ora: 10:44, 28 feb 2013 3385

Diferențe de opinii în PD. Diacov: „Liderii AIE trebuie să revină la dialog”


Diferențe de opinii în PD. Diacov: „Liderii AIE trebuie să revină la dialog”
PD, scindat
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
„Marian Lupu insista pe varianta „zero” din cauza că colegii de la PLDM nu a spus că a renunţat la ideea de a părăsi acordul Alianţei. Dacă acea declaraţie este nulă şi este anulată, atunci sigur nu sunt motive de a respinge chemarea la un dialog”. De această părere este președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, ai cărui opinii diferă de cela ale liderului formațiunii, notează UNIMEDIA.

Diacov a menționat că în Parlament se configurează o tentativă de înaintare a moțiunii de cenzură Guvernului. „Se discută. Şi după aceea partidele, fracţiunile parlamentare, deputaţii, participă la vot sau nu participă la vot”, a menționat Diacov într-un interviu pentru radio Europa Liberă. Democratul a precizat că nu este implicat în acest proces de colectare a semnăturilor și că el nu va semna. „Trebuie de aşezat la masă şi de discutat să vedem ce face în continuare. Eu nu vreau să o iau înainte să fac prognoze”, a mai spus acesta.

Dumitru Diacov consideră că potenţialul Alianţei nu a fost epuizat. „Suntem capabili să găsim nişte seminţe raţionale, pentru a duce la capăt ceea ce am început. Dar sigur că Alianţa în formula ceea care era, starea ceea de spirit care era nu poate să se repete. Trebuie să fie o înţelegere foarte clară cum lucrăm mai departe”, a conchis sursa citată.

UNIMEDIA precizează că ieri seara, prim-ministrul Vlad Filat, președintele PLDM, a declarat că este dispus să facă doi pași înapoi și să revină la vechiul Acord AIE, dar cu condiția ca aceasta să fie modificat. De asemenea, premierul susține că atât timp cât partidele politice constituante ale Alianței se află la guvernare, atât timp AIE există.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -5 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Sustinem initiativa d.Lupu.Curaj.
  • +3 (5)
   Clar cu tine, in PD nu a fost niciodata ordine! Este un partid bazat pe. bani!
   • +2 (4)
    Diacov inca mai are gargauni in cap spre deosebire de Lupu carui i s-a intunecat ratiunea de rubla lui Plahotniuc. Cel putin, Diacov constientizeaza faptul ca demiterea Guvernului va duce RM in alegeri anticipate si cel mai probabil va provoca o criza politica adinca.
    • +2 (4)
     In PD nu Diacov sau Lupu ia decizii, ci oligarhul Plahotniuc. Asadar, dorinta cea mare a lui Plahotniuc este de al da jos pe Filat. Pe Ploha nu-l intereseaza viitorul acestei tari, ci doar interesele sale meschine.
     • +1 (3)
      Show politic.
      Strategii de lunga durata asta a facut PCRM.
      ACelasi LUpu , Plahotniuc, Dodon, Sirbu, Greceanii, Misin, au fost sunt si vor ramine oameni de incredere a lui Voronion si Partidului comunist.
      PD+PCRM+neafiliatii o sa voteze pentru demiterea Guvernului.
      Si asta era stiut de la bun inceput ca asa si va fi, liberalii n-au ici-o o valoare ei si asa sau vindut lui Plaha o sa se abtina nu pentru ceea ca sa nu bata la ochi ca sau vindut si ei.
      PD si Partidul socialistilor a fost creat tot de catre Comunisti ca sa treca toti incetul cu incetul din PCRM in socialisti in democrati.
      • +1 (3)
       Asa si-au protejat ei banii, asa si-au facut strategii de lunga durata, ca sa ramina la guvernare , caci ei au inteles foarte bine ca PCRM nu e vesnik si Voronin la fel.
       Si toti alde ribeata plaha, bidon, lupu tot mai sunt oamenii de incredere a lui vornin .
       Show.. iata cum putem numi aceasta situatie.
       Se duce tara de ripa , unica scapare a noastra esste PLDM si FIlat .
       • +2 (4)
        Daca va fi inlaturat de la guvernare PLDM si Filat tara noastra nu mai are viitor, cel putin in urmatorii 20 de ani.
        Am facut pasi mari pentru semnarea acordurilor cu UE, datorita D-lui Filat.
        Si daca va fi demis Filat, nu se va mai semna nimik in viitorul apropiat, si iata asa ceea ce am asteptat 20 de ani, am stat pe loc in toti acesti 20 de ani, sa reusit in 3 ani multe, am facut pasi foarte mari si ni-am apropiat foarte aproape de UE, dar intr-o zi de catre nbiste mafioti si criminali toata munca se va duce pe apa simbetei.
        Mafiotul Nr.1 Plahotniuc ne duce tara de ripa asta este realitatea el si cu brigada sa, mai avind si o armata bine pregatita.
        • +2 (2)
         Se vede ca in PD nu a fost niciodata ordine. Defapt de unde sa fie ordine daca membrii sint doar niste tradator, un exemplu viu este Marian Lupu, a fost platit de Plahotniuc ca sa paraseasca rindurile PCRM, ca mai apoi sa ocupe rindurile PDM-ului, ca acum sa sa ajunga presedinte de partid. Este o schema foarte urita pentru cetateni, in PD lucrurile merg astfel, Plahotniuc este “Kosheliokul” partidului, iar Lupu “privighetoarea”. Din surse credibile am aflat ca Vlad Plahotniuc este o persoana care face totul singur, deci tot el ii scrie scenariile dupa care latra Lupu si ceilalti politicieni.
         • +2 (2)
          Din decembrie 2010, întreaga verticala a justiției din R.Moldova a trecut din incintele judecătorești, unde e și firesc să le fie locul, în hotelul Codru. Preluînd respectiv și metode, ca „în Codru”.
          • +2 (2)
           Cred ca domnul Diacov a luat o decizie corecta, insa a facut o mare greseala, in 2009, primindu-l pe Lupu si Plahotniuc in rindurile partidului, ca mai apoi acestia sa-si aduca toata mafia, ca acum sa prospere.
           La ce am ajuns? Ca sa avem o atmosfera ca in anii '90? Unde se amineninta toti, se vura, se omoara? - pai asta si-o doreste Plahotniuc, sa tensioneze spiritele si sa fure cit mai mult. Insa domnul Filat ii este o ca o bariera! Iata de ce acum vrea sa-l demita.
           MOTIVUL DIN CARE PLAHOTNIUC VREA ATIT DE TARE SA-L DEMITA PE FILAT ESTE CA FILAT NU-I DA VOIE SA FURE BANII STATULUI!!! SI IN GENERE SA FURE!
          • +1 (1)
           Sper ca domnul Diacov a inteles in ce rahat ne baga colegii sai de partid, si macar intr-o mica masura ii va opri!
          • +1 (1)
           In conducerea Republicii Moldova s-a incins o lupta politica foarte puternica, pe cind PD-ul a acuzat PLDM-ul ca a facut o coalitie pentru a-l demite pe Plahotniuc, acum, insasi PD-istii fac coalitie cu PCRM-ul ca sa demita guvernul!
           Iar comunistii isi scot folosul din asta...mda...le dam voie sa vie la putere inapoi, sau cum?
   • +1 (3)
    Diacov in comparatie cu Lupu, a observat foarte bine cat de grava situatia ar putea fi pentru ei daca cade acest guvern
 • -2 (10)
  Jos mafiea PLDM. SEFU la gunoi.
  • +2 (6)
   LA SCOALA, ANALFABETULE!!!!!!!!!!!!
   • -3 (7)
    Ionel, fii calm, ori ce, SEFU nu te-a renumerat ori nu ti-a facut plecerea?. Nu fa valuri in taz Ionel ,locul lingailor PLDMsti, in frunte cu SEFU e la gunoi.
    • +3 (3)
     Pro_X sau Pro_Plahotniuc, nu abera pe aici blegule, nimeni nu doreste o noua criza politica, doar comunistii, Plahotniuc si lingaii acestora.
     • -2 (6)
      Ionel fii calm, noi, cu SEFU , nu ca UE nu vedem nici odata, degraba si fara chiloti o sa raminem. Asa , ca din doua rele o alegem pe cea mai mica.
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Care-i probleme d-le Diacov? Aveti dumneavoastra careva tangente cu corupatorul de filat? Demisia este foarte oportuna pentru intrega tara!
 • -1 (1)
  Numai d-ul Deacov impreuna cu altii parlamentari din PD pot opri acesta neleguire de a vota motiunea de cenzura propusa in parlament.
  Acuma a sosit momentul si e cazul sa va afirmati ca presedintele de onoare al PD pentru integrarea in UE.
  D-zeu sa ne ajute!!!
 • 0 (0)
  DIACOV BATE RECORDUL!
  pina ce e unicul politician din RM care poate gasi limba comuna cu oricine si in orice conditii!
  de am avea mai multi ca el, ar fi mai rare crizele politice

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA