ora: 11:09, 27 aug 2012 3076
Autor: Cristina Buzovschi

Diacov vorbește despre concurența din AIE. Ce împiedică partidele din alianță să acționeze ca o echipă?


Diacov vorbește despre concurența din AIE. Ce împiedică partidele din alianță să acționeze ca o echipă?
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, vorbește despre concurența din Alianță. Potrivit lui, competiția din coaliție împiedică formațiunile din AIE să fie privite ca o singură echipă și se manifestă în diverse moduri: există tendința ca partidele tind să vină fiecare cu proiecte de legi proprii, sunt respinse proiectele de legi propuse de alte formațiuni politice, prim-ministrul operează remanieri printre reprezentanții PLDM pentru ca mai apoi să se ceară schimbarea și altor miniștri, exponenți ai altor formațiuni politice.

Drept exemplu pentru dublarea proiectelor de lege, democratul a vorbit despre inițiativele ce țin de lustrație parvenite mai întâi de la liberalii, mai apoi și de la liberal-democrații.

„Este un exemplu de competiție faptul că fiecare vine cu proiectul propriu. Mai lipsește să venim și noi cu un proiect ca viața în Parlament să ne fie cu totul ușoară. Ar fi, deci, o chestiune deocheată dacă am înainta și noi un proiect, dar o să venim neapărat cu idei și propuneri pentru îmbunătățirea proiectului despre care se va decide să fie pus la bază”, a spus Diacov în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

Acesta a sugerat că PLDM încearcă să transforme în concurență și operarea remanierilor din Guvern. „Exact acesta este lucrul pe care nu vrem să-l facem. Poate altcineva dorește să existe competiție, îndemnându-ne să facem și noi remanieri. Eu cred că trebuie să fim priviți toți ca o singură echipă. Orice schimbare trebuie să se înscrie în dinamica și psihologia comună a echipei”, a accentuat sursa citată.

Totuși, Dumitru Diacov consideră că PLDM-ul a făcut corect că a făcut schimbări la Educație și Interne pentru că aceste ministere ar fi avut nevoie de schimbări. Însă, democratul consideră că în ministerele conduse de exponenți ai PD-ului situația nu este catastrofală.

„Dar, în principiu, ne gândim cum să facem să fie mai bine. Toți colegii noștri din alianță se gândesc la asta. Există nemulțumiri și a fi puțin nemulțumit este un lucru foarte sănătos. Fiecare sector poate fi mai eficient, îmbunătățit. Problema este că, dacă dorești să schimbi pe cineva, trebuie să ai la dispoziție altul mai bun… În orice caz, trebuie să discutăm despre aceasta cu colegii de alianță, cu primul ministru, fiindcă nu trebuie să facem surprize unul altuia. Nu vă putem însă spune deocamdată care va fi decizia”, a conchis reprezentantul conducerii PD.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (14)
  Cine, ca cine, dar când vorbeşte despre echipă Diacov îţi este greaţă.
  Doamne, şi îl ţine pământul pe atare individ. A trădat pe toţi, de altdfel ca şi Vladimir Ciobanu, doar să-i fie lui bine. Defapt acesta este PD-ul, împreună cu "omul de valoare" Lupu.
  • -1 (15)
   Marian LUPU, Vlad PLAHOTNIUC, Dumitru DIACOV si echipa PDM sunt acei care doreste dezvoltarea acestei tari, iar PDM nu o data a demonstrat acest lucru:
   1) relatiile externe ale RM sunt cele mai bune pe care Moldova le avuse vreodata(iar aici spun de toate tarile,inclusiv si Rusia), iar pe cit is de bune aceste relatii se poate observa prin atitudinea Romaniei,Ucrainei,UE,SUA,China,etc. Fata de dezvoltarea tarii noastre! Prin acordarea granturilor si suportului necesar!
   2) faptul ca RM a supravietuit crizei economice globale, nu a falimentat, a mentinut angajatii la locurile lor de munca, au reusit majorarea pensiilor,salariilor si alocatiilor sociale... A inregistrat si o crestere economica anuala, una nu foarte mare,dar ea este, pe timp de criza(repet), acest lucru a fost posibil datorita ministrului economiei Valeriu LAZAR
   • -1 (15)
    3) se reuseste reabilitarea drumurilor nationale, si aici aduc la cunostinta ca la finele anului 2008, doar 7% DRUMURI IN STARE BUNA, reparatia si reconstructia drumurilor este vizibila,anual nr. Drumurilor bune creste...
    4) s-a reusit obtinerea granturilor pentru constructia unei noi retele transportare gazului,asta inseamna ca nu vom depinde doar de rusi,asta inseamna cda avem alte Alternative,asta inseamna ca vom avea reduceri de taxe pentru gaz natural...
    ) S-a reusit obtinerea grantului pentru renovarea retelei electrice din tara, ce este un lucru enorm de important, or la ora actuala cca 80% din reteaua electrica este una uzata(e in stare proasta).
    • -1 (15)
     Schimbarea modelului respectiv de economie pe unul bazat pe ATAGEREA INVESTITIILOR STRAINE si DEZVOLTAREA PRODUCTIEI AUTOHTONE,precum si INDUSTRIA EXPORTATOARE DE PRODUSE SI SERVICII, or astfel si trebuie sa existe o economie, sa-i spunem ECONOMIA SANATOASA!respectiv, asta presupune o panificare a actiunilor,repectiv prioritizarea reformelor efectuate de catre stat...
     Timp oameni buni, in timp se reuseste de observat cum merg lucrile, ori nu poti creste un copac peste noapte pentru a obtine roadele acestuia.... Dorinta,rabdare si munca asta este ceea ce trebuie sa facem!!!
     PDM - VIITORUL INCEPE ACUM !!!
     • -1 (15)
      PDM , singurul partid care intradevar este Pentru Moldova, Pentru Cetateni !
      PDM - Partid European, Partidul Cetatenilor !!!
      Fortza PDM !!!
      PDM - Viitorul incepe acum !!!
      • -1 (15)
       se vede cum intregul PLDM este invidios pe ceea ce
       face PDM si pe cind cineva face treaba (ca LUPU si PLAHOTNIUC)
       ei mereu sunt in teritoriu prin intreaga tara te uiti
       ca zilnic sunt ba la nordul Republicii Moldova ba
       la sudul acesteia si tot incearca sa faca treaba
       cit mai bine , Cei de la PLDM au gasit o
       ceva mai buna pentru a atrage alegatorii si anume
       prin influente si prin presa cumparata,nu mai e
       pentru nimeni o noutate cum ca UNIMEDIA, JURNAL TV, UNION, TRIBUNA etc sunt ale lui Filat asta o spune
       orice cititor
       si cei de la PLDM
       mai spuneau ca vad rivali doar in PCRM iar in stiri
       vad doar un lucru cum se tot chinuie sa spele
       fundul celor de la PDM da deja cum am mentionat
       ca FILAT incearca sa cumpere tot in Moldova

       Sunt cetățean activ
       • -1 (13)
        d-ul Diacov ARE mare DREPTATE
        Chiar si noile remanieri ale lui Filat
        nu sunt nimic altceva decit acorduri politice secrete
        cu Dodon, sau cu PCRM (aliantele locale PCRM-PLDM).
        Nimic din ceea ce face nu este indreptat spre a aduce cetatenilor bunastare, din contra.

        Sunt cetățean activ
        • -3 (13)
         Domanul Diacov mereu are dreptate. Mereu acest mare om, a chemat la calm, la dialog, la un echilibru care sa asigure buna dezvoltare a tarii noastre dragi. Si doar cei mai putin carturari, sau care urmaresc prospriile scopuri, doar cei pentru care Moldova nu inseamna nimic, doar acei nu vor fi deacord cu ceea ce spunem noi, Partidul Democrat. Asa numitele "batalii" din cadrul AIE vedem ca nu aduc rezultate pozitive nici uneia din componente, ba din contra. Nu e cazul sa se bata a cui proiect de lege este mai bun, sau sa nu se doreasca votarea altuia, pentru ca nu este inaintat de o anumita formatiune politica. Doar cind AIE va fi unita, cind PLDM va intelege ca drumul sau este alaturi de PDM si PL, doar atunci, muncind toti impreuna Pentru Moldova, vom avea un trai mai bun, oameni mai fericiti.
         Azi este Ziua Independentei Republicii Moldova !
         Sa ne bucuram, sa fim mai buni, sa muncim mai mult, si sa nu uitam Moldova suntem NOI, toti cetatenii luati impreuna !!!
         • -3 (13)
          Bravo d-le Diacov !
          Noi, cetatenii Republicii Moldova ne bucuram ca sunteti Pentru Moldova, pentru o Alianta unita, deoarece de asta si ati fost votati toti trei, pentru a aduce schimbarea in tara, schimbarea mult dorita. Speram ca dupa 21 de ani, sa inteleaga si Vladimir Filat si Mihai Ghimpu (defapt el intelege) ca AIE este si va fi impreuna, pentru ca asa a vrut Dumnezeu !!!
          • +5 (5)
           Nu va este greata sa va lingeti fundurile pentru bani?
         • +3 (3)
          PDM cu Plootniuc, Lupu si Diacov sunt cea mai mare mizerie a acestei tari! Acesti mafioti au privatizat tot ce era posibil in aceasta tara! Rusine! Rasurilor!
          • 0 (0)
           Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
           Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
           Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
           Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
           Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
           Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
           Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!

           Sunt cetățean activ
  • +5 (5)
   Diacov este cel mai minciunos politician din toate timpurile! Este o cur*a ce a trecut prin toate partidele! A stat cu comunistii de manutza iar acuma s facut democrat! Nu tie rusine mai nemernicule? Cum poti sa minti fara nici un descernamint cetatenii acestei tari? Sper ca o sa vina odata ziua judecatii pentru tine si pentru colegii tai Lohotniuc si Lupu!
 • +5 (15)
  Diacov,apoi Plohotniuc cu Lupu sunt cea mai mare primejdie pentru economia,ciar existența economică a RM. Lupu e un nemernic care s-a prins în plasele acestor indivizi.Plohotniuc era cu comii,și împreună cu Voronin juniorul jefuia țara.Cum acestea au pierdut puterea,a găsit alt țap ispășitor. Ar vrea Lupu să scape de el-dar nu mai poate. De Diacov știți, că mai mare trădător politic istoria contemporană nu cunoaște. Iaca și PD-rașii.
  • +1 (1)
   Da, acest mitica stie sa 'frece bila' si sa stranga ponoase. De altceva nu bun. E o kurva kgb-asta!
 • -5 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Bravo d-le Dumitru Diacov. Ca de obicei, aveti mare dreptate !!!!!!
  Sunteti un exemplu pentru noi toti !!!!!!

  Sunt cetățean activ
  • +2 (2)
   Au iesiit toate proxenetele PDiste sa linga cururile sefilor sai!
 • +2 (2)
  PDM este partidul mizeriilor si mafiotilor din Republica Moldova! Membrii acestui partid sunt condamnati peste hotarele acestei tari pentru infractiuni economice, vinzari de armament, prostitutie si multe alte. PDM-ul este acelasi partid comunist cu un chip nou!
 • 0 (0)
  Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
  Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
  Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
  Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
  Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
  Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!
  Taranul ara si munceste, iar Filat se-nbogateste !!!

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA