Diacov: Dacă ar exista voință politică și sinceritate, problema s-ar rezolva în 10 min

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, consideră că problema alegerii președintelui ar putea fi rezolvată în 10 minute. Asta doar dacă ar exista mai multă voință politică și sinceritate. Despre asta vorbește sursa în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă

„Dacă ar exista voinţă politică şi mai multă sinceritate problema se rezolvă în 10 minute. Ascultătorii trebuie să discearnă cine încurcă acestui proces şi data viitoare să voteze aşa cum trebuie”, a spus Diacov. 
Diacov: Dacă ar exista voință politică și sinceritate, problema s-ar rezolva în 10 min
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Potrivit lui, în prezent țara nu are nevoie de candidați independenți, dar de un președinte independent. "Noi nu avem nevoie de candidaţi independenţi, noi avem nevoie de preşedinte independent. Ca acest om prin definiţie să nu dorească să lupte pentru putere, să nu dorească să-şi facă partide. Noi avem oameni foarte mulţi simpatici, dar cum se cocoţează într-o funcţie încep a-şi face partide. Dar acum este pur şi simplu principial important ca preşedintele să fie neutru din punct de vedere al intereselor politice. Şi eu cred că se poate de găsit”, a opinat fostul șef de Parlament.

Dumitru Diacov menționează în cadrul interviului că în Alianța sunt discuții interminabile, deoarece "fiecare încearcă să-şi promoveze ceea ce el înţelege, dar celălalt încearcă să se împotrivească, dar nu spune lucrurilor pe nume. În felul acesta iată noi ne plimbăm, ne plimbăm şi turnăm apă la moara opoziţiei”.

Întrebat dacă s-au consumat toate posibilitățile de alegere a președintelui, deputatul democrat a dat un răspuns negativ. „Nu s-au consumat. Şi atunci ar fi mai cinstit să mergem la stabilirea datei alegerilor, să mobilizăm coaliţia, 62 de deputaţi, poate a da Domnul şi în ultima secundă ne-a veni mintea la cap şi vom vota preşedintele", spune sursa.

UNIMEDIA amintește că deputații din AIE încearcă de 2 săptămâni să identifice un candidat la funcția de președinte al țării. Aceștia nu au reușit să ajungă la o înțelegere și au amânat votarea datei scrutinului prezidențiala pentru săptămâna viitoare.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI