dos mai multe legi care anterior au fost votate cu votul PLDM-PD.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub