Deputat de la București, despre inițiativa lui Dodon de modificare a Constituției: Continuă să alimenteze falsele dezbateri geopolitice

Dodon amenință Uniunea Europeană și România cu „mâna Rusiei” cu scopul de a susține șantajul pe care oligarhul principal al R. Moldova, Plahotniuc, vrea să îl vândă Occidentului „dacă UE nu va susține financiar guvernul fals pro-european, atunci R. Moldova va ajunge sub influența Moscovei”. 

Declarația aparține deputatului USR de la București Matei Adrian Dobrovie și a fost făcută într-o postare pe Facebook.

Deputat de la București, despre inițiativa lui Dodon de modificare a Constituției: Continuă să alimenteze falsele dezbateri geopolitice
(Foto: adevarul.ro)

„În loc să aibă atitudini clare cu privire la lupta împotriva corupției, care afectează viața cetățenilor R. Moldova, Igor Dodon preferă să amenințe voalat UE și România cu ”mâna Rusiei”.De ce face Dodon acest lucru? Pentru a susține șantajul, pe care oligarhul principal al R. Moldova, Plahotniuc, vrea să îl vândă Occidentului - dacă UE nu va susține financiar guvernul fals pro-european, controlat de Plahotniuc, atunci R. Moldova va ajunge sub influența Moscovei. R. Moldova va deveni un spațiu al instabilității și insecurității la granițele UE”, spune Matei Adrian Dobrovie. 

Făcând referire la inițiativa lui Dodon de modificare a Constituției, Matei Adrian Dobrovie spune că astfel președintele Republicii Moldova continuă să alimenteze falsele dezbateri geopolitice.

„Igor Dodon a prezentat un proiect de lege pentru modificarea Constituției R. Moldova. Documentul prevede ca șeful statului să aibă posibilitatea de a dizolva Parlamentul ( în alte 5 cazuri, pe lângă cele 2 stipulate deja). Pentru a introduce acest proiect în dezbaterile parlamentului, Dodon are nevoie de 34 semnături din partea deputaților sau de 200 mii de semnături ale cetățenilor. Partidul Socialiștilor pro-ruși, care l-a sprijinit pe Dodon în campania electorală are doar 25 mandate parlamentare”, adaugă deputatul de la București.

Dobrovie nu exclude că prin alocarea de surse financiare, Bruxelles-ul nu face decât să alimenteze dezamăgirea cetățenilor R. Moldova față de UE.

„Situația nu este însă atât de clară pentru UE, iar prin girarea unei guvernări corupte, Bruxelles-ul riscă să alimenteze dezamăgirea cetățenilor R. Moldova față de UE. O situație de aparentă stabilitate, în care populația trăiește la limita sărăciei și în care reformele sunt doar mimate, riscă să genereze o criză majoră în anii care vor urma”, adaugă Matei Adrian Dobrovie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI