ora: 16:18, 28 ian 2015 4754
Autor: Cristina Buzovschi

Diacov propune colaborare „parlamentară” cu Sovietul Suprem de la Tiraspol


Diacov propune colaborare „parlamentară” cu Sovietul Suprem de la Tiraspol
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Democratul Dumitru Diacov propune să fie creată o comisie „interparlamentară” între Parlamentul Republicii Moldova și așa-zisul Soviet Suprem de la Tiraspol pentru „cooperare pe dimensiunea parlamentară” cu regiunea transnistreană, notează UNIMEDIA.
 
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că va dezbate propunerea cu liderii grupurilor parlamentare și va lua ulterior o decizie. Liberalul Mihai Ghimpu a criticat ideea enunțată de Diacov, subliniind că acceptarea propunerii date ar însemna recunoașterea legitimității regimului de la Tiraspol.
 

„Eu vreau să propun ca Parlamentul Republicii Moldova să se adreseze Sovietului Suprem de la Tiraspol. Reglementarea transnistreană va rămâne și în continuare un domeniu foarte important de activitate. În situația care s-a creat acum cu Ucraina, ceea ce se întâmplă acum în jurul Moldovei, este important ca noi să avem pe dimensiune parlamentară de cooperare cu Transnistria. Din păcate, de ani de zile lipsește acest segment”, a menționat președintele de onoare al PD în plenul Parlamentului.
 
Acesta s-a adresat speakerului. „Este rugămintea, ca dvs, din numele Parlamentului, să vă adresați cu propunerea să constituim un grup de lucru, noi aici și ei acolo,  și să încercăm să aducem o dinamică și în dimensiunea parlamentară. Există o anumită situație acolo, noi avem disponibilitatea să fim foarte deschiși. Propun ca din start Parlamentul să aibă rezolvată această situație”, a adăugat Dumitru Diacov.
 
Andrian Candu va discuta cu liderii fracțiunilor parlamentare și după caz se va  lua decizia dacă se va adresa așa-numitului Soviet Suprem cu o astfel de propunere.
 
Mihai Ghimpu a declarat că PL este contra unei asemenea propuneri. „În Republica Moldova există un singur Parlament, organ legislativ superior, celelalte sunt consilii - putere locală. Dacă se va adopta o astfel de hotărâre, se va încălca grav legislația. Asta înseamnă că se va recunoaște indirect așa-zisul parlament de la Tiraspol. Noi putem crea comisii de care doriți, numai nu la nivel de Parlament al Republicii Moldova și așa-zisul Soviet Suprem de la Tiraspol. Transnistria este teritoriul Republicii Moldova: avem acolo raionul Slobozia, raionul Grigoriopol și raionul Dubăsari”, a tăiat președintele PL.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (16)
  Felicitari, deja recunosc si ``parlamentul``....

  Sunt cetățean activ
  • -1 (15)
   Situatiei din Ucraina este alarmanta, Chisinaul trebuie sa fie atent la ceea ce se petrece in statul vecin dat fiinda in partea de est a RM se afla turpe militare rusesti. Problema abordata de Diacov merita atentie sporita!
   • -8 (14)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Ce face Ghimpu valuri, asta el a demonstrat ca nu-i pasa d eintegritatea statului, de stabilitate, ei lasau coridor deschis separatistilor interesindui doar sau functiile sau interesele unioniste a lor.

    Sunt cetățean activ
    • -9 (13)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     In contextul actualei crize regionale, cred ca propunerea lui Diacov este cit se poate de logica si argumentata, nu avem alta solutie decit dialogul constructiv

     Sunt cetățean activ
     • +8 (8)
      Nahrea ne trebuie nouă kolorazii transistreni ???? Nu ne ajunge pe cei de la noi ???
      Mai ieri ruşii (Narâşkin mi se pare) zicea că separatiştii ar trebui să se împace cu Moldova şi să devină un raion al Moldovei, că în Moldova 50% susţin Rusia, şi transnistria ar putea face o majoritate prorusă în Moldova. Da azi iaca şi papagalul Diacov cu iniţiativa. Diacov este un DUŞMAN al Moldovei. În loc să ducă dialog cu Ucraina, vrea cu kolorazii...
      • +5 (5)
       Asa Rusia,fara lupte,obtine intreaga R.Moldova,nu doar o parte,ca pana acum.Si de intretinut acel teritoriu nu va mai trebui - sa-l intretina autoritatile centrale,nu?
       Nu trebuie sa ne dezicem de acel teritoriu si cetateni,dar pana nu pleaca armata rusa,fara implementarea strategiei "3D",propusa de O.Nantoi -demilitarizare,decriminalizare si democratizare,nu putem vorbi de reintregire (nici nu au ceruto deocamdata).
       Rusia i-a folosit si acum nu vrea sa-i mai sponsorizeze - "pomatrosil i brosil".Au dorit cei din stanga Nistrului sa fie singuri,pai las'sa fie si acum.In halul in care sunt acum si cu sentimentele pro-ruse ne trebuiesc ei noua? Daca doresc schimbari - sa o demonstreze prin fapte,cel mai bine ar fi sa ceara retragerea trupelor ruse.
      • +3 (3)
       Exact asta e baieti: se pare ca diacov lanseaza planul de rezerva al Moscovei de a ne readuce in campul ei de influenta. Vor incepe discutii pe "dimensiune parlamentara" care vor conduce la niste cedari si compromisuri (nesemnificative, evident), care vor alimenta iluzia ca noi ne putem "reintegra" intr-un stat unic. Apoi acel stat va pretinde la un parlament reprezentativ, majoritatea caruia nici nu poate fi alta decat pro-rusa.
       -
       Asadar, diacov si tot PD-ul sant nu altceva decat un "as" de rezerva din maneca lui Putler, folosit pentru a ne intoarce in subordinea lui. Pacat ca PLDM s-a prins in cursa asta...
      • 0 (0)
       aici e o uneltire si o kolaborare a rusilor cu PD-ul pe la spate, deja pun ei o varianta la cale(dubioasa), o sa vada si filat degraba ca cine s-au tras din comunisti tot cu rusii fac pact, adika cu diavolii. diacov asta nare habar de politika, doar de hotii si ghidusii perikuloase tarii
  • -5 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Care recunoastere mai omule, e nevoie de discutie mai aprofundata daca vrei rezolvarea conflictului si integritatea statului. Dar Ghimpu s alase el comentariile ca mai mult din cauza liberalilor avem stagnare totala in comunicare pentru rezolvarea acestei probleme.

   Sunt cetățean activ
   • +9 (13)
    Care discuţii cu infractorii şi teroriştii ?????
    Rusia acum n-are bani pentru transnistria, da Diacov a primit ordin de la Moscova ca Moldova să ia teroriştii la finanţare. Lui Diacov nu i-au ucis teroriştii Rusiei feciorul....
    • -9 (13)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Si cum credeti voi ca se poate de rezolvat conflictul daca nu prin discutii si negocieri? hai linistiti-va ca Diacov are dreptate aici.

     Sunt cetățean activ
     • +7 (9)
      Negocieri - da! Dar nu in asa format,Parlamentul R.Moldova cu "sovietul suprem al asa-zisei rmn"...E recunoastere si punere pe picior de egalitate!
      M.Ghimpu aici are dreptate beton! Daca se merge pe propunerea lui Diacov,atunci apar clar conditii pentru un maidan moldovenesc.
      Se incearca marea cu degetul,probabil...
    • +8 (10)
     Acuma teroriştii din transnistria n-au bani (au numai 25% din buget) şi Rusia nu le dă, fiindcă nici ea nu are. Să-i lăsăm să zdohnească de foame şi să se împrăştie care şi încotro. Dacă nu facem nimic - e mult mai bine decât colaborarea lui Diacov. Ia uităte frate ce grijă l-a apucat pe Diacov. A găsit şi momentul de "reintegrare" cu ucigaşii băieţilor noştri.
  • -11 (15)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Propunerea lui Diacov catre Parlamentul de la Chisinau era de mult necesara. Politicienii pro europeni trebuie sa acorde mai multa atentie securitatii nationale.
  • -12 (14)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Cea mai mare problema a Moldovei este integritatea teritoriala. Este timpul ca dupa 20 de ani de independenta ca tara sa divina cu adevarat independenta. Diacov a venit cu o propunere serioasa!
 • +8 (16)
  Mai , fratilor basarabeni! V-ati lamurit sau nu ?
  TRAIASCA si INFLOREASCA RSS MOLDOVENEASCA!! URAA!!
  • +2 (14)
   H aha ha aha aha aha aha aha aaaaaaaaaaa, da zdrastvuiet taiojnii SSoiuz, URA URA URA tovarishi, iata si parcursul nostru european cu sfirsitul lui. Baieti tre de facut unirea cu Romania cit nu e tirziu. Vseo doprigalisi. Maladet filea, baga-as intrun loc. Plaha felicitari din partea mea esti un ;p***********************************************************************************************************************************, lupu nu departe de plaha. Mai pe scurt tre de plecat cit nu e tirziu, mine poimine, intram in taiojnii SSoiuz si se vor inchide hotarele. Si inca o data URA URA URA TOVARISHI.
 • +16 (22)
  diacov dintotdeauna a fost un tradator si un corupt care s-ar vinde oricui, propunerea de a invita transnistrienii in parlament nu este o surpriza
 • +8 (16)
  Băi tâmpitule de diacov nu răscula lumea,mai sunt toromaci cu așa idei prostești.Tu ești bun de cioban nu de deputat,înpuți locul în parlamet dobitocule cu ideile tale prostești,și mai prostesti și partidul,scoateți tâmpitul acesta din partid fârâ gârgâun în cap,el gândește cu c...
  • +4 (12)
   Diacov nu-i chiar tâmpit cu totul - el e agent al KGB-ului de când este el - DUŞMAN AL POPORULUI. Ca şi drugul lui Lucinski şi toată echipa din PD.
 • +6 (14)
  Uite, si Alianta pentru Moldova Europeana( AME)= Alianta pentru Manipularea Alegatorilor.
  Integrarea in UE se va face prin nistrenia, via pederastia rusa.
  Mai puneti la indoiala ceea ce zic si cee ce fac in realitate Plohis si Filea?
 • +8 (12)
  Ucrainenii trag cu artileria grea în kolorazii lor, da Diacov propune "colaborare parlamentară" cu diviziile kgb-iste din transnistria.
  Armata rusă din transnistria (16.000 de capete) face acum manevre militare permanente (pentru asta au bani) da colaboratorul Diacov ne propune să ne predăm ruşilor fără lupte. Iaca cine-i Diacov: un TRĂDĂTOR de neam şi ţară, care de 20 de ani trăieşte de pe spatele poporului care vrea să-l vâdă ruşilor mereu. Diacov a fost colaborator kgb-ist de când e el - asta nu-i secret, ştie toată lumea.
 • +6 (10)
  Acum e momentul să tragem cahla transnistriei. Trebuie de înţeles cu Ucraina şi de stârpit acest buboi kgb-ist.
  De făcut schimb de teritorii cu Ucraina.
  Moldova cedează localităţile rusofone limitrofe (care pot au joncţiune teritorială cu Ucraina) în schimbul unor sate moldoveneşti limitrofe din Ucraina. În aşa fel am putea să dezmembrăm transnistria şi să-i punem cruce.
  Asta-i soluţia.
 • +13 (15)
  Fără un MAIDAN moldovenesc nu facem nimic. Am ajuns în impas.
  • -11 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Liberalilor, ati inebunit? Vreti varsari de sange la Chisinau? Nebunilor!
   • +8 (8)
    Da varsari mari de singe de-a lui Plaha, Filea , zaLupa, gheaghea Diacav etc, esti impotriva?
    • +7 (7)
     Apropo eu shtiu de unde sa luam pietre ))))))))))))))))))))))
   • +11 (11)
    Bandiţii care s-au cuibărit la putere să dispară singuri dacă nu vor maidan. Oricum va fi, mai devreme sau mai târziu, dar poporul n-o să poată mult răbda batjocora asta.
 • +8 (10)
  Oameni buni,ce-i cu porcaria asta in parlament?Va dati seama ce fac tradatorii de interes national ce sunt ei?Transnitrizeaza tara,o transforma intr-o groapa de gunoi cu Constantin Tutu si Marina Radvan, membri ai comisiei cultura!!!Trezitiva cit nu-i tirziu!!!
 • +5 (5)
  Ucrainienii au "ghemoroiul" lor in Donetk,Lugansk.
  Nu vor dori ei o astfel de varianta.
  Dar,problema este ca din partea RM nici nu va fi o astfel de propunere, cu asa scule la guvernare.
 • +6 (6)
  punetil pe Sevciuc prim-ministru dl Diacov
  si lui Stanschi gasitii un loc ca aveti de unde
  • +6 (6)
   colaborarea ar trebui sa inceapa doar dupa ce isi trimit cazacii cu tot cu armament acasa
 • +9 (9)
  daca dumitru vrea sa-i linga curul lui shevciuc s-o faca personal nu prin parlamentul moldav
 • +8 (8)
  Ghimpu are dreptate
 • +2 (2)
  Diacov
  .
  http://sareinochi.com/2011/02/08/functia-curvei-aplicata-la-curvele-de-politicieni/
  .
  http://www.evz.ro/operatiunea-golgota-planul-secret-al-kgb-de-dezmembrare-a-uniunii-sovietice-video-955993.html
  .
  Fără comentarii!
 • +3 (3)
  Mda, priehali!
 • +4 (6)
  Are cumva Diacov afaceri in Transnistria?
  N-ati vrut unirea cu Ro, acum balaciti-va in excremente rusesti, caci Diacov nici aderare la UE nu mai vrea.
 • +4 (6)
  Pe Leanca l-au tras pe linie moarta. Veti avea un premier à la Tarlev si o sa va faca fântâni in loc de autostrazi.
 • +4 (6)
  Acum se vede clar, de ce se facea presiuni asupra PLM,cu perchezitii la parintii lui Chirtoaca,cu controlul si urmarirea lui chirtoaca,vroiau sa ponegreasca PL,sa nu nimereasca in parlamentul RM-molotov<trans-bic>...PL acum le incurca,banditii din cremlin nu pot intretine transnistria,si fascisto-comunistii din pd,pldm,psrm,pcrm,cu asa numita alianta proeuropeana, cu banii din UE sa salveze transnistria de la foame si moarte...RM+rmn=cu gaura neagra a Europei...
 • +1 (3)
  Mâine leul moldav va scadea cu vreo 2%. Când va fi anuntat noul premier, gen Violeta Ivanov - leul se va prabusi cu 20%.
  Felicitari, stimati alegatori! V-au tras pe sfoara astia fara menajamente.
  P.S. Cred ca regimul liberalizat de vize va fi anulat in curând. Faceti din nou cozi dupa cetatenia româneasca. Alta solutie nu mai aveti. Noapte Buna!
 • +4 (4)
  Diacov s-a deconspirat complet ! Deja nu va mai activa sub acoperire,ci va lucra deschis,cu sustinerea lui Filat.Va amintiti cum Filat a ascuns drapelul de stat si covorasul cu Stefan Cel Mare din cabinetul primului ministru a RM , cind a venit la el Sevciuc.Multi nu au inteles atunci sensul adevarat al acestui gest,crezind ca a fost o gluma.Tradarea lui Filat s-a observat de atunci.Vor urma,probabil,lucruri si mai interesante.
 • +1 (3)
  Guvernul inca nu e format, dar deja se vede ce se va intimpla in urmatorii 4 ani. Urmeaza ca parlamentul sa adopte o lege despre "colaborare" si RM sa le plateasca transnistrenilor cheltuielile pe care rusii nu vor sa le plateasca.
 • +3 (3)
  hai sa colaboram cu teroristii
 • +4 (4)
  iata agentii porcinelor ruse la vedere inca odata vi se arata negru pe alb ca tot partidul derimocrat,partidul lui file,comii,handon cu toate maimutele,farmaozon ,patriarhul vladimir,markel sint slugile si agentii kremlinului,rusofonii nu au bani pentru a ai sustine aceste haimanale,aceste porcine vor sa transnistrieze RM; TOATA LUMEA LA PROTESTE JOS COALITIA PORCINELOR DE KREMLIN,JOS CU TOTI ,TOTI LA PROTESTE IN MASA PE 30 IANUARIE IN PMAN V-A AVEA LOC PROTEST
 • +3 (3)
  TOT ACEST PARLAMENT ESTE O ADUNATURA DE HAIMALE PRO-RUSE ,TRADATORI SI LINGAII MOSCOVEI, DIACOV PATRIOT PORCINA RUSA DE MIC CU TOATE ADUNATURILE DIN JUR,
  JOS HAIMANALELEEEEE
  JOS PRO-RUSII
  JOS PORCINELE DIN PARLAMENT
 • +3 (3)
  baaaaa, voi intre voi in Moldova nu va puteti impaca si mai vreti sa negociati cu Transnistria? Se vede ca Diakov a imbatranit si creierul nu mai functioneaza.
 • +1 (1)
  Care e diferenta dintre Ucraina si Moldova?
  - Mai multe diferente sunt, dar cea mai importanta e ca in Ucraina a fost 1 Ianucovici, iar in Moldova sunt o sumedenie. Unul dintre ei este tov. Diacov !
  N.B.
  Spre regret, fara maidan nu este speranta de fi in Europa !
 • +1 (1)
  Ba, Mitica, tov. Diakov, Kurva și sculă a kremlinului, hristomatia mamei tale, ai rezolvat toate problemele din Moldova, ti-a ramas sa te impaci cu ”pridnestrovie” ?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA