ora: 10:47, 09 mai 2012 7395
Autor: Cristina Buzovschi

Despre ce au discutat liderii la ședința Consiliului AIE


Despre ce au discutat liderii la ședința Consiliului AIE
Liderii AIE
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Ieri seara, liderii celor trei formațiuni din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană s-au întrunit la sediul Partidului Democrat. Potrivit președintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov, în cadrul Consiliului Alianței s-a pus la punct agenda pentru luna mai și s-au discutat proiectele de legi prioritare ce urmează să fie aprobate în cadrul ședințelor în Plen ale Parlamentului.

„Am discutat ordinea de zi pentru luna mai, am făcut un schimb de opinii vizavi de principalele proiecte din agenda acestei luni. De asemenea, am abordat rectificările bugetare în contextul misiunii FMI și subiectele ce țin de îndeplinirea angajamentelor asumate în contextul integrării europene a țării noastre. A fost o discuție deschisă, constructivă”, a declarat Dumitru Diacov pentru UNIMEDIA.

Totodată, democratul a menționat că au fost abordate, însă mai superficial, și subiectele ce țin de solicitările Partidului Liberal, care își dorește funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului și conducerea Procuraturii Generale. „A fost abordat ușor și acest subiect. Nu am ajuns la careva înțelegeri”, a spus acesta.

UNIMEDIA precizează că PL a declarat că își dorește funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului și asta pentru că PD are 2 reprezentanți în prezidiu: Marian Lupu și Vlad Plahotniuc. Anterior, Ghimpu a spus că formațiunea sa își dorește conducerea Procuraturii Generale.
 
Potrivit Acordului de constituire al Alianței, Partidului Democrat îi revine funcția de președinte al țării (Marian Lupu), liberalilor - funcția de speaker (Mihai Ghimpu), iar PLDM - funcția de prim-ministru (Vlad Filat). În baza acordului PL, PD va deține temporar funcția de președinte a Parlamentului până la alegerea șefului statului. Președintele a fost ales la 16 martie, dar acesta nu este Marian Lupu. În document nu este prevăzută, însă, situația în care președintele țării nu este liderul PD. Astfel, democratul rămâne în funcția sa „provizorie”, iar PL deocamdată nu are nicio funcție în stat. 

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (1)
   am avut in vedere cine primul, caci toti 3 sunt tuzishi
   ---
   Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!TARA DE CUMATRIE - TARA DE CORUPTIE - TARA DE SARACIE!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (0)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  La malina lui Diacov s-au intilnit pahanii.
  Unde se uita politia ???
  De ce nu activeaza procuratura ???
 • +1 (1)
  Groparii Moldovei ! Ţeparii politici ! Balaurul incompetenţei şi corupţiei!
 • -1 (3)
  Noi,moldovenii, care gindim si simtim romaneste,nu ne regasim in declaratiile si actiunile actualei guvernari,ale gruparilor politice conduse de Vladimir Filat si Marian Lupu.Practic am fost alungati de aceste doua grupari guvernante in ,,opozitie,,.Daca Partidul Liberal condus de Mihai Ghimpu e alaturi de noi,SA TREACA IN OPOZITIE.Locul PL nu este alaturi de SLUGILE MOSCOVEI!!!
  • 0 (2)
   Locul celor ,ca tine, ma mihaie, ce simti scula romano-tiganeasca in fund , e in Marea Tiganime....
   Moldova nu e provincie romaneasca.
   Vine timpul, cind vei sta pe duca cu bagajele nefacute.
   • 0 (0)
    Cum se numeste persoana care spurca un forum?
 • 0 (0)
  In timp ce Basescu la investirea guvernului Ponta a mentionat ca un mare progres ca in ultimii ani Justitia, anticoruptia si Securitatea sunt izolate, indepartate de influenta partidelor aflate la guvernare, adica sunt depolitizate - Ghimpu vre invers - Putertea Independenta in Stat a Justitiei sa - Procuratura - sa fie "privatizata", transmisa in "arenda", "mostenire" anume PL si partidul sa faca justitie, sa rezolve dosarele, sa faca drerptate de pe pozitiile de partid liberaleInsasi cererea e o INTENTIE de UZURPARE, pentru care si peste 10 ani ar trebui tras la raspundere.
 • 0 (0)
  Lupu,Ghimpu si Filat,
  intr-o zi s-au apucat
  din saracie in Europa,
  s-aduca un popor infometat.

  Insa deacum au trecut citiva ani,iar noi practic suntem tot acolo unde ne-au lasat comunistii.Este foarte trist sa realizam ca toate sperantele care le-am investit in AIE,ramin doar o iluzie.
  Nu sunt un adept,fan al komunistilor,de fapt hotilor iliterati,care in loc de creieri au ''talmudurile'' leniniste,dar ultimele evenimente ma fac sa cred ca si partidele de la guvernare o duc rau cu ''materia cenusie''.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA