Diacov propune ca traseismul politic să fie eradicat prin lege

Liderul fracțiunii Partidului Democrat , Dumitru Diacov, afirmă că îl deranjează procesul de migrație din Parlament, când deputații pleacă de la un partid la altul. În context, președintele de onoare al PD propune ca traseismul să fie eradicat prin lege, notează UNIMEDIA.

Mai exact, democratul propune ca deputatul care părăsește fracțiunea sau formațiunea, din care a făcut parte în alegeri, să-și piardă mandatul. Astfel încât, partidele să rămână cu tot atâtea mandate câte au obținut în urma scrutinelor electorale.
Diacov propune ca traseismul politic să fie eradicat prin lege
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Haideți să oprim această migrație politică prin lege. Cei care părăsesc fracțiunea să-și piardă mandatul”, a propus Diacov comuniștilor în cadrul emisiunii „Studiou deschis” de la TV7. Deputatul PCRM, Zurab Todua, s-a arătat interesat de inițiativă, însă și-a exprimat scepticismul cu privire la transpunerea ei în viață.

UNIMEDIA precizează că în actualul legislativ sunt 9 deputați care și-au părăsit fracțiunile din care făcea parte, devenind independenți. Primul a plecat liderul fracțiunii PLDM, Mihai Godea. Astfel, liberal-democrații au rămas cu 31 de mandate. Alte 8 plecări au fost din sânul comuniștilor. PCRM a rămas cu 34 de mandate. Ultimul care a ieșit din cadrul formațiunii conduse de Voronin a fost Sergiu Sîrbu.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub