Din nou la Moscova: Igor Dodon va merge pe 9 mai la parada din Piața Roșie

Președintele Igor Dodon va merge pe 9 mai la parada din Piața Roșie de la Moscova. Despre aceasta a anunțat  șeful statului pe pagina sa de Facebook, unde mai spune că va fi însoțit de un grup de veterani din al II-lea Război Mondial.

Foto: UNIMEDIA

„Am confirmat participarea mea la evenimentele dedicate Marii Victorii care se vor desfășura în Piața Roșie. Menționez că acest lucru are loc pentru prima dată în ultimii 10 ani”, a scris Dodon în postarea sa.

Anunțul a fost făcut după ce Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

„L-am informat pe domnul ambasador despre rezultatele ședinței Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice de la Bișkek și decizia de principiul de acordare a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Am avut un schimb de opinii referitor la inițiativa privind implementarea sistemul mixt de vot în Republica Moldova și, având în vedere experiența vastă de aplicare a sistemului mixt electoral din Federația Rusă, am solicitat un schimb de experiență în acest sens”, a mai scris Igor Dodon.

Precizăm că șeful statului a propus marți cu un proiect de alternativă inițiativei PDM. Igor Dodon propune implementarea sistemul electoral mixt pentru Moldova. Astfel, 51 de deputați să fie aleși pe listă de partid, iar restul pe liste din circumscripții. Totodată, președintele țării dorește ca o pătrime dintre deputați să fie din Transnistria și diasporă.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.