Despre ce au discutat liderii la ședința Consiliului AIE

Ieri seara, liderii celor trei formațiuni din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană s-au întrunit la sediul Partidului Democrat. Potrivit președintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov, în cadrul Consiliului Alianței s-a pus la punct agenda pentru luna mai și s-au discutat proiectele de legi prioritare ce urmează să fie aprobate în cadrul ședințelor în Plen ale Parlamentului.

„Am discutat ordinea de zi pentru luna mai, am făcut un schimb de opinii vizavi de principalele proiecte din agenda acestei luni. De asemenea, am abordat rectificările bugetare în contextul misiunii FMI și subiectele ce țin de îndeplinirea angajamentelor asumate în contextul integrării europene a țării noastre. A fost o discuție deschisă, constructivă”, a declarat Dumitru Diacov pentru UNIMEDIA.
Despre ce au discutat liderii la ședința Consiliului AIE
Liderii AIE (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Totodată, democratul a menționat că au fost abordate, însă mai superficial, și subiectele ce țin de solicitările Partidului Liberal, care își dorește funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului și conducerea Procuraturii Generale. „A fost abordat ușor și acest subiect. Nu am ajuns la careva înțelegeri”, a spus acesta.

UNIMEDIA precizează că PL a declarat că își dorește funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului și asta pentru că PD are 2 reprezentanți în prezidiu: Marian Lupu și Vlad Plahotniuc. Anterior, Ghimpu a spus că formațiunea sa își dorește conducerea Procuraturii Generale.
 
Potrivit Acordului de constituire al Alianței, Partidului Democrat îi revine funcția de președinte al țării (Marian Lupu), liberalilor - funcția de speaker (Mihai Ghimpu), iar PLDM - funcția de prim-ministru (Vlad Filat). În baza acordului PL, PD va deține temporar funcția de președinte a Parlamentului până la alegerea șefului statului. Președintele a fost ales la 16 martie, dar acesta nu este Marian Lupu. În document nu este prevăzută, însă, situația în care președintele țării nu este liderul PD. Astfel, democratul rămâne în funcția sa „provizorie”, iar PL deocamdată nu are nicio funcție în stat. 

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI