Citește toate știrile la acest subiect

Detalii: Nume noi în viitorul Cabinet de miniștri

În componenţa nominală a viitorului Cabinet de miniștri ar putea apărea schimbări. Astfel, lista cu care urmează să vină în această săptămână în Parlament candidatul desemnat la funcția de premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, ar avea minimum trei nume noi, scrie tribuna.md, citat de UNIMEDIA.
Detalii: Nume noi în viitorul Cabinet de miniștri
foto simbol (Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

Sursa menționată subliniază că actualul viceministru al Educaţiei Tatiana Potîng ar putea ocupa funcţia de vicepremier responsabil de problemele sociale, iar în locul ministrului în exercițiu al Culturii, Boris Focşa, ar putea veni Valeria Şeican. În prezent Șeican este directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, iar anterior a exercitat și funcția de viceministru al Culturii. 

Şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor ar putea avea un şef nou. „Deocamdată încă nu s-a decis cui va reveni Ministerul respectiv. În cazul în care acesta va reveni liberalilor reformatori, nu este exclus că ministru va ajunge actualul viceministru Boris Gherasim. În cazul în care va reveni democraţilor, în funcţia respectivă ar putea ajunge deputatul Vasile Botnari, iar în cazul în care Ministerul va reveni PLDM, atunci în această funcţie ar putea fi propus Radu Bezniuc, consilierul prim-ministrului pe probleme de transport”, mai scrie tribuna.md.

Portalul nu face, însă, nicio referință la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și cine l-ar putea înlocui pe Leancă în fruntea instituției.

UNIMEDIA menționează că zilele trecute liderul PD, Marian Lupu, a declarat că democrații ar putea vota pentru noul Guvern doar după ce va fi ales președintele Parlamentului. Ieri, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, președintele PL, Mihai Ghimpu, a lăsat să se înțeleagă faptul că acest post este râvnit de reformatorul liberal Ion Hadârcă. 

„Eu am auzit că este prevăzut ca funcția de Președinte al Parlamentului să-i revină lui Hadârcă. El umbla de mult după mine să fie prim-vicepreședinte. Bănuiesc că Filat vrea să excludă și Partidul Democrat de la actul guvernării”, a declarat Ghimpu.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub