ora: 17:30, 28 mai 2013 10580
Autor: Victoria Dumbravă

Detalii: Nume noi în viitorul Cabinet de miniștri


Detalii: Nume noi în viitorul Cabinet de miniștri
foto simbol
Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie
În componenţa nominală a viitorului Cabinet de miniștri ar putea apărea schimbări. Astfel, lista cu care urmează să vină în această săptămână în Parlament candidatul desemnat la funcția de premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, ar avea minimum trei nume noi, scrie tribuna.md, citat de UNIMEDIA.

Sursa menționată subliniază că actualul viceministru al Educaţiei Tatiana Potîng ar putea ocupa funcţia de vicepremier responsabil de problemele sociale, iar în locul ministrului în exercițiu al Culturii, Boris Focşa, ar putea veni Valeria Şeican. În prezent Șeican este directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, iar anterior a exercitat și funcția de viceministru al Culturii. 

Şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor ar putea avea un şef nou. „Deocamdată încă nu s-a decis cui va reveni Ministerul respectiv. În cazul în care acesta va reveni liberalilor reformatori, nu este exclus că ministru va ajunge actualul viceministru Boris Gherasim. În cazul în care va reveni democraţilor, în funcţia respectivă ar putea ajunge deputatul Vasile Botnari, iar în cazul în care Ministerul va reveni PLDM, atunci în această funcţie ar putea fi propus Radu Bezniuc, consilierul prim-ministrului pe probleme de transport”, mai scrie tribuna.md.

Portalul nu face, însă, nicio referință la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și cine l-ar putea înlocui pe Leancă în fruntea instituției.

UNIMEDIA menționează că zilele trecute liderul PD, Marian Lupu, a declarat că democrații ar putea vota pentru noul Guvern doar după ce va fi ales președintele Parlamentului. Ieri, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, președintele PL, Mihai Ghimpu, a lăsat să se înțeleagă faptul că acest post este râvnit de reformatorul liberal Ion Hadârcă. 

„Eu am auzit că este prevăzut ca funcția de Președinte al Parlamentului să-i revină lui Hadârcă. El umbla de mult după mine să fie prim-vicepreședinte. Bănuiesc că Filat vrea să excludă și Partidul Democrat de la actul guvernării”, a declarat Ghimpu.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +9 (25)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +9 (23)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • +9 (23)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +10 (24)
  Blestemul lui Ivan Bodiu - Valerica Seican - Cio-Cicciolina lui Lupu.
 • -6 (20)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +15 (15)
  La cultura vor sa schimpe "шило на мыло". oare in toata republica nu se gaseste un om onest si respectat de toata lumea sa fie ministru al culturii?
  Seican de atitea ori a avut probleme in teatru din cauza gestiunii incorecte , si acuma -poftim, ministru! de risul gainilor.
  Dle Leanca , gindeste mai profund, te rog. In cultura in general este nevoie de mari reforme. Un economist ar fi bun la postul de ministru, dar nu kkkk...
  • +15 (15)
   Pai Lupu tre' sa-si aranjeze intr-un locsor caldut amanta! A creat la Opera nationala o atmosfera de invidie, de incordare de nemultumite, asta va face si la Cultura. De la sepeleaga aceasta nu ai ce te astepta la ceva bun! Halal de Cultura!!! Daca cur-le ajung la putere, atunci de facem de rasul gainilor!
 • +17 (17)
  MAI POŢI VISA...
  Din toate câte le declară
  Nimic realizat n-a fost.
  Nu poţi visa la prosperare
  Când guvernul e ... anost.
 • 0 (0)
  E si normal ca acesti trei necunoscuti inca sa fie oamenii lu Filat, el nu poate sa piearda sansa de a-si lua inapoi locul prea multe sunt puse in joc.
  Pentru a fi sigur ca totul merge ca pe struna a introdus in lista ministrilor oameni devotati si oameni platiti pentru a-si face munca. sa-ti fie rusine Filea foloseste metode murdare , pentr ca pe cale amiabila tu nu te poti intoarce inapoi.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA