Deținuții depun tot mai multe petiții. Lider la acest capitol este penitenciarul nr.13

Pe parcursul anului 2016, departamentul instituţiilor penitenciare a înregistrat 3.225 de petiţii, cu 434 mai multe decât în anul precedent când au fost 2.791 de petiții, conform bizlaw.md.

Deținuții depun tot mai multe petiții. Lider la acest capitol este penitenciarul nr.13

Potrivit informațiilor prezentate de DIP, trei din patru cereri au parvenit de la persoanele deţinute în instituţiile penitenciare. Mai exact, este vorba de aproape 2400 de petiții, cu peste 400 mai multe decât în 2015.

Astfel, cele mai multe petiții au parvenit de la deținuții Penitenciarului nr. 13 din Chișinău. Numai anul trecut aceștia au depus 621 de petiții, ceea ce constituie un sfert din numărul total de cereri depuse de către deținuți. Penitenciarul nr. 13 este urmat de Penitenciarul nr. 15 din Cricova, Penitenciarul nr. 9 din Pruncul, unde au fost depuse câte 267 și, respectiv, 235 de cereri. De la Penitenciarul nr. 10 din Goian au parvenit doar 5 petiții.

Pub

Întrebările principale abordate în petiţiile parvenite spre examinare din adresa deţinuţilor sunt: încălcarea drepturilor deţinuţilor, condiţiile de detenţie și transferul în altă instituţie, pretinsele acţiuni nelegitime al administraţiei penitenciare, eliberarea condiţionată înainte de termen, acordarea asistenţei medicale, asigurarea securităţii personale, maltratare/tortură și altele.

Conform acelorași informații, de la cetăţeni au parvenit 839 de petiţii, cu 27 de cereri mai mult, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, când au fost depuse 812 petiții.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub