Diacov: Votarea preşedintelui Parlamentului, angajament pentru votarea Guvernului

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov nu exclude că votarea președintelui Parlamentului va constitui un angajament pentru votarea Guvernului. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru tribuna.md, notează UNIMEDIA.
Diacov: Votarea preşedintelui Parlamentului, angajament pentru votarea Guvernului
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Nu ştiu când vom avea un nou președinte al Parlamentului. S-a vorbit, este o temă care cred că o să apară pe ordinea de zi a Parlamentului într-un timp poate nu chiar îndepărtat, dar eu cred că este vorba de priorităţi. Iar acum prioritate o are discuţia asupra votării Guvernului. Şi nu exclud că şi votarea preşedintelui Parlamentului poate să intre în angajamentele reciproce legate de votarea Guvernului”, a declarat Diacov. 

În context, sursa nu a precizat dacă PD-ul este sau nu gata să susțină candidatura lui Iurie Leancă la funcția de prim-ministru.

„Eu am spus şi colegii au spus că suntem deschişi discuţiilor, trebuie să vedem care este oferta candidatului la funcţia de premier, ofertă în ceea ce priveşte actul de guvernare, programul de guvernare, paşii concreţi, ofertă de echipă. Toate aceste lucruri trebuiesc examinate, fiindcă cred că nici PLDM şi nici PD nu vrea să mai repete greşeala ca să votăm un Guvern şi după asta să continue această bătălie. Dacă se votează un nou Guvern, trebuie să avem certitudinea că lucrăm până la capăt. Dacă nu, atunci cinstit trebuie să mergem la alegeri anticipate”, a mai spus Diacov.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub