Diacov vorbește despre concurența din AIE. Ce împiedică partidele din alianță să acționeze ca o echipă?

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, vorbește despre concurența din Alianță. Potrivit lui, competiția din coaliție împiedică formațiunile din AIE să fie privite ca o singură echipă și se manifestă în diverse moduri: există tendința ca partidele tind să vină fiecare cu proiecte de legi proprii, sunt respinse proiectele de legi propuse de alte formațiuni politice, prim-ministrul operează remanieri printre reprezentanții PLDM pentru ca mai apoi să se ceară schimbarea și altor miniștri, exponenți ai altor formațiuni politice.

Drept exemplu pentru dublarea proiectelor de lege, democratul a vorbit despre inițiativele ce țin de lustrație parvenite mai întâi de la liberalii, mai apoi și de la liberal-democrații.
Diacov vorbește despre concurența din AIE. Ce împiedică partidele din alianță să acționeze ca o echipă?
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Este un exemplu de competiție faptul că fiecare vine cu proiectul propriu. Mai lipsește să venim și noi cu un proiect ca viața în Parlament să ne fie cu totul ușoară. Ar fi, deci, o chestiune deocheată dacă am înainta și noi un proiect, dar o să venim neapărat cu idei și propuneri pentru îmbunătățirea proiectului despre care se va decide să fie pus la bază”, a spus Diacov în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

Acesta a sugerat că PLDM încearcă să transforme în concurență și operarea remanierilor din Guvern. „Exact acesta este lucrul pe care nu vrem să-l facem. Poate altcineva dorește să existe competiție, îndemnându-ne să facem și noi remanieri. Eu cred că trebuie să fim priviți toți ca o singură echipă. Orice schimbare trebuie să se înscrie în dinamica și psihologia comună a echipei”, a accentuat sursa citată.

Totuși, Dumitru Diacov consideră că PLDM-ul a făcut corect că a făcut schimbări la Educație și Interne pentru că aceste ministere ar fi avut nevoie de schimbări. Însă, democratul consideră că în ministerele conduse de exponenți ai PD-ului situația nu este catastrofală.

„Dar, în principiu, ne gândim cum să facem să fie mai bine. Toți colegii noștri din alianță se gândesc la asta. Există nemulțumiri și a fi puțin nemulțumit este un lucru foarte sănătos. Fiecare sector poate fi mai eficient, îmbunătățit. Problema este că, dacă dorești să schimbi pe cineva, trebuie să ai la dispoziție altul mai bun… În orice caz, trebuie să discutăm despre aceasta cu colegii de alianță, cu primul ministru, fiindcă nu trebuie să facem surprize unul altuia. Nu vă putem însă spune deocamdată care va fi decizia”, a conchis reprezentantul conducerii PD.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub