ora: 13:53, 11 ian 2017 3710

Deținuții depun tot mai multe petiții. Lider la acest capitol este penitenciarul nr.13


Deținuții depun tot mai multe petiții. Lider la acest capitol este penitenciarul nr.13

Pe parcursul anului 2016, departamentul instituţiilor penitenciare a înregistrat 3.225 de petiţii, cu 434 mai multe decât în anul precedent când au fost 2.791 de petiții, conform bizlaw.md.

Potrivit informațiilor prezentate de DIP, trei din patru cereri au parvenit de la persoanele deţinute în instituţiile penitenciare. Mai exact, este vorba de aproape 2400 de petiții, cu peste 400 mai multe decât în 2015.

Astfel, cele mai multe petiții au parvenit de la deținuții Penitenciarului nr. 13 din Chișinău. Numai anul trecut aceștia au depus 621 de petiții, ceea ce constituie un sfert din numărul total de cereri depuse de către deținuți. Penitenciarul nr. 13 este urmat de Penitenciarul nr. 15 din Cricova, Penitenciarul nr. 9 din Pruncul, unde au fost depuse câte 267 și, respectiv, 235 de cereri. De la Penitenciarul nr. 10 din Goian au parvenit doar 5 petiții.

Întrebările principale abordate în petiţiile parvenite spre examinare din adresa deţinuţilor sunt: încălcarea drepturilor deţinuţilor, condiţiile de detenţie și transferul în altă instituţie, pretinsele acţiuni nelegitime al administraţiei penitenciare, eliberarea condiţionată înainte de termen, acordarea asistenţei medicale, asigurarea securităţii personale, maltratare/tortură și altele.

Conform acelorași informații, de la cetăţeni au parvenit 839 de petiţii, cu 27 de cereri mai mult, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, când au fost depuse 812 petiții.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Ucid,fura,violeaza copii, si se mai pling ca nai conditii,ei sa se bucure de asa cum este,is criminali statu ii hraneste,imbraca le da de dormit fara plata,dar copii mici la gradenite si scoli platesc pentru mincare.Statu mai mare grija au de banditi,decit de viitoarele jeneratii.Ce mia spus unu care a stat la inchisoare,cai mai bine acolo,decit acasa,acasa trebue sa munciasca ca sa traiasca ,dar acolo fara munca totul este
  • 0 (0)
   Nimic din marele spirit crestin-ortodox.Unire 2018,omul este creatura Domnului.Domnul a fost,este si va fi un mester de oameni nu chiar perfecti.Eu propun sa-l inchdem si sa nu mai produca marfa necalitativa.
   Un cetatean al Norvegiei a macelarit vre-o 68 de creaturi ale Domnului.Si sa ales cu un apartament cu trei camere in inchisoare,cu dreotul de a studia la Universitate on-line si cu 21 ani detentie.Uite,norvegienii au inteles ca Dumnezeu nu prea sta bine cu calitatea,si vor sa-l ajute pe Dumnezeu.I-ar statul este "creatia" geniala a Omului,creatura lu Dumnezeu.I-ar moldovenii sunt "constructori" buni de Stat.Unde toata populimea este fericita.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA