ora: 12:25, 04 mai 2013 15114 61 Autor: Cristina Buzovschi

Directorul CNA, Viorel Chetraru, va fi înlocuit de PLDM


Directorul CNA, Viorel Chetraru, va fi înlocuit de PLDM
Viorel Chetraru, director CNA
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Centrul Național Anticorupție a trecut din nou în subordinea Guvernului. O decizia în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de ieri, 3 mai, a Parlamentului, la propunerea liberal-democraților, cu votul deputaților din fracțiunea PLDM și PCRM, relatează UNIMEDIA.

De asemenea, a fost modificată procedura de numire și revocare din funcție a directorului CNA. Acesta va fi numit în funcție de președintele țării, la propunerea primului-ministru, pe un termen de 4 ani. Totodată, șeful de la CNA poate fi revocat din funcție de către președinte, la propunerea primului-ministru.

Liberal-democratul Valeriu Streleț a precizat pentru UNIMEDIA că cel mai probabil, după sărbătorile de Paști, va fi numit noul conducător al Centrului Anticorupție.

Aceste modificări au fost calificate de PD și PL drept încercări ale PLDM-ului de a-și realiza interesele de partid. „S-a terminat cu independența și autonomia în activitatea Centrului, ideea de bază pe care am investit-o de la bun început. CNA-ul, ca parte componentă a Guvernului, devine un instrument de presiune politică. Cred că lucrurile se mișcă spre alegeri anticipate. PLDM nu în zadar au venit cu aceste modificări. Au teamă fiindcă au comis încălcări și crime, au teamă să nu fie scoși în vileag și să poarte răspundere. În contextul alegerilor anticipate și campaniei electorale, ei încearcă pe această cale să-și lustruiască imaginea”, a declarat Marian Lupu în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV.

Aceleași gânduri au fost împărtășite și de liderul PL pe blogul personal. „S-a terminat cu lupta împotriva corupţiei, pentru că CNA a fost trecut în subordinea Guvernului, ca să claseze toate dosarele miniştrilor penali ai PLDM, inclusiv posibilitatea de a deschide un dosar penal ex-prim-ministrului pentru, posibil, trafic de influenţă şi abuz de putere, cu referinţă la cazul convorbirilor telefonice interceptate în dosarul Vicol”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Totodată, ieri a fost anulat votul privind numirea lui Corneliu Gurin în funcția de Procuror General, iar instituția urmează să fie condusă din nou de procurorul interimar Andrei Pântea.

„Știți de ce a fost decapitată Procuratura Generală? Ei s-au asigurat înainte de alegeri anticipate, că vor reuși să se spele de dosare. Cei de la PLDM vor protecție politică”, a adăugat liderul PD.

UNIMEDIA precizează că Partidul Liberal Democrat și Partidul Comuniștilor au votat în cadrul ședinței de ieri a Legislativului, în ambele lecturi, mai multe proiecte, printre care și inițiativele cu privire la modificarea Legii cu privire la Guvern, a Codului Electoral, dar și a Legii cu privire la Curtea Constituțională. Astfel, liberal democrații încearcă să redobândească din terenul pierdut în cadrul negocierilor cu PD, iar comuniștii să-și pregătească terenul înainte de alegeri.

Vineri, liberal-democrații au votat alături de comuniști și au întors pe dos mai multe legi care anterior au fost votate cu votul PLDM-PD.

Comentarii (61)
 • +5 (11)
  Să înceapă show-ul :D
  • +6 (14)
   Inițial, cînd a fost fondat CCCEC, el era numit centru de combatere a businessului, stînd în spatele multor porcării și deposedări de proprietăți ale unor businessmani incomozi. Apoi, centru de combatere a opoziției. După reformă, el cu mîndrie poartă numele de Centru de combatere a PLDM.
   • +11 (15)
    Practic, tot activismul și show-ul mediatic prezentat de Chetraru și Zumbreanu, trezește un dezgust. Se vede de la o poștă, că cel care anterior declara, că este supus presiunilor politice, că nu o dată a spus minciuni grave, că a fost promovat la conducerea centrului de PDM, că este impus să execute comenzi politice – continuă activitatea prodigioasă în aceeași formulă. Adică, execută comenzi politice, minte, instrumentează dosare politice la comanda din hotelul Codru.
    • +10 (14)
     CNA este instrumentul principal al lui Plahotniuc de atac și acaparare a businessului, așa acest așa-numit “businessman Plahotniuc” a furat multe afaceri și s-a împroprietărit cu averi fabuloase (hoteluri, bănci, televiziuni, imobile), așa continuă și astăzi. Iată de unde sunt acele bogății, de care Plahotniuc se lăuda la propriile canale de televiziune (de exemplu, “Prime” sau “TVR1/2 Plus”), tot așa furate anterior de la proprietarii legali, de asemenea prin implicarea CNA.
     • +3 (3)
      Ups..
      ---
      - Care-i cea mai periculoasa expresie a unui fizician nuclear ?
      - Ups..
      • +3 (11)
       Este una din cele mai gindite actiuni din ultima perioada. Chetraru punea piedici tuturor celor care-i incurcau lui PLAHOTNIUC!
       Deschidea dosare, ameninta, omora. Ce vi se pare, de ce in oficiul lui Plahotniuc, la Hotelul Codru, furat si acesta, sint blancuri pentru scrisori de la CNA? Chetraru doar le semna!!!
       • +3 (11)
        Doar astfel mai putem spera ca adevarul va triumfa! Cu Chetraru in fruntea acestui centru procentul coruptiei doar crestea!
        • +4 (12)
         Insa Chetraru nu trebuie doar inlocuit, trebuie INCHIS, sa raspunda in fata legii ca un cetatean de rind. Ne-am saturat cu totii cred de amenintarile tipilor de la CNA, uitati-va ce mutra de criminal are. Deschidea dosare pe numele celor care erau inscrisi in comanda de la Plahotniuc. Straniu sau nu, mult prea multe evenimente/actiuni, au demonstrat ca CNA este organul ce se subordoneaza lui Plahotniuc!
         • +4 (12)
          De unde putem noi obtine dreptate cind un asemenea centru, care ar trebui sa fie APOLITIC, TRANSPARENT, se subordoneaza unui criminal, unui hot - PLAHOTNIUC ?
  • +4 (8)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +6 (10)
  kak horosho,prekrasnaia varvara ... kak horosho , kak horosho
  • +2 (14)
   Show de dragul Showului.
   In Realitate Filat o aparut in arena Politica in PDul lui Diacov pe timpul lui Lucinschii.
   Asa ca ping-pongul CNA tie, CNA mie e doar un TEATRU intre PLDM si PD, care in Realiate au Interese Comune...
   • +6 (12)
    Interesele lor nu sunt comune, pentru ca sunt 2 grupari mafiote rivale. Cel, care detine CNA - insfaca toata kapika din tara si face "balul".
    • +5 (9)
     Stimate testings, nu m-am exprimat pina la urma.
     Este clar ca nu au un Obsheag comun, dar Interesele sint Comune, adica.
     Moldova cu Saracie, Saracie pina la Capat. Fiecare fura cum poate.
     Toate 4 partide PCRM, PLDM, PL, PD au demonstrat cu Lux de Amanute ca sint INDIFERENTI fata de Viitorul Moldovei.
 • +11 (15)
  Sarmanu' Ploha, a ramas fara porcuror general, acum ramine si fara valetul sau indragit - domnul Chetraru. Acum ramine de asteptat aparitia in public a dosarelor lui Plahotniuc. Pregatiti pop-corn-ul!
 • +9 (11)
  Felicitarea lui Chetraru in ziua de nastere a lui Filat:
  „Să ştiţi că aveţi în spate o echipă de băieţi buni care, dacă va trebui, o să dea la bot la toată lumea”.
  • +3 (3)
   "„Știți de ce a fost decapitată Procuratura Generală? Ei s-au asigurat înainte de alegeri anticipate, că vor reuși să se spele de dosare. Cei de la PLDM vor protecție politică”, a adăugat liderul PD." de parca plohatniuc si-o luat-o ca sa faca dreptate dupa 7 aprilie!?
 • +10 (16)
  Pe aceasta mizerie de Chetrar trebue de nimicit si la puscarie............
 • +9 (13)
  [GALERIE FOTO] Viorel Chetraru şi-a cumpărat casă de milioane de la… soacră
  http://www.zdg.md/investigatii/galerie-foto-viorel-chetraru-si-a-cumparat-casa-de-milioane-de-la-soacra
 • +9 (13)
  Nu numai ca de schimbat da si de intrebat cu ce bani si-a construit castelul. Da nu numai borfasul asta da tot lantul, ca mare sektet nui se stie cine a luat kapika acuma de zdruncinat si bagati la racoare ca sa cam incalzit timpul afara si sa nu li se faca rau.
  • +6 (10)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +11 (15)
  Limuzinele parcate in fata cladirii CNA, demonstreaza, ca aceasta organiztie nu combate coruptia, ci este insesi coruptia intruchipata.
 • +8 (14)
  sa vedem cum dosarul Chetraru si averea lui ajunge la CNA
  • +4 (10)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • -4 (16)
  vati gasit aici numai lingai de-ai lui Filat. comentati dragilor, sustinetil, dar intelegeti ca Filat a pierdut urmatoarele alegeri? Cum pot avea incredere acum oamenii in contrabandisti si mafioti? Vor merge toti sa voteze cu comunistii. stiti ce fac acum muuuulte mii de tineri care au mai ramas in tara? se gandesc in care tara sa plece cu prima occazie.....halal de asha viata de rahat cu politicieni mizerabili
  • +3 (7)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (8)
    adica Filat nu o largito destul, da? :)))
 • -4 (10)
  Stimata UNIMEDIA va rog macar de sfintele sarbatori de pasti sa mai puneti si alte stiri inafara de politica fiti oameni mai aratati ceva de la Ierusalim un reportaj de acolo sau de la vreo manastire lasati odata politica asta murdara macar de sarbatori VA ROG MULT
 • +4 (14)
  Exact ca in poveste: A avut ploha totul in maini si putea guverna linistit, dar nu, omul a vrut mai multe, mult ma multe si iata, a pierdut procurorul, pierde CNA, va pierde televiziunile, bancile si hotelele, ajungand pana la urma la covata de lemn! Chetraru a comis crime in acest post si alaturi de ploho tre sa stea puscarie si nu plangeti pentru ei, drumul spre UE nu se inchide, daca lupu nu mai e!
 • +7 (11)
  chetraru acum se ocupa cu arsul actelor comprositatoare si cu transferarea banilor peste hotare, da si cu tranferarea proprietatii acaparate in 2 ani pe numele neamurilor indepartate
 • +6 (12)
  În sfîrșit Moldova scapa de soldații mafiei lui plahatniuc chetraru si zumbreanu /Generali corupti si papuși docile ale păpușarului.Vom sarbatori cu d-l Mocanu jos mafia lui plahatniuc/
  • -5 (11)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Vei serba: Sus Mafia lui Filat !
  • +1 (1)
   scapa de-a lui Plahotniuc si te calaresc cei a lui Filat!
   ----------
   Traiasca nebunia euforica!
 • +7 (9)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +4 (6)
  Aista la multsi lio baut siingele
 • +3 (3)
  Si dupa alegeri anticipate, dar ele sunt inevitabile, comunistii care vor avea majoritatea o sa le multumesca pentru asa legi si PLDMistilor si PListelor si PDistelor si la toti sustinatorii si asa zisii formatori de opinii. Multumirile li se vor aplica in toate figurile geometrice si in stricta corespundere cu Kamasutra, ca numaii ia na fost votata si revotata, aprobata si anulata de alesii nostri. Domni democrati facetiva rezerve de uleiuri vedgetale nu de alta ca Voronin va va mingia pe uscat in stricta corespundere cu lega antidiscriminarii iar pe urma va va corecta glasurile cu secera sau ciocanul la alegere ca asa se cuvine in democratie:):):)
  • +5 (5)
   daca o sa dormim acasa in ziua alegerilor sigur ca o sa aiba majoritate in parlament ) poate nu absoluta dar vor fi mai mult ca liberalii ))) e treaba voastra pina la urma unde va irositi voturile, le dati mafiotilor sau avantiuristilor
 • +3 (7)
  Nu va faceți griji. Europa latră puțin ei în Moldova scapă de Plahotniuc care i a futut pe toți și situația asta sa ajuns asa din cauza lui O sa meargă Leanca în Europa o sa explice tot. intre timp cc este schimbat ei vor abroga legea care poate demite Cc ul dar deja nu vor fi jigodii în CC Europa va lauda revenirea Moldovei la parcursul european și gata.
  Ce asa săriți dacă EU arata cu degetul? A arătat cu degetul și când CC a luat decizia politica. Cui i a fost în pula?
  Ce credeți ca politicienii Europei subt m-ai deștepți? Tot vă fi bine

  Sunt cetățean activ
 • +3 (11)
  CNA - Coza Nostra Acolita! Iar inamovibilul terminator C'hiatra, cel care parea ca-i beleste pe toti, a belit-o! Hai, ciocu'mic! Daca (sa dea Domnul) se va ajunge la un "proces" Plahoitniuk, in urma dovezilor incontestabile (care sunt destule), va trebui sa fie invinuit si Chetraru, si Zumbreanu, si Lupu, si Ghimpu, si Salaru, si toti judecatorii care au dat sentinte pe spaga. Apoi, judecati de tribunal. Asa va inceta aceasta hemoragie. Hai, la parnaie! despre mort - numai de bine, cu scuipaturile de rigoare.
  • +3 (9)
   numai pe Filat nu-l atingeti va rog ca el e curat ca lacrima. el numai bine a facut si vrea sa faca in continuare. toti sa infunde puscariile si ospiciile
 • +4 (6)
  vlasti meniaetsa hai sa vedem ce o sa faceti si de data asta daca nu faceti ordine sami bag atunci piciorul in tara asta de bulangii ca mam zaibit deacu. sa fie trasi toti la raspundere si hotii astea a lui plakotniuk sa plece la puscarie
 • +4 (6)
  noi muncim ca nebunii si nu ne ajung bani de mincare dar hotii astea au castele furate din munca oamenilor si se socot de succes rachetii
 • +2 (8)
  Am votat PL_însă în acest caz susţin PLDM_fiind că cu cît mai departe cu atît mai mult mă conving că Ghimpu este în buzunarul lui Plohotniuc chear apărîndul creind un scut în jurul acestui hoţ_nemaivorbind de Lupu şi Diacov. Păi şi ce fac acum Plohotniuc şi consultantul său Zubic ? dar ce face fostul lingău-subaltern al lui Papuc şi Zubic şi actualul subaltern al lui Plohotniuc V.Chetraru ? -oameni buni nu vă bateţi joc de ei că sărmanii nu au făcut nimic "RĂU" acestui popor--au făcut numai "BINE" jumătate din puşcării sunt pline cu oameni nevinovaţi-datorită lor şi judecătorilor corupţi pînăn măduvă-
 • 0 (8)
  Ba din contra Ghimpu a demonstrat că nu este în niciun buzunar, pe când Filat de dragul puterii era gata să-i pupe și papucii lui Plahotniuc.

  Sunt cetățean activ
 • +5 (5)
  La duba cu el!!!
 • +3 (3)
  revolutia de catifea a demarat
 • +3 (7)
  laso ma mai moale cu ghmpul tau a furat in 3 zile la deszapezirea orasului 7 milioane lei fa niste calcule prostalanule cu 7 milioane deszapezea si imprastia nisip pe toata republika si mai raminea dar troleibusele la bani care au dat pe ele cumparau autobuze neoplan mai uitativa la preturi ce parca traiti pe luna
 • +3 (7)
  Afară javra....să vedem ce-i acolo cu delapidările de sute de milioane de la Metalferos..
 • +1 (5)
  Doar imbecili primitivi ca tine știu să înjure. Nici nu e de mirare vorbești ca și stăpânul tău Filat.

  Sunt cetățean activ
 • +2 (8)
  Seful FISC-ului a scapat.
  traiasca coruptia promovata de FILAT.
  • +4 (4)
   in toti anii de activitate a CNA(CCCEC) am auzit cumva de vre-un proces rasunator,de rezonanta? Eu tin minte doar arestul vice-directorului "Victoriabanca" si atit! Si unde a ajuns aceasta banca? Toti sefii de sectii ce lucreaza sau au lòucrat la CNA sunt MILLIONARI in euro! Pe cand oamenii de afaceri e vai de capul lor,pina aduni sa faci leafa la lucratori,sa achiti taxe,etc., N-am nici o mila de Vicol da de Chetraru nici atita!...
  • +3 (5)
   Șeful fiscului poate să stea și la dubală pițin că nu i-ar strica. Și alte dosare deschise miniștrilor ar trebui trimise în judecată, oricum acolo nu sunt delapidări de bani sau prejudicii aduse statului. Așa huer-buer, unu cu trafic de influență, altul că putea aduce prejudiciu...dosare subte din deget.
   Iată să ajungem acuma la Metalferos, la BEM, la Moldtelecom dar și la atacurile raider să vedem cine lea zămîslit. Paște fericit...dom. Plahotniuc, că următorul ar trebui să-l faci după gratii.
 • -2 (8)
  Trăiască Filat regele contrabandei și corupției
 • +2 (6)
  "Sila na mila" cum spune rusu, o sa scoata o 6stiorca a PDului si o sa pui una al PLDMului
  • +5 (5)
   Păi cel puțin cunoaștem că este șestiorca PD-ului, dacă va fi următorul al PLDM-ului urmează de văzut.
 • +3 (3)
  toata justitia noastra cu fel de fel de centre au saracit poporul pentru averi si case lucsoasesi l-au fugarit sa munceasca pentru alte popoare ,dar putea fi alfel si case de construit si tara ,casa noastra comuna sa devina o Elvetie.Sunt convins ca acest lucru poate sa-l faca citva nemti trimisi de Angela Merkel la procuratura si ministere.
 • +5 (5)
  M.ZaLupu: "...Au teamă fiindcă au comis încălcări și crime" ?
  Mda, la vanatoare in padurea domneasca nu era nici un lup, in scimb erau doar mistreti pd-isti si pl-isti !
  • -2 (4)
   Se poate de crezut că cei pldmiști pescuiau pește pe alături.Toți au fost.
 • 0 (0)
  Se vede de la o posta, ca si unii, si altii comit greseli cu lopata. Oricum,eu socot, ca ceea ce si-a permis Filat la telefon cu subalternii sai, sunt niste greseli de stil. Degeaba Ghimpu se straduie sa dovedeasca contrariul, trafic de influienta, erodare a democratiei... Filat poate fi blamat pentru aceasta, dar nu judecat, pentru ca el n-a prejudiciat nici legea, nici statul, dar iata daca privim spre oponentii sai (stim noi cine), aici lucrurile devin grave. Despre Vlad P. s-a mai vorbit si lumea stie ce-l asteapta, dar iata in privinta lui Chetraru, Zumbreanu, Donciu, Ghimpu etc., care fac coada la TV-uri si striga caraul!, asi vrea sa adresezi justitiei (CNA fara Chetraru) cateva intrebari> de unde si pe ce cont valetii acestea si-au ridicat proprietati de milioane? De ce n-au vorbit nimic pana acum despre afacerile dubioase ale lui Plahotniuc si n-au pornit barm vre-o ancheta asa de ochii lumii? Cu ce drept au folosit si folsesc ei autoritatea CNA pe rol de servitute?

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA