Citește toate știrile la acest subiect

Diacov optează pentru soluționarea pașnică a conflictului din AIE

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, liderul fracțiunii parlamentare optează pentru  identificarea unei soluții pașnice pentru depășirea crizei din cadrul coaliției de guvernământ. Democratul menționează că lupta prin intermediul presei nu va aduce nimic bun, transmite UNIMEDIA.
Diacov optează pentru soluționarea pașnică a conflictului din AIE
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Din câte apare în presă, se creează impresia că într-adevăr este o luptă înverşunată, care, din punctul meu de vedere, nu dă nimic bun, nu oferă posibilitatea ca să căutăm soluţii paşnice, lucru pe care noi îl dorim. Nu ştiu, mai există şi a treia forţă, care aruncă benzină în foc: experţi, specialişti în fel de fel de diversiuni, care au grijă ca această luptă să se încingă. Trebuie să recunoaştem că există elemente care au interesul ca această luptă să fie cât mai înverşunată. Eu îmi doresc să liniştim spiritele, să ne aşezăm la masă, să căutăm soluţii. Fiindcă nu avem posibilitatea să muncim în felul acesta, dacă continuă această bătălie”, a declarat Diacov în cadrul unui interviu pentru radio „Europa Liberă”.

Demoratul consideră că ar fi mai corect de văzut ce le propun colegii din PLDM, cum văd ei această Alianţă revitalizată. „Este complicat acuma să spunem, dacă se doreşte ca toate părţile să se simtă confortabil într-o Alianţă, atunci trebuie să vină o propunere, care să ia în consideraţie şi interesele fiecărui partid. Fiindcă, până la urmă, când eşti o Alianţă, porţi responsabilitatea acestei Alianţe şi tot ce face această Alianţă, şi bine şi rău. Nu numai un partid este responsabil. Nu numai un partid munceşte, muncesc toţi. Mai bine, mai rău – aceasta e altă poveste. Dar dacă reieşim din experienţa pe care am trăit-o, având în vedere că au fost momente tensionate în biografia noastră, mă gândesc că s-ar putea de găsit o soluţie de compromis, de găsit o posibilitate de a merge mai departe”, a adăugat acesta.

Liderul de onoare al PD a subliniat că o demisie a premierului ar însemna o demisie a Guvernului. „Eu cred că tot este un obiect de discuţie şi cu soluţii radicale este greu de imaginat că vom putea să găsim o înţelegere. Din mai multe părţi a răsunat că bine, hai trecem de la varianta zero. Varianta zero parcă sună frumos, dar practic toată lumea înţelege că este greu de închipuit că o astfel de variantă poate să fie una practică”, a punctat sursa citată.

Diacov s-a referit și la o posibilă tentativă de demitere a speakerului Parlamentului. „Aceasta e cu totul diabolic deja. Aceasta ar însemna poate nu o nouă Alianţă, dar o înţelegere foarte clară: trebuie să lămurească lucrurile acestea poate acei care poate se angajează în acest... Eu cred că este o speculaţie mai mult decât un lucru real (...)Anticipatele ar fi o mare problemă pentru partidele de orientare democratică. Eu cred că, într-o măsură oarecare, se poate de aşteptat la repetarea scenariului din 2001”, a conchis democratul.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub