ora: 09:27, 24 iul 2013 3635
Autor: Victoria Dumbravă

Diacov: Rusia are antipatii față de politicienii care văd prin somn peste tot mâna Moscovei


Diacov: Rusia are antipatii față de politicienii care văd prin somn peste tot mâna Moscovei
Dumitru Diacov, președinte de onoare PDM
Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie
Forțele politice de la Moscova simt mai degrabă antipatie decât simpatie față de unele formațiuni politice de la Chișinău. De această părere este președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov. Politicianul s-a referit în acest context la cei „care prin somn văd mâna Moscovei în tot ceea ce se întâmplă în Republica Moldova”.

Deputatul a făcut aceste declarații în cadrul unui interviu pentru europaliberă.org, transmite UNIMEDIA.

„Eu nu am simţit în mod deosebit că există o anumită simpatie, mai ales în situaţia noastră concretă, reală. Poate antipatii faţă de unele partide, unii lideri sau declaraţii, nu exclud că există. De exemplu, faţă de declaraţiile unor lideri liberali, care se fac din când în când şi care prin somn văd mâna Moscovei în toate câte se întâmplă în Republica Moldova”, a declarat Diacov.

Întrebat cum reacţionează cei din Federaţia Rusă când aud că politicienii de la Chişinău spun că mâna Moscovei e cam peste tot, Diacov a răspuns: „Oamenii serioşi, eu cred că zâmbesc fiindcă nu poţi să priveşti aceste lucruri la modul serios într-o ţară serioasă”.

Politicianul a mai subliniat că în relația bilaterală Republica Moldova și Federația Rusă sunt multe restanțe, dar Moscova ar trebui să înțeleagă că obiectivul strategic al Republicii Moldova este integrarea europeană.

„Rar ne întâlnim, facem declaraţii hărţăgoase, nu există o listă de realizări comune care să ne creeze o mai bună perspectivă pe viitor. Nu este un lucru bun, mai ales pentru o ţară mică. O ţară mică trebuie să aibă relaţii bune şi prietenoase cu lumea serioasă. Eu cred că din partea noastră trebuie să vină o ofertă de asigurări că noi privim lucrurile serios, vrem să fim parteneri serioşi, dorim relaţii permanente, fără oscilaţii deosebite, fără extreme. Cursul strategic al Republicii Moldova este clar - integrarea europeană. Sigur că Rusia are interesele ei, are strategia sa, are viziunile sale. Ceea ce trebuie să facă specialiştii noştri, Ministerul de Externe, Guvernul, este să cunoască cât se poate de bine aceste realităţi, să cunoască acele interese pe care le are Federaţia Rusă şi să încerce să răspundă adecvat, în corespundere cu interesele Republicii Moldova”, a mai afirmat deputatul democrat.

UNIMEDIA menționează că ministrul Afacerilor Externe și Intergării Europene, Natalia Gherman, se află într-o vizită de lucru în Federația Rusă. Șefa diplomației moldovenești urmează să se întâlnească astăzi cu omologul său rus, Serghei Lavrov.  

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (9)
  deci rusia e o tara serioasa si noi suntem una mica.
  diacov esti un tradator si un mancurt, ai dovedit-o si cu "moldovneasca" ta.
  te crezi pe centru? mai degraba in 2 luntrii! esti mai periculos ca comunistii, caci unii se lasa inselati de numele partidului tau!
  • +7 (11)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +6 (10)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • -2 (6)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +1 (3)
      Diacov, ce, tradezi deja si tu tara asta a noastra???
      Bravo, bravo, stii sa apreciezi banul, vad ca.
      Te lingusesti pe langa rusi , crezand ca o sa obtii ceva prin asta de la ei? Sau poate ca deja te-au remunerat pe merit.
      • +2 (2)
       Mda... lynch. Clar. Deci trebuie sa fim prieteni cu cei ce ne-au distrus, in mod direct, Republica? Cu cei ce se comporta ca niste porci pe teritoriul Republicii Moldova. Cu cei ce si-au adus o buna parte din armata?! Asta vrei?
      • 0 (2)
       prudence, PDul lui Diacov este in Alianta partiinica cu Edinaia Rossia lui Pukin...
       Ce sa mai discutam daca in 2003 PDul lui Diacov era de accord cu Federalizarea Moldovei de catre Pukin, prin planul lui Kozak...
    • +1 (5)
     Comentariul a fost șters de redacție.
   • 0 (2)
    dadyy2, trebuie sa-ti aduci gandurile in ordine. Nu prea ai dreptate... Dar, fiecare cu parerea sa.
    Dupa mine, Filat a fost mereu pro-UE, el a mentinut relatii reativ bune si cu Rusia, dar nu le-a indeplinit ordine si nici nu le-a facut pe plac.
    Hai , lauda-l pe monsieur Ghimpu, ca-i tare bun, destept si vrea bine poporului, ca asta esti in stare doar sa faci!
 • +4 (8)
  Da de unde ştie acest Diacov aşa multe despre Rusia ????
  O lepră mai rar de întâlnit...
  • +2 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +6 (6)
  tovarase diacov de la 1812 si pana acum cand nu a fost implicata rusia in destinul acestei bucati de moldova?...incerca sa fi serios ...sau macar pastreaza aparentele...nu fi marlan:P
 • +8 (8)
  Diacov, nu plânge...Moskva slezam ne verit ;-)
  P.S: nu vrea-i cu Vorinin de mânutã sã iesiti la pensie?...ati face un mare favor societãtii!
  • +2 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +7 (7)
  Tovarisci Diakav, e și normal că Rusia nu-i privește cu ochi buni pe politicienii onești, din care, din păcate, Dvs. nu face parte.
  .
  Dacă Rusia nu și-ar băga labele păroase de imperialiști în treburile Moldovei, nici nu ar lua în seamă că unii politicieni ”văd prin somn mîna Rusiei”.
  .
  Iar dacă imperialiștii dela Kremlin se simt deranjați că mai există politicieni care spun lucrurilor pe nume, reiese că Rusia chiar își bagă rîtul în ograda noastră, n'est-ce pas, tovarășe Diakav?
  .
  Altfel zis - huo, potaie mancurtă!
 • +2 (2)
  dle Diakov nu tot asa vezi tu peste tot mina UE
 • +4 (4)
  diakov de cand a aparut pe lume a fost kurva moskovei
 • +4 (4)
  E clar cu aceste declaratii,ca Diacov,este si el manjit cu unele ,,donatii,,moscovite,face pe agentul dublu!Ne amintim,vizitele si santajul lui Lupu,pe la hotelul lui Plahotniuc si Ambasada Rusiei,cu solii rusi!!!E o javra ordinara si bososrogul asta pervers!!Te vinde in doua secunde!!
 • +4 (4)
  A ajuns accidental in politica RM,s-a comportat,se comporta ca o curva politica si o face si pe baba Vanga
 • +1 (1)
  Curva asta de muiacov sa taca dracului din gura!!!
 • 0 (0)
  Diacov are dreptate, isteriile celor din PL trebuie linistite caci nu avem nimic de cistigat sin asta.
 • +1 (1)
  Ce toti s-au legat de Moscova de parca nu sunt alte probleme mai importante de discutat si de rezolvat in tara asta. Diacov mai bine s-ar uita la el si la politica pe care o sustina ca demult acesta a fost vindut si cumparat de aligarhii de la guvernare.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA