ora: 12:37, 15 noi 2016 19831 14 Autor: Ana Palii

Deputata ucraineană despre alegerile din Republica Moldova: Victoria candidatului prorus va avea o influență distructivă asupra relațiilor dintre Moldova și Ucraina


Deputata ucraineană despre alegerile din Republica Moldova: Victoria candidatului prorus va avea o influență distructivă asupra relațiilor dintre Moldova și Ucraina
Foto: grushevskogo5.com

Deputata ucraineană, Irina Friz a comentat alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Aceasta susține că rezultatele alegerilor președintelui Republicii Moldova au toate semnele de încălcări și nu pot fi recunoscute.

Mesajul a fost publicat într-o postare pe rețele de socializare.

 „Faptul că nu au ajuns buletine la secțiile de votare deschise în afara țării, în special țările europene, unde majoritatea alegătorilor o susțin pe Maia Sandu, este cauza care a influențat rezultatele finale a alegerilor din Moldova. La fel, ar trebui să accentuez campania informațională extrem de murdară împotriva candidatului proeuropean din partea instituțiilor media proruse din Republica Moldova”, a scris deputata în postarea sa.

Aceasta a mai adăugat că Ucraina nu trebuie să recunoască rezultatele falsificate a alegerilor de la secțiile de votare deschise în afara Republicii Moldova, în special a celor din Rusia. 

„Organizarea transportului și fotografierea buletinelor de vot este semnul cumpărării alegătorilor și influențarea alegerilor prezidențiale”, a menționat politiciana.

Aceasta a concluzionat că victoria candidatului prorus în Moldova va schimba relațiile Republicii Moldova cu Ucraina. Susținerea politicii Kremlinului de către Igor Dodon poate duce la situația Crimeei anexate. Aceasta va avea o influență distructivă asupra relațiilor dintre Moldova și Ucraina.

MD în presa străină
 
Căutare
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA