ora: 07:39, 13 dec 2012 4015
Autor: Cristina Buzovschi

Diacov propune ca traseismul politic să fie eradicat prin lege


Diacov propune ca traseismul politic să fie eradicat prin lege
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Liderul fracțiunii Partidului Democrat , Dumitru Diacov, afirmă că îl deranjează procesul de migrație din Parlament, când deputații pleacă de la un partid la altul. În context, președintele de onoare al PD propune ca traseismul să fie eradicat prin lege, notează UNIMEDIA.

Mai exact, democratul propune ca deputatul care părăsește fracțiunea sau formațiunea, din care a făcut parte în alegeri, să-și piardă mandatul. Astfel încât, partidele să rămână cu tot atâtea mandate câte au obținut în urma scrutinelor electorale.

„Haideți să oprim această migrație politică prin lege. Cei care părăsesc fracțiunea să-și piardă mandatul”, a propus Diacov comuniștilor în cadrul emisiunii „Studiou deschis” de la TV7. Deputatul PCRM, Zurab Todua, s-a arătat interesat de inițiativă, însă și-a exprimat scepticismul cu privire la transpunerea ei în viață.

UNIMEDIA precizează că în actualul legislativ sunt 9 deputați care și-au părăsit fracțiunile din care făcea parte, devenind independenți. Primul a plecat liderul fracțiunii PLDM, Mihai Godea. Astfel, liberal-democrații au rămas cu 31 de mandate. Alte 8 plecări au fost din sânul comuniștilor. PCRM a rămas cu 34 de mandate. Ultimul care a ieșit din cadrul formațiunii conduse de Voronin a fost Sergiu Sîrbu.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +27 (29)
  Demult am spus că acest lucru este necesar la etapa actuală dacă vrem să avem un pluripartidism pe cinste şi o politică ct de cât corectă. Iniţiativa dl Diacov merită atenţie.
  • +28 (28)
   Vom vedea care vor fi reactia celorlalte forte politice din parlament. Dintr-o parte ar fi normal ca deputatul ce doreste sa paraseasca partidul sa isi piarda mandatul. Nu este normal cind cineva cistiga functia de deputat doar din simplul motiv ca a fost inclus pe lista, dupa care pleaca raminind cu functia de deputat care-i ofera o serie de privilegii.
   • +27 (27)
    Si plus ca deputatul in cauza fiind independent practic cu nimic nu se remarca in parlament, pur si simplu isi ocupa fotoliul timp de 4 ani, dupa care fara nici o problema adera la un alt partid si nimereste iar in Parlament. Nu este normal asa, sunt de acord cu Diacov.
    • +25 (27)
     Daca tot tindem spre Europa, dorim sa facem parte din familia europeana si sa avem un sistem politic modern, atunci propunerea lui Diacov ar trebui luata in seama. Nu am vazut prin tarile occidentale ca politicienii sa migreze politic asa cum la noi. Nu zic ca Sirbu daca a plecat de la Pcrm a facut ceva rau, dimpotriva, este bine ca comunistii ramin in inferioritate, dar pe viitor ar fi bine ca asemenea plecari sa nu aiba loc.
     • +25 (27)
      Comunistii sunt niste ratati. Le este pina in cot de popor si de tara. In afara de interesul personal pe dinsii nimic nu-i preocupa mai mult. Se comporta ca niste badarani, nu fac nimic in parlament, ocupindu-se doar cu nascocitul minciunilor. Ideea lui Diacov este buna, eu sunt PRO.
      • +24 (26)
       La noi in tara traseismul politic este la moda in ultimii ani. Inteleg cind nu esti deputat, nu ocupi nici o functie importanta poti sa mai aderi la un partid sau altul. Dar, nu este normal sa obtii functia de deputat cu ajutorul unui partid si pe urma sa-l parasesti. Cazul lui Sirbu este unul aparte. Plecarea sa chiar o salut...trebuia de mai demult. Vom vedea deja in ce parte o va lua.
       • +23 (25)
        Urmaresc stirile zilnic, incerc sa ma informez din mai multe surse si pot sa va spun cu cea mai mare precizie ca democratii sunt cei mai aproape de popor. In comparatie cu celelalte partide ei sunt mai reali, nu fac declaratii in vint si mai ales ca partidul creste si devine tot mai popular...nu prea as spune ca au probleme in interior.
        • +3 (3)
         V-ati facut zeci de conturi aici si scrieti prostii.
         Nu are Diacov viitor politic !!!

         Sunt cetățean activ
         • +2 (2)
          Mai bine si-ar face ordine la el in partid!!!
         • 0 (0)
          Corect, nu are viitor politic nici PDul!!!
          • +1 (1)
           Atit timp cit in PD vor fi doar criminali, ma refer la Plahotniuc, Diacov, Lazar si multi altii, viitor nu au!
           Plahotniuc ce a crezut, cumpara procuratura si totul este in miinile lui?
           Iata ca deja s-au apucat de ele organele de drept din alte state!!! Ar merita sa stea la inchisoare ani grei!
   • -21 (29)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Mai bine si-ar face ordine la el in partid!!!
  • 0 (2)
   DA, initiativei lui Diacov!
  • 0 (0)
   va traduc eu spusele lui kapitan huk,,--patsanii noi ne-am luat citsi comunishti ne-o trebuit,acum putem sa propune ca traseismul politic să fie eradicat prin lege ah,ah ,ah taracanilor,shtiti voi ce meritati!!!!!!!!
 • -23 (31)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Fiindca nu le mai trebuiesc voturi, fiindca le-au cumparat pe toate deja, e si normal sa interzica asta prin lege. le e frica si lor sa nu li se intample si lor asta degraba :)
  • +24 (24)
   Aceasta a fost inca o data ca vorbele prostesti de cumparare -vinzare sunt niste aberante.Diacov,spune corect ,noi nu trebuie sa sustinem pluripartiidsmul caci din momentul cind esti adept al unuia,impartasi aceleasi ideii trebuie sa le reprezinti prin urmare.


   Sunt cetățean activ
   • +2 (4)
    ce are aici pluripartidismul ? Diacov pe scurt a vorbit despre o lege simpla dar importanta, nu e normal , cind vii pe mandatul unui partid si pe parcursul legislaturii treci la alt cineva, e o palma pe fata. Trebuie contracarat.
 • +2 (2)
  Totusi pentru acel CANDIDAT care paraseste formatiunea au votat un anumit grup de alegatori ... poate chiar un procent din urma caruia partidul a obtinut mai multe mandate ... idea asta are si plusuri si minusuri ... Spre ex. Sirbu a spus ca va fi/ramine de ,,stinga'' ...
  • +1 (1)
   S-a votat partidul si nu persoana! Iar votind partidul in RM, poporul voteaza mai curind pentru liderul acestui partid si nu pentru un careva deputat de rind!
   PRO initiativei lui Diacov!
   • 0 (0)
    Foarte corect. Daca s-ar vota pe uninominal, atunci da, s-ar putea spune ca s-a votat omul si el e liber sa plece.
    Dar aşa noi se voteaza partidul.
    Cu interdictia propusa de Diacov, cei care vor pleca se vor gindi mult :)
   • 0 (0)
    Hai a aveti mintea scurta, de acord s-a votat partidul insa mandatul de deputat i se acorda persoanei si mandatul de deputat nu i se poate lua in niciun caz, e stipulat in Constitutie, asa ca vorbiti degeaba!
 • +1 (3)
  eu spun DA pentru astfel de legi, ajunge asa ceva, deoarece risca orice partid sa fie prada a astfel de traseisme politice, nu e nomral avem nevoie de o lege bine pusa la unct.Diacov stie ce vorbeste.
 • +2 (2)
  ce zice fariseul Diacov trebuie sa inmultesti la doi si sa'mpartesti la zece; isi poarta de grija pe viitor, ca acei turisti(care i-au ridicat pe picoare partidul, de nu, avea soarta AMNlui) adunati in PD sa fie daca nu vesnic macar pe perioada vietii biologice lui legati de dansul, or joaca dranba sovinilor in perspectiva alegerilor viitoare. deci e un fariseu si nicidecum nu-l doare in cot de PCRM
  • +1 (1)
   Unimedia ar fi bine sa aduca statistica concreta a tuturor legislaturilor, de la 90 incoace, sa vedem dl Diacov si compania de la cate partide au zburat, pana au ajuns in varful piramidei!!! Si aceasta e propunerea unui democrat din PD???? Nu m-as fi mirat daca aceasta ar fi fost propunerea komunistilor, dar asa e rusine mare!!!!!!!!!

   Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Observă cineva că majoritatea comentariilor par a fi scrise de unul şi acelaşi om, sau un grup mic de inşi.
  :D
 • 0 (4)
  Este cea mai mare prostie pe care am auzit-o vre-o data! Si acest Dacov se mai numeste democrat??? Daca li s-ar interzice deputatilor sa paraseasca partidele pe listele carora au intrat in parlament, atunci chiar s-ar instaura niste dictaturi crancene in toate partidele, memrii carora nu ar mai avea dreptul nici macar sa aiba o parere personala! Si ce ar fi daca unii deputati nu ar sustine un proiect de lege inaintat de fractiunea din care fac parte, ar fi obligati sa o voteze sau ar fi obligati sa-si depuna mandatul in favoarea colegilor care il sustin? Atunci ce fel de deputati vor fi acestea si ce fel de sistem "democratic" ne mai propune Diacov?
  • +3 (3)
   Nu este meritul doar a partidului ca deputatii intra in parlament pe listele lui. Si partidul are sanse sa intre in parlament numai in cazul in care este reprezentat de catre candidati de valoare. In afara de aceasta majoritatea partidelor au obiceiul sa-si mai schimbe orientarea, tactica, strategia si char doctrina, asta nu inseamna ca toti deputatii trebuie sa fie obligati prin lege sa paraseasca parlamentul atunci cand conducerea partidului din care fac parte o ia razna...
   • 0 (0)
    Si asa majoritatea deputatilor se poarta ca niste marionete de frica ca la alegerile urmatoare nu vor fi inclusi in lista de catre conducerea partidului, acum in genere Diacov doreste sa-i zombeze in asa fel ca membrii fractiunilor nici macar sa nu incerce sa-si expuna parerea proprie, fara sa riste sa fie expulzati din parlament. Atunci cand un deputat trece de la o fractiune la alta, el este foarte responsabil de actiunile sale, prin asta el isi manifesta optiunile sale politice adevarate cu riscul de a fi, la alegerile viitoare, sau sustinut sau sanctionat de catre electorat. E mult mai simplu sa fii marioneta, insa cei care sunt gata sa paraseasca partidul, merita sa fie admirati, dar nu descurajati, pentru curajul si ambitiile pe care le manifesta!
 • 0 (0)
  Elementul de baza anume ca este "lista partidului" pe care un deputat a intrat in Parlament.
  Lumea a votat partidul si daca asa de tare nu iti mai place de acest partid fii bun si pleaca daca nu iti este comod sa votezi cum iti spune constiinta.
  Aici insa apar diferite probleme, de ex. situatia deputatilor care au intrat pe lista unui partid fara sa fie membru al acestuia, ca poi sa adere la un alt partid, situatia deputatilor care sunt dati afar din partid, etc.
 • -1 (1)
  S Sirbu a zis,ca va adera la un partid de stinga,deci lui Deacov ii este frica de Sirbu si ca sa nu poata adera la PD vor sa-l nimiceasca pe loc cu acest proect de lege de care vorbeste Diacov.
  Numai ,ca S.Sirbu e cu mult mai destept dechit cred unii.El ar putea adera si la M.Ghimpu care deja i-a propus sau si-ar putea infiinta un partid de stinga cu inclinari spre EU care ar fi pentru toti o mare surpriza pentru urmatoarele alegeri.Nu uitati ,ca Sirbu este si va deveni un mare politician de stinga in chitiva ani.
 • 0 (0)
  Ion N matinca tu eshti serioja
 • 0 (0)
  Nu ,nu sunt Serghei.dar am multa incredere in acest om destept si sincer.
 • 0 (0)
  Wuai Diacov, interziceera migratiei este ca o puscarie. Si daca intre timp partidul incepe a fi extremist din cauza unor lideri din interior, si restul deputatilor ar trebuie sa se resemneze cu caracterul acestora? Sau va temeti ca imediat cum vor fi aduse probe despre ulinici multi vor incepe sa evadeze din PD ca sa nu isi pateze imaginea ramanand in partid dupa demascarea liderilor lui...vad ca va fuge pamantul de sub picioare...eu inca mai cred ca nu toti din partid sunt corupti ca si conducerea, iar evadarile vor fi masive, si pd va fi distrus!!!

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA