ora: 15:08, 02 apr 2013 2531
Autor: Cristina Buzovschi

Diacov: Democrații vor să identifice un viitor Cabinet de Miniștri, nu doar numele viitorului premier


Diacov: Democrații vor să identifice un viitor Cabinet de Miniștri, nu doar numele viitorului premier
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Partidul Democrat nu își focusează atenția asupra numelui viitorului prim-ministru, ci depune maxim efort pentru a construi un Guvern calitativ nou. Declarația aparține președintelui de onoare și liderului fracțiunii PD, Dumitru Diacov, și a fost făcută în cadrul unei intervenții pentru Publika TV.

În opinia democratului, este nevoie de discuții între partidele din fosta Alianță pentru identificarea unor soluții și compromisuri. „Pe noi ne interesează în ultimul rând numele primului ministru. Pe noi ne interesează cum va arăta acest Cabinet de Miniștri, să fie un Executiv calitativ nou. PD a spus de mai multe ori că noi vrem să instaurăm un Guvern, că dorim să ducem la capăt angajamentele asumate. Însă, acest Guvern trebuie să fie unul calitativ, care să nu repete greșelile făcute până acum, care să facă treabă dar nu declarații și să spele rufele în public”, a menționat sursa.
 
Diacov a menționat că PL nu este scos deocamdată din cărți. „Partidele politice decid dacă votează un Guvern, dacă participă la guvernare. Deocamdată, actuala componență a Alianței își mențin membrii săi în Guvern. Nu s-a ajuns la nicio soluție, dar s-au făcut pași înainte și sper să toți înțeleg că trebuie să evităm alegerile anticipate. Nu de asta are nevoie astăzi Republica Moldova. „Nu înțeleg de ce sunt atâtea reacții aprinse. Nu există un suport, pentru că nu avem încă un candidat pentru funcția de prim-ministru și un viitor Cabinet de Miniștri”, a adăugat acesta.
 
Liderul de onoare al PD spune că democrații sunt pe deplin angajați în procesul de negocieri. „Asta dovedește că PD este un partid serios, care dorește să identifice un compromis. Din păcate, există acea declarație a liberalilor. Noi nu excludem pe nimeni, dar noi răspundem de deciziile noastre”, a subliniat Dumitru Diacov.

UNIMEDIA precizează că șeful statului urmează să desemneze până vineri, 5 aprilie, un candidat pentru funcția de prim-ministru. Până în prezent, unica formațiune care a înaintat un candidat a fost PLDM. Liberal-democrații doresc ca Vlad Filat să rămână șef al Executivului.

Liberalii au anunțat că nu vor susține sub nicio condiție candidatura lui Vlad Filat.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  Se pare ca functiia de premier il deranjeaza doar pe Ghimpu
  • +3 (3)
   Ghimpu este bolnav, precum foarte grav. Eu n-am mai vazut asemenea degradati, mai ales in politica! El ne demonstreaza in fiecare zi tot mai mult ca nu-si merita mandatul care ia fost oferit de catre popor!!!
   Sper totusi ca Vlad Filat sa fie din nou numit si sa duca la bun sfirsit reformele incepute, de care avem foarte mult nevoie! Dumnealui este in relatii foarte bune cu liderii Europeni ca Merkel, Barroso, presedintele Poloniei. Bravo. Ii urez mult succes domnului Filat.
   • +2 (2)
    Cred ca e clar ca Ghimpu e bolnav.
    • 0 (0)
     Se pare ca Ghimpu si comunistii sint cei care doresc cel mai mult ca Filat sa fie prim-ministru. Acum e evident ca Ghimpu face un joc murdar la comanda unor indivizi cointeresati in declansarea unui haos in tara aceasta.
     • +1 (1)
      PD a nimerit în propria capcană. Mafia este debusolată. PD devin cu fiecare zi tot mai incerte. Se pare, că unica șansă ce-i rămâne PD-ului, este ca purtătorul de cuvânt Marian Ilici să nu fie atit de naiv,caci intr-o zi va pierde totul.
      • 0 (0)
       Vlad Filat, de-a lungul activității sale de politician, și-a perfecționat calitățile de orator. Machiavelli prețuia cel mai mult curajul si inteligența unui „principe”. Se pare ca Filat este cea mai buna candidature la postul de premier.
 • +3 (3)
  Aceleasi principii si Valori doar ca la alt lider politic de la Lupu la Ghimpu . Da multa insuficeienta mentala mai are Ghimpu , dar de PD da au si eii erorile lor ca exemplu Focșa și cu Lazar dar sper sa rezolve lacumele
 • +2 (2)
  Inundatii demagogice din partea unui agent de influenta. Ii place sa insire viermii de ploaie. Si nimic despre bomba cu ceas a mormonului complotist care, chipurile, se vrea la domnia haznalei de stat! Asta ar fi culmea culmilor, a prostiei si nesimtirii! Vom trai si vom vedea, cinesi pe a cui mana va intra in colaps.
 • 0 (0)
  Tot timpul il aud pe duakov vb shi lamurind cite ceva shi tot ce zice el ii apa de ploaie , ca om politik el demult trebuie sa ajunga la svalka pur shi simplu shade in partidu asta ca un petuh broilernii shi "panti kidaet pered fraerami"

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA