ora: 10:20, 20 apr 2012 6108
Autor: Rodica Căruntu

Diacov îl apără pe Focșa: A ajuns în așa situație din lipsă de experiență și pentru că nu-i șmecher


Diacov îl apără pe Focșa: A ajuns în așa situație din lipsă de experiență și pentru că nu-i șmecher
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, consideră că incidentul cu ministrul Culturii, Boris Focșa, care ar fi fost surprins beat în automobilul său, a fost o capcană, iar oficialul a nimerit în această situație pentru că nu este șmecher.

„Doar Focșa putea să ajungă în asemenea situație. Asta din cauza lipsei de experiență și pentru că nu-i șmecher. Un ministru s-a pornit să vadă ce se întâmplă cu consilierul său. Mai numiți un ministrul care este în stare să facă chestia asta? Domnul Focșa a făcut-o și a nimerit în această capcană”, a declarat democratul în cadrul unei emisiuni la N4.

Totodată, Diacov a evitat să spună cine a fost cointeresat de apariția acestui scandal. „Cunosc situația din domeniul culturii. Sunt cel puțin 20 de miniștri care sunt gata să preia locul lui Focșa. Numai apariția oficialului a stârnit animozități din partea mai multor presoane importante din domeniul respectiv”, a mai spus sursa.


Amintim că pe 7 ianuarie, ministrul Culturii Boris Focșa a fost susprins într-o mașină, alături de un agent de circulație, care l-a suspectat că s-ar fi aflat la volan în stare de ebrietate. Potrivit poliției, ministrul a venit să-și ajute consilierul, prins băut la volan. Boris Focșa a infirmat că conducea mașina. Sursa a spus că se așezase la volan doar pentru a-și aprinde o țigară.

Menționăm că Boris Focșa a scăpat basma curată. Rezultatele expertizei medicale au arătat că acesta nu se afla în stare de ebrietate în noaptea de 7 ianuarie. În același timp, conslierul ministrului a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe o perioadă trei ani. În urma prelevării probelor de sânge s-a constat că acesta conducea automobilul în stare ebrietate.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -5 (17)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +8 (16)
   Din start intimplarea cu Focsa a semanat cu o inscenare, mai ales faza ca de a inceput a fost prezenta echipa de la Publika TV. Cred ca nu este un mare secret cine a organizat aceasta afacere. Eu cred ca acesta este Filat care ii trebuie un anumit motiv pentru a incepe remanierile sale.
   • +8 (16)
    Cel mai tare ma enervat presa cum a reactionat. Pina la incidentul acela nimeni nici nu pomenea de Focsa, toti spunind ca este un ministru exemplar ca isi face treaba sa. Cum a nimerit in scandalul acela indata toti au inceput a hamaii ca niste ciini turbati inventind despre dinsul diverse povesti.
    • +8 (16)
     Dar de ce nimeni nu isi aduce aminte despre incidentul de la Tiraspol cind Filat a iesit de la intinirea cu Smirnov beat crita? De ce toti tac? Doar Filat este prim-ministrul RM, detine puterea executiva in minele sale. Presa atunci trebuia sa-l taxeze dur pe premier pentru betia sa impreuna cu liderul separatistilor.
     • +8 (16)
      Totul pare sa fie o inscenare in cazul lui Focsa. Da, poate a servit omul, dar eu nici pina astazi nu l-am vazut pe dinsul in "vidasca" aceea marca Publika sa fi mers la volan. Am vazut numai cum acesta sta in automobil, dupa care a venit sotia dumnealui si a incercat sa plece acasa si gata.
      • -7 (15)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Hey, trandafiri de la PD, ce mai tot comentati ca a fost inscenat. A fost clar mentionat faptul ca politistul a chemat insasi PUBLIKA pentru a demonsta comportamentul colaboratorului Ministerului Culturii retinut pentru ca era beat la volan si facea circ si injura angajatii PR si ulterior si Focsa a nimerit in cadru, cand si-a facut aparitia in calitate de salvator. Nu a mai fost nici o inscenare. Problema era ca presa nu a reusit sa-l prinda pe Focsa in momentul cand se apropia de DPR. Daca cineva isi dorea sa-l trasneasca pe Focsa (Filat, Ghimpu ori altcineva), luau de la compania GSM la care sunt abonati sotii Fosca o descifrare a sms-urilor pe care le scria el la acel moment si a apelurilor care le-a facut + pozitionarea la momentul apelului a ambilor soti si s-ar fi dovedit ca Focsa a venit singur la PR iar la momentul apelului catre sotie, dansa era bine merci acasa in pat. Dansul era beat iar sotia a alergat de acasa cu limba de un cot pentru asi salva sotul.
       • +9 (13)
        Daca eu sunt trandafir de la PD, atunci tu ce esti....CACTUS OFELIT DE LA DODON. Nu stiu cum politistul a chemat Publika, eu deodata am vazut cum dinsii se afla acolo pe loc. Iti inchipui la ora 3 in noaptea de craciun asa de repede sa inrevii si inca sa faci reportaje cu peripetiile lui Focsa. Fim seriosi, din timp cei de la Publika Paramount au fost avertizati de evenimnetul ce avea loc.
        • -7 (13)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Vrei sa zici ca cineva l-a imbatat pe Focsa intentionat si l-a rugat sa vina la la PR ca sa fie filmat?!

         Fii tu mai serios !!!

         Din start a cazut in mainile PR acel consilier care injura si ameninta politistii precum ca el ii va concedia (propozitia clasica a prostilor la noi in RM). Vazand ca isi face de cap prea de tot, ofiterul de la PR a solicitat sa vina presa ca sa-l vada pe acest ins super tare. Presa reusise sa vina deja cand dul Ministru ajunse la fata locului, in consecinta nu l-au filmat cum se apropie la volan. iti zic ca daca coneva dorea sa-l dea in gat, o facea simplu prin preluarea info-ului de la companiile de telefonie mobila si cu aceasta se punea punct la tot. Nimeni nu a dorit sa elucideze acest fapt, inclusiv si Filat. Ata e toata povestea. O mana spala pe alta, chiar daca in fata camereleor ei se improasca cu mizerie, la bancheturi si betii private se pupa bot in bot toti, si Ghimpu cu Plahis si Filat, si toti, indiferent de culoare.
         • +6 (10)
          Nimeni nu la imbatat pe Focsa, dinsul nici nu parea ca sevit in cantitati enorme. Pur si simplu consilierul sau a fost prins..da, atunci acesta desigur ca in orice structura si-a sunat seful. Focsa a venit si indata a venit si Publika, ei erua deja pe loc...Inseamna ca indata ce a fost prins consilierul lui Focsa cineva a sunat la Cinema 3D Publika ca acestea sa intervina.Macar ca habar nu aveau ce se intimpla acolo, il tachinau pe ministru cu diverse intrebari prostesti.
          • -6 (12)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Presa la noi nu are nici pic de deontologie, aceasta este clar. Dansii pot sa se urce in cap fara scara dar reportajul a avut loc si a fost bine ca a fost dat pe post. Mai des astfel de actiuni din partea presei pentru a pune la respect demnitarii.

           P.S. vad ca PDM s-a pus pe minusat mesajele mele din plin. Asa e ca am divulgat metoda cea mai simpla de a verifica veridicitatea declaratiilor facute oficial asupra acestui caz si nu va place?!
           Mai mult ca atat, cineva dispune de aceste probe si la momentul potrivit sunt sigur ca le va utiliza !!!
          • -1 (3)
           Reportajul a fost facut numai ca a existat o "navodca" cum se spune in rusa. Sa nu fi fost cineva mai mare care si a sunat la Publika Cinema 3D nimci nu avea sa se intimple.

           Tu spui despre faptul ca trebuie toti demnitarii de-i prins in asa modalitate. Dar de ce voi, presa asa mult stimata de tine nimic nu ati spus atunci cind Filat mai nu a cazut jos la Tiraspol, fiind beat crita? De ce atunci sa tacut...ce bine mai suna Filat beat dupa intilnirea cu Smirnov!!!
   • -4 (12)
    Cu cit statul aduce Ministrii fara competenta, cu atat este mai corupt mai pervertit, spunea prin parafrazare, ,,un mare ’’ depravat ca DUMITRU DIACOV.

    Republoica Moldova, care de 20 ani se confrunta cu acest flagel al coruptiei. Doar ca, in ultimii 2 ani, coruptia nu a cunoscut o atare ascendenta, iar motivul principal este venirea in lege(parlament) a celui mai mare coruptibil din istoria statului- Vlad Plahotniuc.

    NU ca ar fi unicul, important este ca toate drumurile duc la Plahotniuc.
    De-i saracie in tara- devina este Plahotniuc, de se scumpeste gazul- devina este Plahotniuc, de sunt atacuri raider- de vina este Plahotniuc. Si pentru argumentare voi preciza urmatoarele momente. Voi mentiona: Victoriabank- Fratii TOPA- 10 ani inchisoare, Intreprinderile cu capital de stat( iaka aici Moniţoiu, actioneaza si rupe- tot cei sta in cale, deci- fura banii cetatenilor), Franzeluta, Tutun CTC, Metal-Feros, Moldova-Gaz, Banca de Economii, Moldtelecomul.
   • -7 (11)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Taves noi in RM nu avem nevoie de Ministrii Beti, cenzurat in pantaloni, Ministrii care sa nu poata sa deschida gura, ministrii care sa cheme femeia sa-l ea de la politie, ministruu care nu stiu pe ce planeta se afla, ministrii care se subordoneaza Mafiei, eu ma inchipui cine esti tu daca comentezi astfel de prostii fara margine, fii util societatii nu fi pork. salut.
    • +8 (12)
     Da poate imi spui tu de ce avem nevoie? Mai bine prim-ministri beti prin Tiraspol...asa mai bine. Ce atita va incurca acest Focsa, pina nu avea loc incidentul acela nimeni din voi nici nu pomenea de dinsul. Acum indata la toti li sa trezit instinctul de a critica, numindu-l pe domn ministru in toate felurile.
  • +8 (12)
   Simpatizez PDM-ului, dar nu pot sa spun ca sunt un sustinator inflacarat a democratilor. Insa voi prea mult exagerati la adresa acestui partid si practic ati uitat ca anume democratilor trebuie de le datorat faptul ca acum exista AIE. Odata cu plecarea lui Marian Lupu si a inceput procesul de destramare a comunistilor, acestea obtinind din an in an tot mai putine procente plecind nenumarate persoane importante din partid. Prea mult voi exagerati in privinta lor, in special a lui Plahotniuc. Da, este un om cu bani, dar ce ma rog ne incurca sau ne-a incurcat sa ajungem ca dinsul.
  • -7 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Dehnica lui Diacov am inteles-o, el vrea sa-l faca pe smecherul, Mai Diacov ti-am mai spus in fata ca esti un tradator, dar tu cu minciunile tale mi-ai raspuns,, da si si, eu nu nu da si si da da nu nu balabollll, ai vindut partidul cu 1000000 Euro. Si acuma el ne invata pe noi cum sa traim, afara wai Dima?????????
   • +8 (12)
    Da de ce a vindut partidul? Anume ca PDM este un partid cu traditie unde liderii se mai schimba, ceea ce inseamna ca exista mai multe persoane profesioniste capabile sa conduca . Exemplul tarilor europene, in special britanicii si nemtii. In Maria Britanie, Tony Blair a condus Partidul Laburist timp de 10 ani si pe urma a plecat, in locul lui venind Gordon Brown. Sau cazul nemtilor, cel a lui Gerhard Schorder care mult timp a condus PSDG si pe urma a plecat stiind ca in locul sau va veni o persoana capabila si partidul va avea continuitate p[olitica. Dar nu ca la noi, a stat Voronin din 94 incoace la sefia Pcrm-ului si inca nici rezerva nu si-a gasit normala. La democrati a fost Diacov, a venit Lupu cine stie dupa dinsul cine va fi Plahotniuc, Lazar, Corman etc. Sunt destui oameni capabili.
 • +1 (3)
  Ai dreptate Barnaleus. http://www1.hut.ru/image1.shtml?PD_partidul_hotilor
 • +1 (5)
  Mari nesimţenii. se bat joc de noi în sensul adevarat al cuvîntului....
 • 0 (4)
  politicienii știu că acest stat nu va trăi mult timp, și își bat joc și de țară și de popor!!!
  • -1 (3)
   Mai adiolf daca o tii asa, iti garantezi ca viitorul tau este un besi, de unde stii tu ca politicienii stiu ca acest stat nu va trai mult timp? tu ce ai baut cind ai comentat? Isi bate joc, in ce sens ca nu inteleg, de fate in cenzurat nu poti sa te scoli dimineata, te trimete la sapat gropi, pai pretuieste sie si invata si ajuta la dezvoltarea Tarii, nu astepta sa-ti de-a statul, e si fa tu mai intai ceva pentru el. Nu distorsiona cetatenii prin comentarii de nimic. fii om nu fii pork. salut.
   • 0 (2)
    ....Nu ca ca nu asi vrea sa nu fie(acest stat),DAR!!!---zi tu macar un succes al acestui stat----------------de aceia pleaca de aici atita lume-si are!!! succes prin alte parti.
 • +2 (4)
  nici unul nu intelege ca pentru asa ceva se cere demisia in tari cu cetateni inteligenti )
  • +1 (3)
   .....Беспринципность и бесхребетность--zic rusii---ciobeni si prisudati di colhox cu Mercedesuri si BMW---ce denota mentalitatea alesilor chit si norodului----provincealism stufos.
 • +2 (6)
  Pentru Diacov și PD statul există atît timp, cît se poate de furat din el.Ai dreptate Barnnaleus.
 • +2 (6)
  Cam tirziu i-a gasit Diacov scuza. Si nu pentru ca "nu-i smecher", ci pentru ca la betie Focsa, se pare, este capabil de multe "ciudatenii". DEMISIE pentru asa ceva, mai ales ca competenta sa in calitate de ministru este indoielnica (sa nu spun mai categoric).
 • -1 (5)
  Smekerii sunt cei care au si carte, dar ministrul culturii, nu stiu daca are ceva...........
 • +1 (5)
  da resturilor de ministrilor cred ca ii in pix de starea sau situatia in care au cazut sau pot sa cada consilierii lor. dumitru Diacov are dreptate, eu nu cred spre exemplu ca Salaru sau bumacov se vor face o viteza mare spre a ajuta onsilierii sai. Pincele le incurca.
 • 0 (4)
  Mare şmecher e şi măgarul ăsta de Diacov, i-a frecat pe toţi cu care a fost şi acum îi învaţă şi pe alţii.
  Noi vrem cu atare dobitoci să dezvoltăm ţara?!
  Cum e el, aşa şi confraţii din teritoriu sunt.
  PD - partid al şmeherilor.
  Eu aş spune altfel, dar o las să o spună poporul.
 • 0 (2)
  Deci sa intelegem ca toti membrii PD-ului umbla beti la volan, insa nu sunt prinsi pentru ca sunt smecheri.
  • 0 (2)
   Ei chiar si tu toti membrii...Macar unii din dinsii nu ia exmplu de la Vladimir Filat care se imbata cu cine ii cade. Asa si nu am mai inteles a hotarit ceva Filat impreuna atunci cu Smirnov..da, de fapt ce mai intreb eu de parca nu a fost clar, sau imabatat, au plecat pe la sauna cu fete mamzele si "guleai Tiraspoli!!!
 • +1 (1)
  o fi diacov presedintele de onoare a PD pentru mine el o sa ramina putoarea autohtona moldoveneaska din sec 21
 • 0 (0)
  dar de ce nu afirmati si voi ca diacov o mi spus ca vinoveti in organizarea protestelor pe 7 aprilie se face lierul PLDM ??? omega a publicat aceasta stire si par mai transparenti in politica
 • -1 (1)
  "...a nimerit în această situație pentru că nu este șmecher" ?

  Ma, mitica, ma, tare smecher mai esti si tu!

  Tfuuu potaie !
 • +1 (1)
  Vad ca forumul din continuarea postarilor de pe unimedia este dedicat mai nou doar injuriilor la adresa politicienilor, in spetza Diacov si Focsa. Si ce daca o sa spunem ca toti sunt "putori, betivani, magari, dobitoci", o sa se schimbe ceva?! Nu prea cred.

  O sa ma limitez in a spune doar ca pentru a acuza ministrul sau ministerul culturii ar trebui mai intai sa ne indreptam atenitia inspre acei care-l considera doar o institutie simbolica. Care este procentul finantarilor acestui minister din bugetul de stat in tarile dezvoltate s-a intrebat cineva acum?!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA