ora: 11:02, 31 mar 2017 4579

Deputat de la București, despre referendumul lui Dodon: O falsă dispută geopolitică cu guvernul de la Chișinău


Deputat de la București, despre referendumul lui Dodon: O falsă dispută geopolitică cu guvernul de la Chișinău
Foto: Epoch Times Romania

Deputatul USR de la București Matei Adrian Dobrovie califică intenția președintelui țării, Igor Dodon, privind organizarea unui referendum consultativ drept una populistă ce are drept scop crearea unei false dispute geopolitice cu Guvernul de la Chișinău.

Mai mult, alesul poporului de la București sugerează că decretul lui Igor Dodon ar fi fost coordonat cu liderul Vladimir Plahotniuc, care vrea să distragă atenția opiniei publice de la problemele reale ale țării.

„Intențiile belicoase ale președintelui Dodon au rolul de a ”legitima” o falsă dispută geopolitică cu guvernul de la Chișinău. Vladimir Plahotniuc, oligarhul care controlează cabinetul de miniști de la Chișinău, are nevoie de un ”adversar” politic pentru a distrage atenția opiniei publice de la problemele reale ale R. Moldova- mimarea reformelor europene, alunecarea spre autoritarism a regimului politic (prin tentative de a modifica sistemul electoral, presiuni exercitate asupra jurnaliștilor de investigație și opoziției), spălarea banilor mafiei ruse prin băncile moldovenești”, spune Matei Adrian Dobrovie.

Dobrovie spune că Moldova poate fi salvată doar cu cu sprijinul financiar al UE și al României.

„Plahotniuc are nevoie de Dodon și pentru a crea o imagine pro-europeană executivului de la Chișinău în percepția decidenților de la Bruxelles și București, a opiniei publice din România. O Republica Moldova amenințată de un președinte care vrea să o integreze în sfera de influență a Rusiei poate fi salvată cu sprijinul financiar al UE și al României. Pentru că Dodon amenință că va mistifica istoria României, chestiunea capată o dimensiune emoțională puternică pentru opinia publică din dreapta Prutului. În realitate, Dodon a câștigat alegerile prezidențiale cu sprijinul decisiv al lui Plahotniuc (televiziunile oligarhului au dus o campanie murdară împotriva candidatei pro-europene Maia Sandu)”, adaugă Matei Adrian Dobrovie.

Deputatul spune că „marele perdant al falsului conflict geopolitic dintre Dodon și guvernul (Plahotniuc) de la Chișinău va fi România, care va fi percepută de către cetățenii R. Moldova ca un susținător al regimului corupt și fals pro-european. Marele câștigător va fi Federația Rusă”.

UNIMEDIA amintește că în data de 28 martie, în cadrul prezentării raportului de activitate pentru 100 de zile de la învestirea în funcție, Igor Dodon a semnat un decret de organizare a unui referendum consultativ. 

La referendum cetățenii urmează să răspundă la patru întrebări. Prima întrebare se referă la abrogarea legii care pune pe umerii cetățenilor miliardul sustras din sistemul bancar.

A doua întrebare ține de acordarea președintelui a împuternicirilor de dizolvare a Parlamentului în alte condiții decât cele prevăzute în prezent și ca urmare declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. A treia întrebare ține de reducerea numărului deputaților de la 101 la 71, iar a patra se referă la studiera în școli a Istoriei Moldovei.

Potrivit Comisiei Electorale Centrală, cheltuielile pentru un eventual referendum republican consultativ s-ar ridica la 75 de milioane de lei.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • 0 (2)
    Deputatul spune că „marele perdant al falsului conflict geopolitic dintre Dodon și guvernul (Plahotniuc) de la Chișinău va fi România, care va fi percepută de către cetățenii R. Moldova ca un susținător al regimului corupt și fals pro-european. Marele câștigător va fi Federația Rusă”. - Romania (conducerea acestei tari) este deja perceputa ca un sustinator al regimului mafiot al lui Plohis,ajuns ilegal la putere! Acest lucru a inceput odata cu recunoasterea "guvernarii" mafiote,in ianuarie 2016,cand Romania a sustinut aceasta grupare si a criticat protestatarii.Ce e rau pentru Romania,e bine in cazul R.Moldova,asa reiese... De unde respect in asa caz,cand ti se baga pe gat niste mafioti? A scazut numarul simpatizantilor vectorului estic de atunci? Nu,din contra,a crescut! Atata timp cat Guvernul Romaniei ii va considera de prosti pe cetatenii din R.Moldova,oferind sustinere unor impostori,situatia va fi in defavoarea ei,chiar daca ofera diferit ajutor,deseori manipulat…
  • -1 (3)
    guvernul.Romaniei.a.incercat.stopareaori.amanarea.venirii.la.putere.a.lui.dodon!a.ales.raul.mai.mic

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA