Diacov explică de ce a cedat funcția sa lui Marian Lupu

Dumitru Diacov spune că nu i-a fost greu să renunțe la funcția de lider al fracțiunii PD în Parlament și că a făcut-o pentru a avea mai mult timp liber ca să se implice în activități de partid și întâlnirilor cu alegătorii, notează UNIMEDIA.

Diacov explică de ce a cedat funcția sa lui Marian Lupu
Dumitru Diacov, lider de onoare PD (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Totodată, acesta a negat că renunțarea la funcție ar avea vreo legătură cu prestația ștearsă a lui Marian Lupu, după ce acesta a rămas fără funcție în Parlament.
 
„Nu este o funcție extraordinar de bănoasă, de dulce, este o funcție ca și cea de deputat. Este o încercare de a repartiza angajamentele membrilor de partid. În contextul evenimentului de dimineață (n.red. - Plahotniuc a renunțat la mandatul de deputat), eu am considerat că ar fi bine să cedez și eu funcția de președinte de fracțiune. Toți membrii conducerii partidului trebuie să aibă o încărcătură maximă în această perioadă”, a menționat Diacov în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.
 
Întrebat dacă prin această schimbare la conducerea fracțiunii se dorește o mai mare vizibilitatea publică a liderului PD, Marian Lupu, acesta a răspuns: „Nu vreau să deschid cărțile aici. Dlui este vizibil și va fi și mai vizibil în această perioadă”.
 
UNIMEDIA menționează că prim-vicepreședintele PD, Vlad Pahotniuc, a declarat că renunță la funcția de deputat. Totodată, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a anunțat că i-a propus lui Marian Lupu să preia funcția de lider al fracțiunii parlamentare. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub