ora: 14:50, 23 mai 2012 6536
Autor: Dumitru Ciorici

Diacov vorbește despre condițiile PL și intențiile PD


Diacov vorbește despre condițiile PL și intențiile PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, spune că fracțiunea pe care o reprezintă va vota în Parlament pentru legea privind „refoma CCCEC” și „legea privind egalitatea de șanse”. 

În cadrul unei intervenții pentru UNIMEDIA, Diacov a spus că în contextul actual, liberalii, prin condiționările de a vota cele 2 legi, încearcă să obțină mai multe lucruri. Președintele de onoare al democraților spune că e vorba de „revotarea legii privind castrarea chimică, votarea legii care permite importul de mașini mai vechi de 7 ani pe teritoriul RM, dar și careva funcții”.

„Ei profită de situația creată pentru a solicita ceea ce în alte cazuri nu ar fi fost posibil”, a mai spus Dumitru Diacov pentru UNIMEDIA, lăsând să se înțeleagă că lista solicitărilor e mai lungă.

UNIMEDIA amintește că, duminică, liberalii au anunțat după o ședință la partid că vor condiționa votarea în Parlament a legii privind egalitatea de șanse și reforma CCCEC cu revotarea proiectului de lege privind castrarea chimică, legea privind importul de mașini mai vechi de 7 ani. „Este o contrabalanță. Noi ne gândim la unii, dar uităm de alții. Trebuie revotată această lege privind castrarea chimică, apoi reforma CCCEC. Noi trebuie să mergem cu problemele la pachet. Trebuie să rezolvăm problemele interne întâi de toate. Apoi mai vedem”, a spus Ghimpu atunci.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (15)
  Ce pot spune, bravo PD ca isi indeplineste promisiunile fata de cetateni si conlucreaza cu alatii, insa intradevar-ce fac PL-tii? Ce e cu aceasta atitudine iresponsabila a lor, ce urmaresc ei cu adevarat?
  • 0 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • -5 (11)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    ...si va deveni primul presedinte cu onoarea chimic castrata...
    • +2 (14)
     Bravo pentru PDM care-si indeplinesc obligatiile fata de alegatori si fata de institutiile europene. Respect pentru astfel de partid european, cu echipa profesionista, care nu uita sa comunice cu alegatorii si tine cont de parerea majoritatii cetatenilor.
  • -5 (17)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   PD-> partidul demagogilor...ce-au realizat ? doar atit ca i-au inminat economia in miinile lui Plohotniuk...bravo sa va faca DOMNUL aceeasi parte pe care o faci=eti voi poporului....

   P.S.Transmiteti-i lui Plohotniuk ca-n Iad conditionere nus,si nici conturi bancare...dar urit n-o sa-i fie caci o sa fie coleg de necaz cu multe cunostinte de a le sale
  • +3 (3)
   PL urmareste sa inchida sursa de finantare a regimului separatist de la Tiraspol, care revine din devamarile masinilor mai vechi de 7 ani si sa-si ia parghiile cuvenite in urma acordului de constituire a AIE-2, pe care PD nu doreste sa le cedeze. Nu prea inteleg cu ce e bravo PD, care detine control politic asupra PG si care nu se reformeaza si lucreaza in continuare la comanda lui plohis? Daca-ti place aceasta situatie, sa nu crezi ca le place tuturor. De exemplu, daca functia de procuror general ar fi fost propusa de PL si PG nu se reforma pana in prezent, ori cel putin nu se duceau pana la capat dosarele legate de 7 aprilie, atunci nu cred ca procurorul general mai ramanea in functie pana acum, ci demult era schimbat. PD e o mizerie plina de KGB-isti care nu au ce cauta in viata politica si merita exact atatea voturi cat a luat la 5 aprilie 2009.
   • -2 (4)
    interesanta logica :) tu vad ca esti foarte si foarte sceptica de ceea ce tine AIE si consens intre componentele acesteia, pare ca Ghimpu spunea ca nu tinde la nici o functie. Acum ce se primeste? Tot doar la functii se gindesc. Plus la toate in caz ca PG ii revenea lui PL oare asta ar insemnat depolitizare? Pare ca PG lui Urecheanu i-a revenit. Acum unde e el? La verzi..a cui e PG?
    • +4 (4)
     Se pare ca esti lipsit total de realitatea politica din R.Moldova. PG intr-adevar ia revenit AMN-ului, care la vandut contra 2 mln. de euro sau dolari lui Plohis. Pentru aceasta AMN a platit din plin. Iar dumitale se vede ca esti lipsit de logica complet, deoarece daca PG revenea verzilor, atunci Filat nu mai trambita ca doreste sa schimbe procurorul general, iar daca revenea Pl-ului, atunci evident ca Ghimpu nu mai cerea atat de insistent PG. Ineresant cantati atunci cand e vorba de parghii (functii): "unde-i depolitizarea", iar atunci cand e vorba de responsabilitati "noi suntem AIE si responsabilitatile sunt in egala masura". Nu prea inteleg cum ar putea PG sa se autoreformeze? Evident ca aceasta sarcina revine politicienilor si societatii civile, insa cum ar putea contribui PL la reformarea PG, daca parghiile sunt in manile hotului Nr.1 din Moldova. A guverna inseamna parghii, adica functii, deoarece nu poti contribui la reformarea statului din beciul cu vin.
     • 0 (0)
      Reformarea PG este in responsabilitatea mediului politic in primul rand, dar cum bine ai scris si societatea civila are o voce care trebuie sa se faca uazita.
      • 0 (0)
       In situatia cand opozitia din R.Moldova se ocupa cu altceva de cat cu ce ar trebui sa se ocupe in realitate, societatii civile ar trebui de acordat o atentie mai deosebita. Dreptul la initiativa legislativa o are in egala masura societatea civila, la fel ca si Parlamentul si Guvernul. Problema e alta, ca ONG care intradevar reprezinta societatea civila si care vin cu initiative legislative benefice intregii societati, practic nu prea avem, iar cele existente, majoritatea danseaza dupa cum le canta unele partide. Uneori mi se pare ca pe timpul guvernarii comuniste erau mai multe ONG ce criticau guvernarea, acum parca sau ascuns in pamant, de parca ar merge totul destul de bine si suntem deja in rai. Ar fi normal ca Guvernarea sa cunoasca greselile pe care le face, de altfel Filat iese cu raporturi in Parlament si ne vorbeste ca noi traim mai bine ca-n Europa, pentru ca asa i sa spus de la Statistica.
   • +3 (5)
    PD-ul merită aruncat la groapa deşeurilor comunisreâ.
    Nişte profitori şi vânzători de neam.
 • -7 (9)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (10)
  imi place mujiku asta de Diacov..merita sa fie in politica, stie ce face, ce tine de PDM bravo lor ca voteaza ambele legi, bravo ca pot veni cu consens si cel mai bravo ca il pot face acest consens anume ei in AIE.
  • +1 (1)
   Iti place in contextul legii egalitatii sanselor? Pentru ca ca (cacofonie intentionata) politician e...................da vezi mai bine ce a scris "caramitru" mai sus.
   • 0 (4)
    fiecare deja gindeste in masura sa de stricaciune :) tu nu cumva erai pe la mitingul printre "Gender Doc" :D
 • 0 (10)
  se declara ca Lupu ii eurosceptic, ca se reorientează spre moscova...dar din declarațiile D.Lupu și D.Diacov au confirmat că acești politicieni vin să-și îndeplinească angajamentele prind aspirațiile europene a RM...Bravo Diacov se vede că omul asta are experientă politcă și poate veni cu o soluție și mentine un echilibru chiar și în cadrul AIE.
 • +3 (7)
  Cind o sa dispara lingaul ista si bosorog pe linga toate din politica din Moldova ? Cind ? Mereu ai vindut oamenii si te-ai tinut doar defundul tau !!!
  • 0 (2)
   Piiddarii nu dispar..pot sa mai apara............
 • 0 (2)
  Si Diacov ce astepta de la PL? Sa mearga tot ca pe unt? Sa se puna PD in locul PL ;)
  PD si PLDM au functiile de baza shi le este intr-un loc de PL, cu toate ca exista document unde e specificat cine shi ce trebuie sa detsina. Ei se gandeau ca o sa fie tot struna dar iata ca sunt shi alte parghii de ai trezi la realitate.
  Bravo PL!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA