ora: 14:15, 12 oct 2017 23204
Autor: Redactia UNIMEDIA

Deputatul român Constantin Codreanu, blocat pe Aeroportul din Kiev


Deputatul român Constantin Codreanu, blocat pe Aeroportul din Kiev
Foto: UNIMEDIA

„Autoritățile ucrainene m-au întâlnit cu toată căldura posibilă, ca de obicei. Aștept “verificări suplimentare” de aproape o oră deja”.

A scris într-o postare pe facebook Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României, preşedinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor. 

UNIMEDIA amintește că la începutul lunii septembrie, deputatul român, Constantin Codreanu, se arăta indignat de noua lege a învățământului, adoptată de Rada Supremă de la Kiev. 

„Am primit cu revoltă și indignare știrea privind adoptarea de către Rada Supremă a Ucrainei a noii legi a educației care, prin articolul său 7, dă startul procesului de lichidare metodică și sistematică a învățământului preșcolar, școlar, liceal, profesional și universitar în limbile popoarelor autohtone și ale minorităților naționale din Ucraina, printre care și limba română. Această măsură legislativă mioapă a Parlamentului de la Kiev, adoptată dintr-un impuls cu accente vădit excesive, este marcată geopolitic și scoate Ucraina din rândul statelor autentic democratice.”

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA